maritbet girişmaritbet
Yunanistan'daki düğümü referandum çözecek

Yunanistan'daki düğümü referandum çözecek

IMF'ye borçlarını ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçen Yunanistan'ın geleceği Pazar günü yapılacak referanduma bağlı.

Mali krizin iflasa sürüklediği Yunanistan'da adeta ölüm sessizliği yaşanıyor. IMF'ye 1.6 milyar euroluk borcunu ödeyemeyen ve temerrüde düşen ülkede hayat durmuş vaziyette. Bankaların kapalı olduğu, birçok işlemin yapılmadığı ülkede herkes Pazar günü yapılacak referanduma kilitlendi. Kreditörlerin taleplerinin onaylanacağı referandum sonrasında Yunanistan'ı çok önemli gelişmeler bekliyor.

Konut piyasası ne durumda ?

Yunanistan'da konuta yapılan yatırımlar geçen yılın ilk 3 ayına göre yüzde 30,5 düştü. Konut stoğu fazla olmadığından dolayı fiyatlarda büyük değişiklikler olmuyor. Yeni emlak vergisi sistemine göre Yunanistan'da evini satmayı düşünüyor, alıcılar ise iki kere düşünüyor.

Yunan hükümeti piyasayı canlı tutabilmek için AB dışından 250 bin euroluk bir ev alana oturum izni veriyor. Bu Yunan hükümetinin yabancı yatırımcıyı elden kaçırmamak için uyguladığı bir formül olarak belirtiliyor.

Halk kararsız

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Yorgo Kırbaki, önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın referandum sonucunu beklemesi gerektiğini belirten Kırbaki ‘Bu referandum 11 yıl önce Kıbrıs'ta yapılan Annan Planı oylaması gibi değil. Orada yüzde 75'lik bir hayır çıkmıştı ve tablo çok netti. Bugün Yunanistan'da referandum için evet diyecekler kendi içerisinde yüzde 51-49, hayır diyecekler kendi içerisinde yüzde 51-49. Yani halk evet veya hayır demek için gidip geliyor' dedi.

Çipras 'Hayır' istiyor

Referandumda bir oyun bile çok önemli olduğunu dile getiren Kırbaki ‘Aleksis Çipras'ın bize söylediği referandumdan evet çıkarsa saygı gösterip, kreditörlerin anlaşmasını almaya gideceği. Ancak Çipras, referandumdan hayır çıkmasını istiyor çünkü bu sayede Yunanistan adına daha kazançlı müzakereler yapabileceğini söylüyor. Ancak AB, hayır sonucunda Atina'ya kapıların kapanacağını belirtiyor. Öyle ki Pazar günü referandumdan hayır kararının çıkması durumunda Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkışının başlayacağı söyleniyor' ifadelerini kullandı.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yunanistan'daki düğümü referandum çözecek
  • 03.07.2015 12:43

Yunanistan'daki düğümü referandum çözecek

IMF'ye borçlarını ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçen Yunanistan'ın ...

Türkler Yunanistan’daki otelleri satın alabilir..!
  • 12.04.2012 12:24

Türkler Yunanistan’daki otelleri satın alabilir..!

Bir kaç yıl öncesine kadar Avrupa turizminin gözde ülkelerinden olan Yunanistan' ...