maritbet girişmaritbet
‘İstanbul Otogarı’nda her şey kanunsuz’

‘İstanbul Otogarı’nda her şey kanunsuz’

Büyük İstanbul Otogarı Esnaflar Der. Başkanı Şahap Önal, otogarla ilgili şok iddialarda bulundu: Neredeyse her şey kanunsuz. Zaten inşaatı bile kaçak.

İstanbul'un can damarlarından biri olan Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı ile ilgili sıkıntılar her geçen gün artarak büyüyor. Otopark ücretlerinden adeta korku filmlerinden fırlamış alt katlarına kadar onlarca sorun ve sıkıntı ne yazık ki yıllardır çözülmeyi bekliyor. Yüzlerce esnafın bir araya gelerek kurduğu Büyük İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği ise bu güne kadar onlarca kez sıkıntı ve hukuksuzluklara karşı suç duyurusunda bulunmalarına rağmen olumlu anlamda hiçbir girişimde bulunulmamasından şikayetçi. İstediklerinin sadece haklarını almak ve otogarın İstanbul'a yakışır bir yer haline getirilmesi olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Şahap Önal, emlaktasondakika'ya çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'DÜKKANLAR İÇİN 100 MİLYON DOLAR VERDİK'

1993 yılında Hürpa ve Milpa isimli pazarlayıcı firmalarının tanıtımıyla proje üstünden yer satın alan yüzlerce kişinin mağdur edildiğini iddia eden Başkan Önal, “Dükkanlar ve mağazalar için o günkü parayla toplamda 100 milyon dolar para verildi. Yazıhaneler ise 50 milyon dolar verdi. İşyerlerinin konumunun farklı ve ofislerin büyük bölümünün kaçak olduğu ortaya çıktı sonunda” dedi.

‘BÜYÜK BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLACAKTI'

Kendilerine gösterilen projenin yürüyen merdivenlerin, asansörlerin olduğu büyük bir alışveriş merkezini de içine alan bir otogar olduğunu söyleyen Önal, yetkililerin hiçbir sözünü yerine getirmediğini iddia etti.

‘KAÇAK OLDUKLARINI ÇOK SONRA ÖĞRENDİK'

Ayrıca kendilerine satılan işyerlerinin kaçak olduğunu sonradan öğrendiklerini ve yıllarca hukuk mücadelesi verdiklerini söyleyen Önal, “Bize vaat edilenlerin hiçbiri yapılmadı ve bin 700 kişi dolandırıldı. Ben o zaman 20 metrekare bir işyerini 20 bin dolara aldım. Ama şu an para etmiyor. Çünkü kimsenin oraya girmeye cesareti yok. Alt yapısı bile bitmediği için kiraya da veremiyoruz” diyerek nitelikli dolandırıcılığa maruz kaldıklarını iddia etti.

‘OTOGARIN GÜNLÜK GELİRİ 500 BİN TL'

Otogar hakkında birçok Meclis Araştırma Komisyonu ve belediye raporu olduğunu söyleyen Önal, "Otogarın günlük geliri 400-500 bin TL. Benzin istasyonlarının gelirleri, tuvalet, otopark, otobüs giriş- çıkışları hepsinin parası bir yere gidiyor. Orası da Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. ama yıllardır tek bir çivi çakılmıyor” dedi.

‘ADETA BİR KORKU TÜNELİ'

Otogarda her türlü kanunsuzluğun yaşandığını iddia eden Önal, “Kimin ne olduğu belli değil. Otogarda ne doğru düzgün bir güvenlik ne de temizlik elemanı var. Polis defalarca uyuşturucu operasyonu yaptı. Fuhuş yapıldığı bile konuşuluyor. Bütün Suriyeliler orada yaşıyor. İnsan özellikle alt katlarda dolaşmaya korkar” diye konuştu.

‘OTOGAR ARNAVUTKÖY'E TAŞINACAK'

Yap-işlet-devret modeliyle 2019 yılına kadar Avrasya Terminal tarafından işletilecek olan otogarın  taşınacağını iddia eden Önal, “3. havalimanının yakınlarında, Arnavutköy'de bir arazi tahsis edildi. Burası çok kıymetli bir arazi. Otogar taşınırsa burası da AVM olacak sanırım” dedi.

‘OTOPARK ÜCRETİ KANUNSUZ'

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), ilk 25 dakikalık otopark ücretinin ücretsiz olması yönündeki kararının uygulanmadığını iddia eden Önal, büyük bir hukuksuzluğa göz yumulduğunu söyledi.

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yla bu konuda görüştüklerini belirten Önal, “Durumu anlatınca bize destek oldu. Suç duyurularımızı dikkate aldı. Soruşturma başlattı ancak hiçbir sonuç alamadık” dedi. Giriş çıkışlarda alınan ücretin yasal olmadığını vurgulayan Önal, vatandaşlardan para vermemelerini ve yapılan bu hukuksuzluğa karşı suç duyurusunda bulunmalarını istedi.

‘BİZİ TEHDİT EDİYORLAR'

Dernek olarak ilgili makamlara dilekçe vermelerine ve otogar yönetimiyle görüşmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirten Önal, bazı kişilerden tehditler aldıklarını iddia etti. Bu arada otogarda 25 dakika için otopark ücreti alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. Otogar Müdürü Arif Alim, “Bu iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Yeni uygulamayla otobüs bileti gösteren araçlardan kesinlikle ücret alınmıyor. Otogarda 6 bin 800 kişi çalışıyor. Bazı satıcılar otoparkın ücretsiz olmasını kötüye kullanıyordu” diye konuştu.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...