maritbet girişmaritbet
Galataport'ta Knauf ürünleri tercih edildi

Galataport'ta Knauf ürünleri tercih edildi

Otel bölgesi ile restoran ve mağazaların bulunduğu çarşı kısmının toplam 68.000 m2’lik metrajında Knauf AQUAPANEL® kullanılacak.

Karaköy Rıhtımı'ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'ne kadar sahil şeridine hayat verecek olan dünya çapındaki proje Galataport İstanbul'da alçı bazlı yapı malzemelerinde dünya lideri Knauf'un ürün ve sistemleri tercih edildi.  Toplam 68.000 m2'lik metrajda donanımı, Knauf AQUAPANEL® ile sağlanacak olan Galataport Projesi için 61.000 m2'lik iç mekanda AQUAPANEL® İç Cephe Plakası, 7000 m2'lik diş cephe alanında ise AQUAPANEL® Dış Cephe Plakası kullanılacak. Galataport otel bölgesi ile restoran ve mağazaların bulunduğu çarşı kısmında çözüm üretecek olan Knauf; çimento esaslı, suya karşı yüzde 100 dayanımlı, küf ve mantar oluşumunu engelleyen AQUAPANEL® plakalar ile; ıslak hacim duvarları, iç mekan bölme duvarları ve cephelerdeki bazı detay uygulamalarda yüksek performansla projenin değerini arttırıyor. 

Sektöründeki en geniş performans çözümlerini sunan portföyüyle ulusal ve uluslararası projelerin  1 numaralı çözüm ortağı Alman devi Knauf,  İstanbul'un eşsiz coğrafyasının keşif alanı Galataport Projesi'ne yüksek yenilikçi ürün teknolojileriyle imzasını atıyor. Projenin liman terminali, özel restoran zincirleri, kafeleri, dünyaca ünlü markaları, ofis alanlarıyla yerli-yabancı turistler ve İstanbullular için yepyeni bir bir destinasyon olması planlanıyor.  Nisan 2021'de açılacak Galataport İstanbul'un toplam 68.000 m2'lik alanında tasarruf, sürdürülebilirlik ve performans avantajlarıyla açık ara öne çıkan AQUAPANEL® kullanılıyor. 

Suya yüzde 100 mukavemet 

Son yıllarda İstanbul'un tarihi dokusunu tamamlayan en büyük proje olarak bilinen Galataport İstanbul Projesi'nin 61.000 m2'lik iç mekanına AQUAPANEL® İç Cephe Plakası, 7000m2 m2'lik dış cephesine ise AQUAPANEL® Dış Cephe Plakası uygulaması yapılıyor.  Çimento esaslı olması, yonga ve selüloz içermemesi nedeniyle suya karşı yüzde 100 dayanımlı olan, küf ve mantar oluşumunu engelleyen AQUAPANEL® plakalar; ıslak hacim duvarları, iç mekan bölme duvarları ve cephelerdeki bazı detay uygulamalarda yüksek performansla projenin değerini arttırıyor. Malzemenin suya karşı gösterdiği mukavemet,  kullanıldığı yapı alanı için uzun süreli kullanım ömrü sağlarken kolay işlenebilirlik özelliğiyle uygulama aşamasında zaman ve personel maliyetlerini düşürüyor.  Bunun yanı sıra AQUAPANEL®, yangın sınıfı olarak A1 sınıfı hiç yanmaz yangın sınıfında yer aldığı için projede yer alan binaların yangın yalıtımlarına da katkıda bulunuyor. 

Darbe dayanımı, ses yalıtımı ve pasif yangına karşı koruma

Knauf'un farklı çözümleriyle de dahil olduğu Galataport İstanbul'un kuru duvar sistemlerinde sistem bütününde 80 db' e kadar ses yalıtımı sağlayan ve hızlı uygulanabilme özelliğine sahip Silentboard kullanılıyor. Yüksek değerlerde ses yalıtımı için fiber alçı teknolojisiyle üretilen selüloz katkılı Vidipan® ile de güçlendirilen Galataport İstanbul;  yüksek yüzey sertliği ve yük taşıma kapasitesine sahip Diamant®'ın kullanımıyla darbe dayanımı gerektiren tüm alanlarda dayanıklı hale getiriliyor. Knauf pasif yangın koruma konusundaki global tecrübe ve çözümleriyle projeyi yangına karşı da güvünce altına alıyor. Yangına dayanım süresi ve yoğunluğu arttırılmış, cam elyaf katkılı FRDF Alçıpan® ile 10 cm kalınlığında ince duvarlarda bile 120 dakikaya kadar yangın dayanımı sağlanabiliyor.     

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"
  • 31.01.2024 13:13

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

İstanbul havalimanlarında yolcu sayısı 18 milyon arttı
  • 26.01.2024 10:43

İstanbul havalimanlarında yolcu sayısı 18 milyon arttı

Geçen yıl toplam 113 milyon 266 bin 985 kişinin seyahat ettiği İstanbul'daki hav ...

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

İstanbul havayolu yolcu sayısı 100 milyonu geçti
  • 02.01.2024 11:53

İstanbul havayolu yolcu sayısı 100 milyonu geçti

2023 yılının ocak-kasım döneminde 696 bin 196 geliş ve gidiş seferi düzenlenen İ ...

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi
  • 20.10.2023 11:37

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi

İç Anadolu Bölgesi'nde Esenboğa Havalimanı'ndan sonra en büyük 2'nci, Türkiye ge ...