maritbet girişmaritbet
Anadolu Yakası'nın Levent'i, Maltepe oluyor

Anadolu Yakası'nın Levent'i, Maltepe oluyor

Maltepe’de iki konut projesini yürüten Dap Yapı, gelen talebi değerlendirerek ilçede 100 metre arayla iki yeni lüks projeye daha başlama kararı aldı. İki proje için yaklaşık 300 milyon TL yatırım yapacak olan şirket, böylece ilçede 1.000 yeni rezidansa imza atacak



Kaynak: Nihal YUVACAN / VATAN
 

Maltepe'de iki konut projesini yürüten Dap Yapı, gelen talebi değerlendirerek ilçede 100 metre arayla iki yeni lüks projeye daha başlama kararı aldı. İki proje için yaklaşık 300 milyon TL yatırım yapacak olan şirket, böylece ilçede 1.000 yeni rezidansa imza atacak. Yeni projede fiyatların metrekarede 5 bin liranın üzerinde olacağını söyleyen Dap Yapı'nın Başkanı Ziya Yılmaz, “Maltepe gelecekte Anadolu Yakası'nın Levent'i olacak. 2-3 yıliçinde E-5 üzerinde 7-8 kuleye imza atmış olacağız” dedi.

Maltepe'de Dubai kulelerinden esinlenerek ‘yelken' şeklinde tasarlanan 4 bloktan oluşan Dragos Royal Towers projesinin ardından aynı bölgede 27 ve 30 katlı iki kulede 212 rezidansın yer alacağı Dap Royal Center'ın satışlarına başlayan Dap Yapı, ilçeye gelen talebi değerlendirerek iki yeni proje için düğmeye bastı. Şirket, Maltepe'deki ikinci projesi olan Dap Royal Center'ın 5 haftada yüzde 37'si satılınca, bölgede otel yapmayı düşündüğü arsasını da rezidans projesine çevirme kararı aldı.

Maltepe'yi gelecekte Anadolu yakasının Levent'i olarak tanımlayan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Ruhsat aşamasında bir kule projemiz var. Arsasını bir otel hayata geçirmek üzere değerlendirecektik ama hem Maltepe'de lüks projelere olan talep hem de rezidans yatırımının daha kârlı hale gelmesi ile bundan vazgeçtik.

80 milyon TL'ye malolacak yeni projede rezidans ve home ofis olarak tasarlanacak 262 daire inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.

Projenin parmakla gösterilecek bir mimariye sahip olacağını kaydeden Yılmaz, bunun için Dubai ve Amerika bağlantıları olan bir mimari ofisle çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, ruhsat çıkar çıkmaz inşaata başlayacakları projede metrekare fiyatının ortalama 5 bin liranın üzerinde olacağını sözlerine ekledi.

Proje sayısı 4'e çıkıyor

Dap Yapı, Maltepe'deki bu projeye ruhsat çıkmasını bekleyedursun, bu arada 100 metre mesafedeki arsasını 4'üncü bir rezidans projesi yapmak için de harekete geçmiş.

2011 yılında devreye girmesi planlanan bu projenin ise 200-250 milyon TL'ye malolacağını söyleyen Ziya Yılmaz, “Arazi geliştirme çalışması süren proje kapsamında 700-800 rezidans yapmayı planlıyoruz. Kapıları diğer projelerimizdeki gibi Swarovski taşlı, mutfak ve banyoda Vitra başta olmak üzere markalı malzemeleri kullanacağız” diye konuştu.

Yılmaz, Çağlayan'ın en merkezi noktasında 14 dönümlük bir arazide 150-180 milyon TL yatırımla 300-350 ofisin yer alacağı bir iş merkezi planladıklarını, ancak imar sürecini beklediklerini sözlerine ekledi.

Denizi 1200 metreden görüyor, en çok talep 2+1'lere geliyor

İstanbul'da 1200 metre ile denize mesafesi en yakın projelerden biri olan Dap Royal Center, 5'inci kattan itibaren denizi görüyor. 120 ve 140 metre uzunluğunda 27 ve 30 katlı iki kulede inşa edilecek 212 rezidans ile 60 metrelik 13 katlı bir de iş merkezinden oluşacak olan proje, “royal” yani kraliyet konseptiyle İstanbul'un en lüks projelerinden biri olarak tasarlanıyor.

Projede evler saraylardaki gibi 3.5 metrelik tavan yüksekliğine sahip olacak ve 7 gün 24 saat rezidans hizmetleri verilecek. Projenin 4 bin metrekarelik bir gölet içinde yer alacak olması ise, evlere sandallarla gidilebilmesine olanak verecek. Prens Adaları manzaralı projenin 20'inci katında bir golf alanı da tasarlanıyor.

Projede açık ve kapalı yüzme havuzu, iki katlı kapalı otopark ve fitness center'ın yanı sıra mini bir golf pisti de bulunuyor.

Dap Royal Center'da satışlar yılsonuna kadar % 50'yi bulur

150 milyon TL yatırımla Maltepe'de başlattıkları ikinci proje olan Dap Royal Center'ın 5 hafta içinde yüzde 37'sinin satıldığını kaydeden Yılmaz, “Yüzde 25'i zaten lansmandan önce satılmıştı. Satışların yılsonuna kadar yüzde 50'yi geçmesini bekliyoruz” dedi.

Üst düzey yöneticiler, futbolcular, doktorlar, sanayici ve finans kesiminin ilgisini daha çok 2+1'lerin çektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: “Fiyatlar 308 bin lira ile 1 milyon 371 bin lira arasında fiyatlar ancak zamlanacak. Çok talep edilen 2+1'lerin fiyatları 88 metrekarede 490 bin liradan başlayıp 116 metrekarede 697 bin 600 liraya çıkıyor. Yüzde 5 peşinat ile 120 aya kadar banka kredisinin yanı sıra 36 ay Dap Yapı bünyesinde vadelendirebiliyoruz. 30 ayda teslim edilecek ama biz 24 ayda teslim etmeyi hedefliyoruz.”

İranlılardan ‘Türkiye'de ortak konut projesi yapalım' teklifi alıyoruz

İSTANBUL'DAKİ projeleri tamamlandığında 2-3 yıl içinde E-5 üzerinde 7-8 kuleye imza atmış olacaklarını ifade eden Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, son zamanlarda yabancılardan da ortaklık teklifi aldıklarını söyledi. Yılmaz, “İngiliz, Amerikalı, İranlı ve Dubaililerden proje ortaklığı teklifi alıyoruz. En son İranlı önemli bir grup, “Türkiye'de birlikte 500-1000 villalık proje geliştirelim” diyerek kapımızı çaldı. Ancak çok sıcak bakmıyoruz” değerlendirmesini yaptı.
 

DAP Royal Center iletişim bilgileri
Web: www.dapyapi.com.tr
E-posta: [email protected]
Tel: 0216 517 1 517

  • Etiketler:

Yorum Yaz