maritbet girişmaritbet
Yenigün İnşaat’tan Rusya’ya konut projesi

Yenigün İnşaat’tan Rusya’ya konut projesi

Atlasjet, Moskova’nın dev inşaat şirketi Mostovik ile 110 milyon dolarlık ortak yatırım anlaşması imzalarken, Yenigün İnşaat RusAnton firması ile Omsk bölgesinde 1 milyar doların üzerinde maliyeti olacak konut projesi için ön anlaşma parafe etti




 
Türkiye, Rusya'daki yatırımlarına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Moskova Büyükelçiliği'nde yapılan Omsk bölgesi tanıtım toplantısının ardından Türk yatırımcılarla Rus ortakları arasında anlaşmalar imzalandı. Atlasjet, Moskova'nın dev inşaat şirketi Mostovik ile 110 milyon dolarlık ortak yatırım anlaşması imzalarken, Yenigün İnşaat RusAnton firması ile Omsk bölgesinde 1 milyar doların üzerinde maliyeti olacak konut projesi için ön anlaşma parafe etti. Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) de Omsk Bölgesi Ticaret Odası ile işbirliği anlaşması imzaladı.
RUSYA'DAN DÜNYAYA UÇACAK
Atlasjet'in parafe ettiği 110 milyon dolarlık yatırım öngörülen anlaşma çerçevesinde  Omsk-Fedorovka Uluslararası Havalimanı ve Kargo Terminali inşa edilecek. 2013'de sonuçlanması planlanan projeye göre Atlasjet-Rusya şirketi de kuruluyor. Firmanın önümüzdeki dönemde Omsk Havalimanı işletmesini alması planlanıyor. Atlasjet Rusya Temsilcisi Can Akçay 2011'de Moskova'dan ve Omsk'tan Rusya'nın farklı kentlerine, Türkiye'ye ve dünyanın bazı noktalarına uçmaya başlayacaklarını söyledi. Yenigün inşaat Rusya temsilcisi Halim Demir de Omsk bölgesinde 1 milyon 150 bin metrekare kapalı alanı olan dev bir proje için ön anlaşma imzaladıklarını söyledi. Konut, alışveriş merkezleri, okul ve diğer sosyal tesislerin bulunduğu projenin maliyeti 1 milyar doları buluyor.
 100 MİLYAR HAYAL DEĞİL
İmza töreninde konuşan Türkiye Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin iki ülke toplam ticaret hacmi için belirlenen 100 milyar dolarlık hedefin hayal olmadığını, doğrudan yatırımların ticaret hacminin büyümesine büyük katkısı olacağını belirtti. Sezgin, Rusya'nın güçlü bir ekonomik potansiyeli olduğuna inandıklarını ifade etti.
 

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz