maritbet girişmaritbet
Venezuela'ya Türkler kaç konut yapacak?

Venezuela'ya Türkler kaç konut yapacak?

Türkiye ile Venezuela arasında petrol karşılığı konut yapma projesinde ilk somut adım atıldı

TMB üyesi firma yöneticileri, Venezuela'da konut yapmak isteyen bir firma olduğunu ilk kez duyduklarını belirtirlerken, "Eğer Eximbank Venezuela'ya ülke kredisi açacaksa bunu bütün firmalara duyurmalı, gerekirse ihale açarak firmayı belirlemeli. Çünkü bu tür kredilerde risk firmaya değil Eximbank'a, yani devlete ait" dediler

Türkiye ile Venezuela arasında petrol karşılığı konut yapma projesinde ilk somut adım atıldı. Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, bir Türk firmasının bu ülkede konut yapmak için 50 milyon dolarlık ülke kredisi başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

1000-2000 adet konut

Söz konusu krediyle Venezuela'da 1000 orta sınıf ya da sosyal amaçlı yaklaşık 2 bin konutun inşa edilebileceği belirtildi. Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) "Gündem 2011" toplantısına konuk olan Kaplan, Venezuela'da konut yapmayı planlayan firmanın ismini şimdilik açıklamayacaklarını belirtirken başvuruyu değerlendirdiklerini söyledi.

Firmanın başvurduğu Eximbank'ın ülke kredisi modelinde kredi firmaya değil, yatırımın yapılacağı ülkeye açılıyor. Ülke, Türkiye'nin verdiği krediyle Türk firmasına yatırımı yaptırıyor. Daha sonra söz konusu -kredi o ülke tarafından Eximbank'a geri ödeniyor.

Başvurunun kabul edilmesi halinde sözkonusu 50 milyon dolarlık krediyi Venezuela'nın petrol olarak geri ödeyeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Erdoğan SÜZER/ ANKARA

  • Etiketler:

Yorum Yaz