maritbet girişmaritbet
'Suriye'deki okulları TOKİ yapsın'

'Suriye'deki okulları TOKİ yapsın'

Bir ay içinde Türkiye'yi ikinci kez ziyaret eden Suriyeli bürokratlar, 1.200 okulu kapsayan büyük bir yatırım projesinde TOKİ ile çalışmak istediklerini belirtti

Dar gelirli vatandaşa uygun ödeme koşullarıyla ev alma imkanı sağlayan TOKİ'nin konut projeleri komşu ülkelerin de dikkatini çekiyor. Bir ay içinde Türkiye'yi ikinci kez ziyaret eden Suriyeli bürokratlar, 1.200 okulu kapsayan büyük bir yatırım projesinde TOKİ ile çalışmak istediklerini belirtti.

Gecekondu dönüşümü ve konut üretiminde Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen Suriye, Toplu Konut İdaresi'ni, bir ay içinde ikinci kez bakan düzeyinde heyetle ziyaret etti. Beraberinde 13 kişilik heyet ile kuruma gelen Yerel Yönetimler Bakanı Tamer Al Haja, Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş ile görüştü. Suriyeli bakan, okul, gecekondu dönüşümü ve kentsel yenileme projelerinde konut idaresi ile işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.

Şam ve Halep bölgesinde 1.200 okulu kapsayan büyük bir yatırım planladıklarını kaydeden Suriye Yerel Yönetimler Bakanı Tamer Al Haja, "Okulların doğrudan TOKİ tarafından yapılması, Suriye ve söz konusu kurumun birlikte okulları yapması, yine kurumun yönlendireceği Türk müteahhitler ile Suriyeli müteahhitlerin birlikte okulları yapması'' şeklinde, üç alternatifli işbirliği önerdi. Kasımda Suriye'de toplu konut sempozyumu düzenlemeyi planladıklarını belirten Suriyeli Bakan, "Konut idaresi ile Suriye İskan Müdürlüğü arasında ortaklık kurulması'' isteğini dile getirdi ve "Kasım ayına kadar TOKİ'nin Suriye'de bir şirket kurarak yatırımlar için İskan Müdürlüğü'ne başvurmasını bekliyoruz. Açıkça söylemek gerekirse idarenin Suriye'de bizzat çalışmasını istiyoruz.'' şeklinde ifadelerde bulundu.


Deprem konutlarını inceledi
Öte yandan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Elazığ'da 8 Mart'ta meydana gelen depremden sonra yapımına başlanan deprem konutları yapım çalışmalarını inceledi. 958 deprem konutunun inşa edildiği alanı ziyaret eden Bayraktar, yetkililerden bilgi aldı.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz