maritbet girişmaritbet
Setur Midilli Marina ihalesini kazandı!

Setur Midilli Marina ihalesini kazandı!

Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Midilli (Mytilene) Marina, 40 yıl boyunca Setur Marinaları ve Folli Follie Group bünyesindeki Hellenic Duty Free ortaklığı ile işletilecek

Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Midilli (Mytilene) Marina, 40 yıl boyunca Setur Marinaları ve Folli Follie Group bünyesindeki Hellenic Duty Free ortaklığı ile işletilecek. Böylece turizm alanında ilk Türk-Yunan işbirliği de gerçekleşmiş oldu.
 
Koç Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan marina 40 yıl boyunca Setur Marinaları ve Folli Follie Group bünyesindeki Hellenic Duty Free ortaklığı ile işletilecek. Yunanistan'ın en büyük üçüncü adası olan Midilli'de bulunan marinada 220 deniz, 35 kara park kapasitesi bulunuyor.


Yunanistan'da düzenlenen imza töreninin ardından açıklama yapan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Midilli Marina'nın teknelerin kullandığı güzergah açısından hem konum olarak hem de marinacılık olarak çok stratejik bir konuma sahip olduğuna dikkati çekerken, “Yunanistan'ın büyük bir grubu ile yaptığımız bu ortaklığın iki ülke arasında ileriye dönük çok önemli kapıları açacağına inanıyorum” dedi.


1979 yılında Çeşme Altınyunus Marina ile başlayan Setur'un marinacılık yatırımlarının, Midilli Marina ile yurt dışına açıldığını vurgulayan Haşimoğlu, bundan sonraki hedeflerinin de bu yönde büyümek olduğunu söyledi.


Yunanistan Kültür ve Turizm Müsteşarı Petros Alivizatos da bu sözleşmenin imzalanmasının yalnızca Midilli Adası'nın değil tüm Yunanistan'ın turistik olarak gelişimi yolunda atılan büyük bir adım olduğunu belirtti.


MARİNA SAYISI SEKİZE ÇIKTI

Setur Genel Müdürü Üstün Özbey de, son üç yıl içinde Yalova ve Kaş Marinalarının da işletmeye alınması ile birlikte marina sayısını Türkiye'de sekize, bağlama kapasitesini ise 4 bin 800'e çıkarttıklarının altını çizerek, tüm marinalarda güne uygun ve müşteri beklentileri doğrultusunda sürekli yapılan modernizasyon çalışmaları ile İstanbul'dan Finike'ye kadar önemli bir zincir kurduklarını söyledi.
Midilli Marina ile marina sayılarını 9'a çıkardıklarını ifade eden Özbey, “Hem Türkiye'de hem Akdeniz çanağında hem de dünyanın her noktasındaki tüm fırsatları yakından takip ediyoruz. Fırsatları değerlendirerek bir Türk firması olarak bayrağımızı birçok yere taşımayı hedefliyoruz” dedi.


İLK İŞBİRLİĞİ

Folli Follie Group Üst Yöneticisi Georgios Koutsolioutso ise, bugün burada bulunmalarının Midilli Limanı'nın işletmesinin üstlenilmesiyle birlikte elle tutulur bir şekilde turizm sektöründeki ilk Türk – Yunan işbirliğine yön verdiğini vurgulayarak, marinaların Ege'nin her iki tarafından da değerlendirilmesinin kendileri için öncelikli olduğunu söyledi.

Hürriyet
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalamış - Fenerbahçe Marinası'ndan kareler
  • 28.02.2014 18:47

Kalamış - Fenerbahçe Marinası'ndan kareler

Setur tarafından işletilen Kalamış - Fenerbahçe Marinası'ndan görseller ...

Sembol yapılar, Kızılay için kırmızı renkte ışıklandırıldı!
  • 12.06.2021 09:42

Sembol yapılar, Kızılay için kırmızı renkte ışıklandırıldı!

Türkiye'nin sembolleşmiş yapıları Türk Kızılay için kırmızı renkle aydınlatıldı. ...

Yunanistan depremi Türkiye'deki fay hatlarını tetikler mi?
  • 03.03.2021 17:09

Yunanistan depremi Türkiye'deki fay hatlarını tetikler mi?

(AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre; Yunanistan'ın Larisa kenti yakınlarında s ...

Workinton’un yeni CEO’su Enis Cevahircioğlu oldu
  • 06.10.2020 10:28

Workinton’un yeni CEO’su Enis Cevahircioğlu oldu

“Co-Working” kavramını Türkiye ile tanıştıran Workinton’un yeni CEO’su şirketin ...

Milas-Bodrum Havalimanı’nın yenilenen pisti hizmete açıldı
  • 16.09.2020 06:00

Milas-Bodrum Havalimanı’nın yenilenen pisti hizmete açıldı

Milas Bodrum Havalimanı’nın bakıma alınarak yenilenen 10L-28R pisti yeniden hizm ...

Yeşilçam'ın ünlü köşküne 19 milyon 322 bin 50 lira isteniyor
  • 06.09.2020 06:45

Yeşilçam'ın ünlü köşküne 19 milyon 322 bin 50 lira isteniyor

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden "Aile Şerefi", "Şark Bülbülü" gibi pek çok fi ...