maritbet girişmaritbet
Patlamaya dayanıklı Amerika sığınağı.!

Patlamaya dayanıklı Amerika sığınağı.!

ABD'de yapılan 13 bin metrekarelik sığınak, 950 kişiyi bir yıl boyunca barındıracak ve 50 megaton patlamaya dayanacak şekilde tasarlandı

ABD'de yapılan 13 bin metrekarelik sığınak, 950 kişiyi bir yıl boyunca barındırmak üzere ve 50 megatonluk patlamaya dayanacak şekilde tasarlandı

2004'te Endonezya, geçen yıl Japonya ve bugün yine Bande Açe'de ve dünyanın farklıbölgelerinde meydana gelen büyük ölçekli deprem, sel ve volkan patlamaları insanları doğal ve bundan kaynaklı nükleer felaketlerden koruyacak sığınakları inşa etmeye zorluyor.

Bunun ilk örneği ise ABD'de yapıldı. Japonya'da meydana gelen 9 şiddetindeki deprem, tsunami ve nükleer tehlikenin ardından ABD'deki kıyamet günü sığınağına talebin arttığı belirtiliyor.

Yaklaşık 13 bin metrekarelik sığınak, 950 kişiyi bir yıl boyunca barındırmak üzere ve 50 megatonluk patlamaya dayanacak şekilde tasarlanmış.

Sığınağı inşa eden California merkezli şirket Vivos, 5 bin dolar depozito alıyor. Sığınakta bir yer garantilemenin maliyeti ise 25 bin doları buluyor. Şirket, başvuruların Japonya'daki felaketin ardından yüzde bin arttığını söylüyor.

Amerikalı tüketicinin tüm modern ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanan sığınak bittiğinde suitler, bir tıp merkezi, diş tedavisi merkezi, mutfaklar, evcil hayvan evleri, ibadethane, fırın, tamamen dolu şarap mahzeni ve hatta uygunsuz davranan sığınak sakinlerini hapsetmek üzere bir hapishaneyi içerecek.

Sabah İnternet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amerika'nın 50 megatonluk patlamaya dayanıklı sığınağı.!
  • 11.04.2012 17:29

Amerika'nın 50 megatonluk patlamaya dayanıklı sığınağı.!

Amerika birleşik Devletleri'nin 50 megatonluk patlamaya dayanıklı ve içerisinde ...

Patlamaya dayanıklı Amerika sığınağı.!
  • 11.04.2012 17:26

Patlamaya dayanıklı Amerika sığınağı.!

ABD'de yapılan 13 bin metrekarelik sığınak, 950 kişiyi bir yıl boyunca barındıra ...