maritbet girişmaritbet
Moğolistan Ulanbator’da Ankara Caddesi açıldı!

Moğolistan Ulanbator’da Ankara Caddesi açıldı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da Ankara Caddesi'nin açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da Ankara Caddesi'nin açılışını yaptı.

TİKA ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla çevre düzenlemesi ve asfaltlanması yapılan Ankara Caddesi'nde bulunan Atatürk İlkokulu'nun bahçesinde düzenlenen törende konuşan Arınç, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirdiğimiz ziyaret çerçevesinde Ankara Caddesi'nin açılışında bulunmaktan büyük gurur duyuyorum" dedi.

Caddenin düzenlemesi için katkı sağlayan Moğol yetkililer ile TİKA ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Arınç, "Caddenin bizim için büyük bir önem taşıyan özelliği, üzerinde büyük bir prestije sahip olan Atatürk İlkokulu'nun bulunmasıdır. Daha önce 5'inci Okul olarak adlandırılan bu güzel eğitim kurumuna Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün adının verilmesi bizim için övünç kaynağıdır" diye konuştu.

Arınç, Türkiye'de de Moğol tarihinin en önemli karakteri olan Cengiz Han'ın adının yaşatılmasına büyük önem verildiğini kaydederek, "Biz de Cengiz Han'ın adını ülkemizde yaşatıyoruz. Ankara'da büyük bir caddeye ve parka Cengiz Han'ın adını verdik. Bu park içindeki Cengiz Han anıtı, ebedi dostluğumuzun sembolü olarak kalacaktır" ifadesini kullandı.

TİKA'nın dünyanın pek çok bölgesinde hayırlı hizmetler yaptığını bildiren Arınç, "TİKA'nın Moğolistan'ın kalkınmasına katkı vermeye devam edeceğini de bu vesileyle bildirmek isterim" değerlendirmesinde bulundu.

Moğol çadırı

Konuşmasının ardından Arınç, açılış kurdelesini Ulanbator Valisi ve Ulanbator Büyükşehir Belediye Başkanı Batüül Erdene, Çingiltei Belediye Başkanı Ganbold Davaa, Atatürk Okulu Müdürü Baast Jambaa ve TİKA Başkanı Serdar Çam'la Moğol geleneklerine uygun şekilde beyaz eldiven giydikten sonra kesti.

Moğol müziğinden örneklerin de sunulduğu törende, Atatürk İlkokulu öğrencileri Başbakan Yardımcısı Arınç'ı yerel kıyafetleriyle karşıladılar. Ulanbator Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Batüül Erdene, Arınç'a nişan ve plaket takdim etti.

 Açılışın ardından Arınç, okul bahçesinde kurulan Moğol çadırına misafir oldu. Arınç'a geleneksel Moğol ikramları sunuldu.

Dukha Türklerinden teşekkür ziyareti

Törene, Moğolistan'ın kuzeyinde yaşayan Dukha Türklerinden de bir heyet katıldı. Arınç'la görüşen Dukha Türkleri, şubat ayında TİKA'nın yaptığı insani yardımdan dolayı Türkiye'ye teşekkürlerini iletti. Arınç da Dukha Türklerini temsilen gelen heyete, Türkiye'nin desteğinin her zaman yanlarında olacağını söyledi.

TİKA, Sibirya bölgesi yakınlarında yaşayan ve zorlu kış şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren Dukha Türklerine şubat ayında kıyafet ve insani yardım malzemesi göndermişti. TİKA yetkilileri, Dukha Türklerinin besicilik yapmaları için başka bölgelerden ren geyiği satın alarak onlara hediye edecek.

Fenerbahçe'ye tebrik

Tören alanından ayrılırken gazetecilerin Fenerbahçe'nin İtalya'nın Lazio takımını eleyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselmesiyle ilgili sorularını cevapladı.

Moğolistan ile Türkiye arasındaki 5 saatlik zaman farkından dolayı maçı izleme fırsatı olmadığını ancak Türkiye'yi sevince boğan gelişmeyi, günün erken saatlerinde aldığında mutlu olduğunu söyleyen Arınç, "Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum" dedi.

Arınç, UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Fenerbahçe'yi güçlü rakiplerin beklediğini dile getirerek, "Ancak Fenerbahçe'nin bu turu da geçeceğini ümit ediyorum, bekliyorum" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, başarılarından dolayı Fenerbahçeli futbolcuların yanı sıra teknik kadroyu da tebrik etti.

Hasan Öymez/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Moğolistan ile en az 500 milyon dolarlık bir (ticaret hacmi) hedef belirlememiz gerekiyor"
  • 13.03.2023 15:06

"Moğolistan ile en az 500 milyon dolarlık bir (ticaret hacmi) hedef belirlememiz gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "En az 500 milyon dolarlık bir (ticaret hacmi) hedef ...

Moğolistan'da Türk HNC'ye çevrecilik ödülü!
  • 30.01.2016 16:16

Moğolistan'da Türk HNC'ye çevrecilik ödülü!

HNC, Moğolistan'da en iyi çevre dostu yatırımcı ödülüne layık görüldü. ...

Dünyanın en ücra köşelerindeki rüya oteller
  • 25.08.2015 14:07

Dünyanın en ücra köşelerindeki rüya oteller

Afrika’dan ABD’ye kadar dünyanın en ücra köşelerinde yer alan oteller ziyaretçil ...

Moğolistan’dan TOKİ’ye davet geldi! Uydu kentler yapın!
  • 07.05.2013 10:09

Moğolistan’dan TOKİ’ye davet geldi! Uydu kentler yapın!

Moğolistan’dan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ)ülkelerinde, ...

Moğolistan Ulanbator’da Ankara Caddesi açıldı!
  • 12.04.2013 13:20

Moğolistan Ulanbator’da Ankara Caddesi açıldı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da Ankara Cad ...

Moğolistan, Türk inşaat şirketlerini yatırım yapmaya çağırdı!
  • 11.04.2013 14:53

Moğolistan, Türk inşaat şirketlerini yatırım yapmaya çağırdı!

Moğolistan Büyükelçisi Batkhishig, Ulan Bator'da hayata geçirilecek kentsel dönü ...