maritbet girişmaritbet
Kuzu Grup İran'da 20 bin konutu bitirdi

Kuzu Grup İran'da 20 bin konutu bitirdi

İran’da 100 bin konutluk dev projeyi Çinli, Koreli rakiplerini geçerek kazanan Kuzu Grup, projenin ilk etabını planladığından bir ay erken teslim etti


Mesken Meher isimli 20 bin konutluk ilk etabı 8 ayda teslim ederek bir rekora imza atan Kuzu Grup, 800 milyon dolarlık projeyle dünyada tek kontratla imzalanan en büyük projenin sahibi olarak da ilke imza atmıştı. Kuzu Grup Başkanı Gökçen Kuzu yatırımın İran'da olmasının nedenini "Daha önce bir Türk firmasının girmemesi ve bu konuda dünya çapında böylesine büyük bir inşaat yatırımı ile diğer firmalara öncülük etme isteğimizdir. 8 bin Türk işçisi ile günde 128 daire yaptık" dedi. Projenin tünel kalıp sistemi ile yapılan en büyük inşaat işi sahibi olduğunu söyleyen Kuzu, Suriye'de 2 milyar dolan bulacak konut, sosyal tesis ve AVM yatırımlarının devam edeceğini" söyledi.
Gökçen Kuzu bu yıl için planladıkları yurt içi yatırımları hakkında ise şu bilgileri verdi: "Eylül ayında İstanbul Bahçeşehir'de 100 dönüm arazi üzerine alışveriş merkezi de olan 1000 konutluk yeni bir projeye başlayacağız. Projenin satışları Eylül sonu başlayacaktır" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz