maritbet girişmaritbet
Korkutan iddia: İstanbul uçurumun kenarında!

Korkutan iddia: İstanbul uçurumun kenarında!

Amerika Birleşik Devletleri'nde 100'ü aşkın şehrin önümüzdeki yıl iflas edebileceği analizini sayfalarına taşıyan gazete, Avrupa'nın önemli şehirlerindeki durumu da 'Uçurumun Kenarındaki Avrupa' başlığıyla veriyor

İngiliz Guardian gazetesi, Avrupa'nın kredi durumu kırılgan şehirleri arasında İstanbul'a da yer verdi.

İngiliz The Guardian gazetesi bütçesinden fazla harcama yapan şehirlere ilişkin bir haber yayınladı.
Amerika Birleşik Devletleri'nde 100'ü aşkın şehrin önümüzdeki yıl iflas edebileceği analizini sayfalarına taşıyan gazete, Avrupa'nın önemli şehirlerindeki durumu da 'Uçurumun Kenarındaki Avrupa' başlığıyla veriyor.
Küresel kredi krizini tahmin eden iktisatçılardan, Amerikalı analiz uzmanı Meredith Whitney, yerel ve eyalet düzeyinde borçlanmanın ABD ekonomisini bekleyen en büyük sorunlardan biri olduğunu ve ülkede iyileşme sürecini sekteye uğratabileceğini söyledi.
Whitney'e göre emlak sorununun ardından, en önemli konuların başında kent harcamaları geliyor.
 
BORÇLAR BİRİKİYOR
Habere göre, Avrupa'nın kredi durumu kırılgan şehirleri arasında İstanbul da var. Haberde öne çıkan satırlar şöyle: "Türkiye'nin kadim metropolü, Avrupa'nın kredi notu "dökülen" şehirlerinden biri. Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan kusursuz konumu, ciddi zayıflıklarını gideremiyor. Bunlara, kredi değerlendirme şirketi Standard & Poors'un son raporuna göre düşük ciro esnekliği ve gelecekteki reformlara dair durumun tahmin edilemez oluşu' da dahil. Ayrıca, şehrin yoğun yatırım talebi, yüksek bütçe açıklarına ve biriken borçlara neden oluyor."
 
Habere göre İstanbul, özellikle giderek büyüyen mali sektörü kalkındırarak kazanç getirecek başka kaynaklar geliştirmeye çalışıyor ve cami kubbe ve minarelerinden oluşan meşhur kent siluetinde yeni camdan kulelerin belirmesi umudunu taşıyor.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu ay içinde Ataşehir semtini, kentin mali kalbi haline getirme planları çerçevesinde İMKB'yi Asya tarafına taşıma planlarını dile getirmişti.
Haberde, Avrupa'nın uçurumun eşiğindeki diğer şehirleri olarak Napoli, Floransa, Madrid ve Barcelona sayılıyor.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz