maritbet girişmaritbet
İsrailliler yeni Yahudi yerleşim yerleri için zeytin ağaçlarını katlediyor!

İsrailliler yeni Yahudi yerleşim yerleri için zeytin ağaçlarını katlediyor!

İsrail yönetimi Filistinlilerin can damarını kesmek için yıllardır durmadan çalışıyor. Filistin'de zeytin hasadı döneminde İsrailli yerleşimciler zeytin ağaçlarını yakıyor, zeytinlerini toplamak isteyen köylülerin üzerine ateş açıyor

İsrail yönetimi Filistinlilerin can damarını kesmek için yıllardır durmadan çalışıyor. Filistin'de zeytin hasadı döneminde İsrailli yerleşimciler zeytin ağaçlarını yakıyor, zeytinlerini toplamak isteyen köylülerin üzerine ateş açıyor. Son dönemde binlerce zeytin ağacına zarar verilirken son 10 yılda toplam tahrip edilen zeytin ağacı sayısı 1 milyon 200 bin kadar. Üstelik, Filistin'deki zeytin tarımına verilen zarara yalnızca Yahudi yerleşimciler neden olmuyor, yerleşimlerin inşası, bu yerleşimleri birbirine bağlayan yolların yapımı sırasında ağaçlar kesiliyor. Yerleşimler, yollar ve güvenlik noktalarıyla Filistinliler kendilerine ait topraklara ulaşamıyor ve tarım yapamıyor.

İŞÇİ DAHİ BULUNAMIYOR

Yerleşimcilerin sistematik saldırıları yüzünden ağaç sahipleri hasatta çalıştıracak işçi dahi bulamıyor. Yerleşimcilerin zeytin ağacı tahribatına dair bir haber de dün geldi. Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere ait, 20 yaşından büyük 300 zeytin ağacını söktüğü öne sürüldü. Görgü tanıkları, zeytin hasadının yaklaştığı yaz aylarında İsrailli yerleşimcilerin sık sık bu tür eylemlerde bulunduklarını ve Filistinlileri göçe zorlamaya çalıştıklarını belirtti.

CEZAEVLERİNDE ARAMA İŞKENCESİ

Öte yandan İsrail'deki Filistinli Arapların haklarını savunmak amacıyla faaliyet gösteren 'Adalet' adlı hukuk merkezi, İsrail cezaevlerinde Filistinli tutuklular ile ziyarete gelen ailelerinin çıplak aranması uygulamasına son verilmesini ve sorumluların yargılanmasını istedi. Kuruluştan yapılan açıklamada, İsrail'deki Nefha Sahra Cezaevi'nde, cezaevi yönetimine bağlı özel birimlerin Filistinli tutuklular ile ziyarete gelen aile üyelerini çıplak bir şekilde aramadan geçirdiği ve bu kişilerin saatlerce dar odalarda bekletildikleri yönünde artan sayıda şikayetler alındığı belirtildi.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İsrailliler yeni Yahudi yerleşim yerleri için zeytin ağaçlarını katlediyor!
  • 12.06.2012 13:15

İsrailliler yeni Yahudi yerleşim yerleri için zeytin ağaçlarını katlediyor!

İsrail yönetimi Filistinlilerin can damarını kesmek için yıllardır durmadan çalı ...