maritbet girişmaritbet
  İspanya’da kriz konut sayısını düşürdü

İspanya’da kriz konut sayısını düşürdü

İspanya'da her alanda kendini hissettiren ekonomik kriz, son 1 yılda çekirdek ailenin yaşadığı konut sayısına 80 binlik bir düşüşle yansıdı

İspanya'da ekonomik krizin etkisi her alanda kendini gösteriyor. İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü'ne bağlı Aktif Nüfus Anketi'ne (EPA) göre, son 1 yılda çekirdek ailenin yaşadığı konut sayısının 80 bin azaldığı bildirildi.

İspanya'da 2013'ün Eylül ayına göre çekirdek ailenin yaşadığı 17 milyon 391 bin 900 ev bulunurken, bu rakamın bir yıl öncesinin aynı dönemine oranla 80 bin daha az olduğuna dikkat çekildi. Buna gerekçe olarak ise, krizden dolayı İspanyolların iş aramak için başka ülkelere göçmeleri, göçmen olarak İspanya'da yaşanyaların ise işini kaybetmesinden dolayı ülkelerine geri dönmek zorunda kalmaları gösterildi.

Uzmanlar ayrıca ''Herkes biliyor ki, işini kaybedenler, kendilerine bakacak durumda olmadığı için anne ve babalarının evlerine geri döndü. Gençler ise boşalan konutları doldurma gücüne sahip değil. Çünkü 25 yaşının altında olup iş arayan gençlerin yüzde 53'ü iş bulamıyor. Yaşları 25 ila 29 arasında olanlarda ise bu oran yüzde 33'' görüşünü savundu.

Diğer bir veride ise, ailesinde bir ve ya daha fazla işsize bakmak zorunda kalan emeklililerin yaşadığı ev sayısının son 6 yılda hep arttığı görüldü. 2008 yılında bu durumda olan emeklilerin yaşadığı konut sayısı 129 bin 900 olurken, 2013'te bu sayı 313 bin 800'e yükseldi.
Ayrıca EPA'nın verilerine göre, ülkedeki aktif nüfusun yüzde 26'sının tek başına yaşamını sürdürebilecek, kirasını veya ipoteğini ödeyebilecek gelire sahip olmadığı bildirildi.

Dünya

 

Yorum Yaz