maritbet girişmaritbet
Greenpace protesto için, Gazprom’un Prirazlomnaya petrol arama platformuna tırmandı!

Greenpace protesto için, Gazprom’un Prirazlomnaya petrol arama platformuna tırmandı!

Bugün sabah saatlerinde, aralarında Genel Direktör Kumi Naidoo’nun da bulunduğu Greenpeace Uluslararası eylemcileri Gazprom şirketinin ‘Prirazlomnaya’ petrol arama platformuna tırmanarak şirketin Kuzey Buz Denizi’ndeki tehlikeli petrol arama faaliyetlerini durdurmasını talep etti

 

Bugün sabah saatlerinde, aralarında Genel Direktör Kumi Naidoo'nun da bulunduğu Greenpeace Uluslararası eylemcileri Gazprom şirketinin ‘Prirazlomnaya' petrol arama platformuna tırmanarak şirketin Kuzey Buz Denizi'ndeki tehlikeli petrol arama faaliyetlerini durdurmasını talep etti.

GREENPEACE PETROL ARAMA PLATFORMUNA TIRMANDI

Sabah yerel saatle 4.00'da platforma tırmanan altı eylemci, platformun faaliyetlerini durdurdu ve ‘Kuzey Kutbu'nu öldürme' yazılı pankartlar açtı. Eylemcilerin, platformda günlerce kalabilecek erzak ve ekipmanları bulunuyor. Greenpeace Genel Direktörü ve Güney Afrikalı insan hakları aktivisti Kumi Naidoo Haziran 2011'de de İngiliz Cairn Enerji şirketinin petrol platformuna tırmanmıştı.

Bu hafta başında ABD Ulusal Buz ve Kar Veri Merkezi'nin yaptığı tahminlere göre Kuzey Kutbu'ndaki buz kalınlığı çok kısa bir süre içinde 2007'deki rekor erime seviyesine ulaşacak.  Eylül ayında ise bu rekorun kırılması bekleniyor.

Kumi Naidoo, eylemle ilgili olarak, “Kuzey Kutbu'nu korumak için başlattığımız harekete bir milyonun üzerinde insan katıldı. Bugün Gazprom'un petrol platformuna onları temsilen tırmandık. Burada, geçtiğimiz hafta bu bölgedeki petrol aramalarına karşı bir bildiri yayımlayan Rusya'nın yerli halklarının da sesi oluyoruz. Bölgede bir petrol sızıntısını önlemenin tek yolu, bu eşsiz bölgede petrol aramalarını tamamen yasaklamaktır. Tehdit hepimizi etkiliyor. Ülkem Güney Afrika'da her zaman olduğundan daha büyük bir iklim değişikliği tehdidiyle karşı karşıyayız. Çünkü Shell ve Gazprom gibi şirketler dünyada kalan son petrol damlalarını bulabilmek için temiz enerji alternatiflerinin önünü tıkayan politikalara para akıtıyor. Bugün burada bu şirketlere ‘daha ileri gidemezsiniz' dediğimiz bir sınır çiziyoruz' dedi.

Kaza anında müdahale planları yok

Rus enerji devi Gazprom, önümüzdeki yılın başında sondaj faaliyetlerine başlamayı planlıyor. Gazprom, Kuzey Buz Denizi açıklarında ticari sondaj faaliyetlerine başlayacak ilk şirket olacak

Geçtiğimiz hafta Greenpeace, Gazprom'un resmi bir petrol sızıntısı müdahale planı olmadan faaliyetlerini yürüttüğünü belirtti. Gazprom'un petrol sızıntısı planı Temmuz 2007'de beş yıllık bir süre için onaylanmıştı.

Greenpeace Kuzey Kutbu'nu korumak için başlattığı kampanyanın amacının Kuzey Kutup bölgesinde küresel bir koruma alanı oluşturulması ve bu bölgenin petrol aramalarına ve endüstriyel balıkçılık faaliyetlerine kapatılması olduğunu belirtti. Kampanyaya bugüne dek www.SaveTheArctic.org/tr sitesi üzerinden 1 milyonu aşkın insan destek verdi .

Cumhuriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Greenpace protesto için, Gazprom’un Prirazlomnaya petrol arama platformuna tırmandı!
  • 25.08.2012 12:45

Greenpace protesto için, Gazprom’un Prirazlomnaya petrol arama platformuna tırmandı!

Bugün sabah saatlerinde, aralarında Genel Direktör Kumi Naidoo’nun da bulunduğu ...

Greenpace Taksim'de eylem yaptı!
  • 01.06.2012 10:02

Greenpace Taksim'de eylem yaptı!

Greenpeace Gençlik Ekibi'ne üye bir grup, 20-22 Haziran tarihlerinde Brezilya'nı ...

Greenpace NComputing’i enerjisini azaltmak için seçti!
  • 29.05.2012 09:13

Greenpace NComputing’i enerjisini azaltmak için seçti!

İklim değişikliğiyle mücadele ve enerji verimliliği konularında en aktif sivil t ...

Nükleer santraller Greenpace ile yapılacak!
  • 12.05.2012 10:30

Nükleer santraller Greenpace ile yapılacak!

Taner Yıldız, Türkiye'nin elektrik enerjisinde kaçınılmaz olarak gördüğü nükleer ...