maritbet girişmaritbet
Gazze'deki Salahaddin Caddesi'nin güney kesiminde imar çalışmaları başladı!

Gazze'deki Salahaddin Caddesi'nin güney kesiminde imar çalışmaları başladı!

Katar'ın başlattığı ''Gazze'yi Yeniden İmar'' projesi kapsamında, Gazze'nin güneyinde 29 kilometrelik bir hattı oluşturan Salahaddin Caddesi'nde imar çalışmaları başladı

 

Katar'ın, Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, Salahaddin Caddesi'nin imar ihalesini kazanan taşeron firmanın çalışmalarına başladığını söyledi. 
     
İlk aşamada Refah Sınır Kapısı'ndan başlayan ve Han Yunus kentindeki Beni Süheyle Kavşağı'na kadar olan kısmın inşa edileceğini ifade eden İmadi, projenin toplam maliyetinin 70 milyon doları bulacağını belirtti. 
     
İmadi, Han Yunus kentinde inşa edilen 3 bin konutluk Hamad bin Halife Al Sani toplu konutlarından daire satın almak isteyen Filistinliler için kayıt işlemlerinin yarın başlatılacağını da kaydetti. 
    
Mısır makamlarından, imar projesinde kullanılacak inşaat malzemelerinin Refah Sınır Kapısı'ndan girişi için onay alındığını belirten İmadi, projenin büyük olması nedeniyle Mısır ile Filistin şirketleri arasında rekabet yaşandığını bildirdi. 
     
Katar Emiri Hamad bin Halife Al Sani, geçen ekim ayında eşi Prenses Muza binti Nasır'la Gazze'ye düzenlediği ziyarette, Katar'ın 407 milyon dolarla finanse ettiği imar projesinin açılışına katılmıştı. 
     
Mustafa Habbuş / Gülşen Topçu / Mustafa Yıldız / AA

Yorum Yaz