maritbet girişmaritbet
Doğa Okulları’nın kurucusu Fethi Şimşek, Yunanistan’da fabrika aldı!

Doğa Okulları’nın kurucusu Fethi Şimşek, Yunanistan’da fabrika aldı!

Fethi Şimşek, işlenmiş et işine giriyor. Trakya Helal Et markasıyla salam, sucuk, kavurma üretecek olan Şimşek ürünleri Avrupa’ya satacak

 

Doğa Eğitim Kurumları'nın kurucusu Fethi Şimşek, Yunanistan'da 2 milyon Euro yatırımla satın aldığı fabrikada helal et üretimine başlıyor. Serez şehrinde 600 bin işleme kapasitesi olan fabrikada Trakya Helal Et markası altında üretim yapacak olan Şimşek, Yunanistan'dan Türkiye'ye et ithalatında sorun olduğu için Avrupa ülkelerine ihracat yapacak. Gıda sektöründe daha önce bu sektörde çalışmamış ama sektörü iyi analiz ettiğine inandıığı iki ortakla girdiğini dige getiren Şimşek, “Ortaklarım Yunanistan'da işin başında olacaklar. Salam, sucuk, kavurma gibi birçok işlenmiş ürün üreteceğiz” diyor. 
 
FİLM YATIRIMCISI
Eğitim alanında kurumsallaştıklarına inandıkları için farklı alanlarda da yatırım yapma kararı adlığını ifade eden Şimşek'in girdiği bir diğer alan ise sinema. Doğa Yapımcılık Görsel Medya ve Prodüksiyon AŞ adlı bir şirket kuran Şimşek'in bu şirkete koyduğu sermaye 50 bin TL. Şirketin tek ortağı da kendisi görünüyor. Şimşek, “Biz, bize getirilecek olan projeler inceleyeceğiz. Projeler arasında hem topluma fayda sağlayıp hem de değer yaratacağına inandığımız filmlere yatırım yapacağız. Şirketteki tek sermayedar benim. Ama bu konuda yardım alabileceğimiz, konuya hakim profesyonellerle birlikte çalışmak konusunda görüşmelerimizi de sürdürüyoruz” Irak'ta çok büyük bir tesiste demir çelik üretimi yaptıklarını, güneş enerjisi üretimi içinde bir oluşum içinde olduklarını dile getiren Şimşek, ‘Tüm bu alanlara yatırım yapmanız, eğitimden çıkacağınız ya da küçüleceğiniz anlamına mı geliyor?' yönündeki sorumuza da şu cevabı verdi, “Hayır eğitim bizim ana alanımız. Doğa Eğitim Kurumlarında her yıl yüzde 100 büyüme hedefi koyduk. Şu an 50 okul var. Bu sayı önümüzdeki yıl 100 olacak.”
 
Üniversite projesinin eli kulağında
Eğitim alanında yatırımlarını üniversite ile büyüttmeye hazırlandıklarını ifade eden Şimşek, “Doğa Üniversitesi'nin eli kulağında. Biz farklı alanlara yatırım yapıp, kazandıklarımızla yine eğitimde büyüyeceğiz” dedi.
 
ANTENE AKIL VERİP TÜRKİYE'YE TAŞIYACAK
Doğa Girişim çatısı alttında bir i5 adlı bir Ar-Ge şirketi kurmak üzere olduklarını ifade eden Fethi Şimşek, bu şirketin faaliyet alanını şöyle anlattı: “Türk akademisyenlerin bulup Amerika'da patent aldıkları bir proje var. Projenin ismi akıllı anten. Sinyal hangi yönden geliyorsa o yöne dönen bu antenin bir ayağı da Türkiye'de oldun istiyoruz. Bunun için de Uludağ Üniversitesi'nden ve Bilkent Üniversitesi'nden Profesörler ile çalışıyoruz. Hayata geçirmek için de hem Türkiye hem de ABD labratuvarlarında çalışma halindeyiz.”
 
Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ömer Saçaklıoğlu: Doğa Okulları sayısını 200'e çıkaracağım!
  • 26.08.2016 09:35

Ömer Saçaklıoğlu: Doğa Okulları sayısını 200'e çıkaracağım!

Doğa Okulları'nın yeni sahibi, Ömer Saçaklıoğlu,"5 yıl içinde yapacağımız 500 mi ...

Doğa Okulları, Metal Yapı Konut'a satıldı
  • 21.08.2016 11:07

Doğa Okulları, Metal Yapı Konut'a satıldı

Doğa Okulları'nın kurucusu Fethi Şimşek, ellerindeki hisselerinin yüzde 100’ünün ...

Doğa Yatırım ile sektörde yerini sağlamlaştırıyor
  • 28.12.2013 12:45

Doğa Yatırım ile sektörde yerini sağlamlaştırıyor

Doğa Okulları’nı da bünyesinde bulunduran Doğa Grup, okul ve otel inşaatındaki d ...

Doğa Okulları’nın kurucusu Fethi Şimşek, Yunanistan’da fabrika aldı!
  • 13.09.2012 11:24

Doğa Okulları’nın kurucusu Fethi Şimşek, Yunanistan’da fabrika aldı!

Fethi Şimşek, işlenmiş et işine giriyor. Trakya Helal Et markasıyla salam, sucuk ...