maritbet girişmaritbet
Cemal Bilgingüllüoğlu Batum'da  özel hastane yatırımı yapacak!

Cemal Bilgingüllüoğlu Batum'da özel hastane yatırımı yapacak!

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakashvili, en az ayda iki kez hafta sonları başkent Tiflis'ten Batum'a gidiyor. Hep Nurettin Çarmıklı'nın sahibi olduğu Nurol'un Sheraton otelinde konaklıyor, yemeklerini de Türk işadamı Cemal Bilgingüllüoğlu'nun restoranında yiyor

Uzun yıllar Puma'nın Türkiye temsilciliğini yapmış Cemal Bilgingüllüoğlu, Batum'u ilk 'keşfeden' yatırımcılardan.
 
Cemal Güllüoğlu İstanbul Beylikdüzü'ndeki Milteks fabrikasından sonra Fatsa'da Cesaka fabrikasını açtığında, Prof. Dr İsmet Dindar Batum'da yatırımı tavsiye ediyor.
 
Kalp ve damar hastalıkları uzmanı, Çamlıca Medicana Kardiyoloji bölümü doktoru Prof. Dr. İsmet Dindar sık sık Batum'a gidip, gelenlerden. Prof. Dr. İsmet Dindar'ın 'rehberliğinde' Cemal Bilgingüllüoğlu Batum'da tekstil fabrikasından sonra özel hastane yatırımı yapmaya hazırlanıyor.
 
Henüz hastanenin ismi konmamış, Geçen hafta Acara Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ile anlaşmayı imzalamışlar. 16.5 dönüm arazide şimdilik 6 bin 600 metrekarelik hastane kurulacak. Cemal bey, arazi ve teçhizat hariç 4 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söylüyor. Prof. Dr. İsmet Dindar da hekimler için Türkiye ile işbirliği yapılacağını belirtiyor.
 
Haçapuri yemediysen geldin sayılmazsın
 
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Genel Müdür Adnan Bali, yardımcıları Özcan Türkakın, Suat İnce ve Erdal Aral ile Batum'a adım bastığımız anda 'haçapuri'yi 'sayıklamaya' başladım.
 
Haçapuri, Gürcistan'ın 'peynirli pidesi'. Böyle bir lezzet yok. Ramazan pidesi benzeri pidenin içinde peynir ve masaya geldiğinde üstüne kırılan yumurta.
 
Yoğun haçapuri tezahüratım üzerine İş Bankası yöneticileri mahalle arası pideciye gitmeyi programa aldı. Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze ile masada buluştuk. Levan bey de benim tezahüratıma destek verdi, 'Haçapuri yemediysen, Batum'a gelmiş sayılmazsın' diyordu.
 
Batum'un ilk AVM'sini de bir Türk yapıyor
Batum'da alışveriş merkezi yok, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet yetkilileri de 'Acil AVM yatırımı istiyoruz' diyorlar. Haklılar da. Trabzon Forum alışveriş merkezinden alışveriş yapanların yüzde 13'ü Sarpi-Sarp kapısından geçen Gürcüler. Obaçay'ı Ülker Grubu'na sattıktan sonra Üç Yaprak adıyla yine çay sektörüne giren Metehan Berktaş, Tamtrade şirketiyle Batum'da alışveriş merkezi kurmaya hazırlanıyor. Metehan Berktaş, alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel ve rezidans bulunan Babillon Tower yatırımı için inşaat iznini almış, mimari projesi hazırlanmış. Ekim ayında temel atacak.
 
Müşfik Bey siz yol tarif edin ben saatlerce dinlerim
 
Emirgan'da bir adres arıyorum. Sağ tarafta arabadan bir hanım ile bey iniyor, evlerine yöneliyor. 'Pardon' diyorum, 'Filanca sokak nerede?' Ne göreyim? Müşfik Kenter ile eşi Kadriye Kenter.
 
Şaşırdım, özür diledim. Dünya değerlisi insanın zamanını çaldığımı düşündüm. Müşfik Bey tarif etmeye başladı. Kelimelerini duydum mu? Hayır. O muhteşem ses ile direksiyonun başında mest olmuştum. 'Müşfik Bey keşke siz anlatsanız, ben de burada saatlerce sizi dinlesem' dedim, gülümsedi.
 
Funda Özkan / Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!
  • 05.03.2022 17:38

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Digital Network Alkaş ve Öz ...