maritbet girişmaritbet
Brezilyalılar, Türkiye’nin kendi ülkelerinde kentsel dönüşüm yapmasını istiyor!

Brezilyalılar, Türkiye’nin kendi ülkelerinde kentsel dönüşüm yapmasını istiyor!

2014 Dünya Kupası’na hazırlanan Brezilya, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için Türkiye’den destek istedi

 

2014 Dünya Kupası'na hazırlanan Brezilya, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için Türkiye'den destek istedi

Brezilya, 2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Brezilya Ticaret ve Yatırım Ajansı Apex Brasil Başkanı Mauricia Borges, kentsel dönüşüm projelerinde Türk şirketleri ile işbirliği yapabileceklerini söyledi. İki ülke arasındaki ticaretin, potansiyel olmasına rağmen istedikleri seviyede olmadığının altını çizen Borges, “Hedefimiz iki ülke arasındaki ticareti yüzde 15 seviyelerine taşımak. Şu an bu oran yüzde 1'ler seviyesinde.” dedi. Borges ve beraberindeki 17 Brezilyalı işadamı Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) İstanbul'da organize ettiği toplantıya katıldı.

Brezilya Dış Ticaret Müsteşarı Tatiana Lacerda Prazeres'ın da aralarında bulunduğu heyet, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını inceleyerek ikili görüşmelerde bulundu. Toplantı sonrası görüşlerini açıklayan Borges, uluslararası pazarlarda Brezilya ve Türk iş insanlarının çok güzel işlere imza atabileceğini de vurguladı. “Ajans olarak bizim amacımız karşılıklı ticareti artırmak. Bunun için her iki ülke iş insanlarına büyük görevler düşüyor. Olimpiyatlar bir fırsat. Kentsel dönüşüm projelerimiz var. Türk işadamları bize büyük katkı sağlayabilirler.” diyen Borges, Brezilya'da olan ürünleri Türk işadamlarının, Türk işadamlarında olan ürünleri de Brezilyalı işadamlarının farklı pazarlara satabileceğini aktardı. Bu arada yerli uçak üretimi konusunda çalışmaları hızlandıran Türkiye'nin, dünyanın üçüncü büyük uçak ve iş jet üreticisi Brezilyalı Embraer şirketi ile anlaştığı öne sürüldü. İki ülke arasında sivil havacılık ve uçak ticareti konularında güzel ilişkiler yürüttüklerini belirten Brezilya Dış Ticaret Müsteşarı Tatiana Lacerda Prazeres, “Türkiye bu anlamda söz sahibi bir ülke konumunda.” dedi.

TUSKON'un organizasyon çerçevesinde gıdadan makineye, tıbbi aletlerden deri ürünlerine kadar birçok Brezilyalı firmanın Türk firmaları ile buluştuğunu da anlatan Prazeres, karşılıklı öğrenilecek çok şey olduğu görüşünü dile getirdi.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Brezilyalılar, Türkiye’nin kendi ülkelerinde kentsel dönüşüm yapmasını istiyor!
  • 01.11.2012 10:32

Brezilyalılar, Türkiye’nin kendi ülkelerinde kentsel dönüşüm yapmasını istiyor!

2014 Dünya Kupası’na hazırlanan Brezilya, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında ...

3 yılda 350 milyar dolarlık yatırım!
  • 02.04.2012 09:06

3 yılda 350 milyar dolarlık yatırım!

Geçtiğimiz yıl başlanan ikinci part için ise 7 yıllık süreçte 1 trilyon dolarlık ...