maritbet girişmaritbet
Brezilyalı milyarderin sanat parkı

Brezilyalı milyarderin sanat parkı

Brezilya'nın en başarılı iş adamlarından biri olan ve maden girişimcisi Bernardo Paz'ın son hayali sanat severler için kırsal bölgede "Disneyland".

Hali hazırda Latin Amerika'da en çok konuşulan sanat konularından biri olan, Minas Gerais şehri tepelerinde yayılan kırsal arazi içerisindeki Inhotim Kültür Enstitüsü'nü modern bir Disneyland'a çevirmek için inşaa edilecek yapılar, çağdaş sanat severlerin yeni uğrak yeri olmaya aday.

Ayrıntılı plana göre 10 lüks otel, Brezilya'nın en ünlü şeflerinden biri olan Alex Atala'nın yönetiminde bir restoran, bir tiyatro ve bir konferans salonu bu çağdaş sanat merkezinde yer alacak. Paz, bu mekanı "sadece kuş cıvıltıları içerisinde, telaş ve stresten uzak, eğlenceli ve ziyaretçilere huzur vaad eden Disney benzeri bir yer" olarak tanımlıyor. Ayrıca bu mekanın kendisi özel bir yer olmadığını Inhotim'e kalıcı bir sanat merkezi yapmak amacıyla tasarlanacağını belirtti. Gelecek yıl yapımı başlanacak olan 10 otelin tasarımını, bölgenin sanat simgelerinden biri olan ve kendisine ilham vermesi için çalışmalarını dans gruplarıyla beraber yürüten Freuza Zechmesiter yapacak.

1980'lerde aktif olarak kullanılan, Brumadinho şehri merkezindeki Belo Horizonte'nin 65 km çevresinde yer alan maden bölgesinde, Paz'ın servetinin sadece bir kısmını oluşturan 3000 dönümlük çiftlik bulunuyor. Paz'ın peyzaj mimarı olan arkadaşı Roberto Burle Marx'ın yardımıyla botanik bahçesine dönüştürülen bu çiftlik bundan böyle sanat severlere hizmet edecek. 1990'ların sonlarında Paz, artan sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapması için Inhotim galerilerini oluşturmaya başlamıştı. 2006 yılında Güney Amerika'da sanat için referans noktası haline gelen ve halka açılan mekanı bu yıl 300.000 kişi ziyaret etti.

Tate Modern ve Kew Gardens karışımı olan Inhotim'de aşağı yukarı 12 sanat pavyonu, Hélio Outikika, Cildo Meirelles ve Vik Muniz ve Doug Aitken gibi Brezilyalı sanat devlerinin yanısıra Dominique Gonzalez Foerster ve Steve McQueen gibi uluslararası isimlerin eserlerine de ev sahipliği yapıyor. Son bilgilere göre İngiliz heykeltıraş Anish Kapoor'un çalışmalarını da içeren Inhotim, bu yıl daha geç açılacak.

Geçtiğimiz günlerdeki söyleşisinde dünyada hiç kimsenin Inhotim MoMA, Tate veya Pompidou gibi sanatını gösteremediğini söyleyen Paz, galerisinde 200 Picasso eseri olsada Inhotim'in varlığının insanları çok daha fazla duygusallaştırdığını belirtti.

3oda1salon

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Resmi Gazete'de yer alan acele kamulaştırma kararları!
  • 22.04.2021 10:19

Resmi Gazete'de yer alan acele kamulaştırma kararları!

Resmi Gazete'de, bazı bölgelerin acele kamulaştırılması için 9 karar yer aldı. ...

Türk müteahhitler latin pazarına açılıyor
  • 21.12.2018 10:20

Türk müteahhitler latin pazarına açılıyor

Türk müteahhitler; Sahra Altı Afrika, Hindistan ve Güneydoğu Asya ülkelerinden s ...

Brezilya'da çıkan yangında 26 katlı bina çöktü
  • 01.05.2018 14:29

Brezilya'da çıkan yangında 26 katlı bina çöktü

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde, alevlere teslim olan 26 katlı bir binanın çökme ...

Adana'daki Köprüköy Camisi botanik bahçesi gibi!
  • 22.04.2017 14:27

Adana'daki Köprüköy Camisi botanik bahçesi gibi!

Adana'da, 1930'da yapılan Köprüköy Camisi, dış duvar ve minaresini kaplayan sarm ...

Brezilya'nın 4 havaalanı 1,2 milyar dolara özelleşiyor!
  • 17.03.2017 08:21

Brezilya'nın 4 havaalanı 1,2 milyar dolara özelleşiyor!

Ekonomik krizden bir türlü sıyrılamayan Brezilya, çözüm için havaalanlarını özel ...

Ekvador'da 7,8 büyüklüğünde deprem
  • 17.04.2016 09:12

Ekvador'da 7,8 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde 7,8 büyüklüğünde ...