maritbet girişmaritbet
Başbakan Enerji yatırımlarına dikkat çekti

Başbakan Enerji yatırımlarına dikkat çekti

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Çin ziyaretinin ilk gününde enerji yatırımlarına yönelik Çin firmalarında incelemelerde bulundu

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Çin ziyaretinin ilk gününde enerji yatırımlarına yönelik Çin firmalarında incelemelerde bulundu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Çin ziyaretinin ilk gününde enerji yatırımlarına yönelik Çin firmalarında incelemelerde bulundu.

300 işadamı ile Çin'e çıkarma yapan Erdoğan, Urumçi'de güneş ve rüzgar enerjisi fabrikalarını gezdi. Erdoğan, Çinli firmalardan Türkiye'de yatırım yapma sözü aldı. Erdoğan 4 günlük Çin gezisinin ilk gününde Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de incelemelerde bulundu. Erdoğan, Urumçi Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi'nde üretim yapan TBEA şirketini ziyaret etti. Erdoğan, burada ellerinde Türk ve Çin bayrakları bulunan işçiler tarafından karşılandı. İşçilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Erdoğan, daha sonra fabrika yetkililerinden bilgi aldı.

Rüzgar enerjisine yer çok

Erdoğan daha sonra rüzgar enerjisi konusunda faaliyet yürüten Gold Wind şirketinde incelemelerde bulundu. Uzunluğu 100 metreyi, ağırlığı 110 tonu bulan dev rüzgar tribünleri üreten fabrikanın yetkililerinden brifing alan Erdoğan daha sonra fabrikayı gezdi.

Erdoğan, fabrika çıkışında şunları söyledi: “Yatırım için davet ettik. Dışişlerimiz ile irtibat halinde, Türkiye'de de karşılığını bulmak üzere inşallah kendilerinden yatırım sözü aldık, temenni ederim ki böyle bir yatırım gerçekleşir.” Erdoğan, rüzgar türbinleri konusunda yer olup, olmadığına ilişkin soruya da “Yer çok” karşılığını verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da “Tüm rüzgar haritalarımız hazır” dedi.

Üç torun var, maketi verecek misiniz?

Erdoğan, fabrikayı dolaşırken kendisine maket rüzgar tribünleri gösterildi. Erdoğan, fabrika yetkilisine, ‘Bunlardan bize verecek misin? Evde 3 torun var” diyerek espri yaptı. Maketten Erdoğan ve heyettekilere hediye edildi. Ancak Erdoğan'a verilen ve güneş enerjisiyle çalışan maket dönmedi. Heyetteki bir işadamı kendi dönen maketini Erdoğan'a verdi. Erdoğan maketi bir süre inceledi ve sonra işadamına iade etti.

Milliyet

Yorum Yaz