maritbet girişmaritbet
Bahçeşehir Üniversitesi, Washington'da kampüs açtı!

Bahçeşehir Üniversitesi, Washington'da kampüs açtı!

Beyaz Saray'ın hemen yanındaki bir binanın üç katını satın alan üniversitenin yeni kampüsü, düzenlenen törenle açıldı

Bahçeşehir Üniversitesi, ABD'nin başkenti Washington'daki yeni kampüs binasıyla Beyaz Saray'a komşu oldu. 

Beyaz Saray'ın hemen yanındaki bir binanın üç katını satın alan üniversitenin yeni kampüsü, düzenlenen törenle açıldı. 

Dünyanın birçok farklı noktasına yerleşke ve kampüsler açan Bahçeşehir Üniversitesi'nin, ABD'deki ilk Türk üniversite kampüsü özelliğini taşıyan Washington'taki kampüsünün açılışı vesilesiyle tören düzenlendi. 
Törene, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, William and Harriet Fulbright Center'ın başkanı Harriet Fulbright'ın da aralarında olduğu çok sayıda seçkin davetli katıldı. 

Bakan Bağış, törende yaptığı konuşmada, "Biz burada sadece Bahçeşehir Üniversitesi'nin, Türkiye'nin gözbebeği eğitim kurumlarından birinin bir kampüsünü açmakla kalmıyoruz, aslında Türkiye'nin yeni bir misyon binasını, Türkiye'nin Washington'daki yeni merkezlerinden bir tanesinin daha açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Bağış, binanın sadece Bahçeşehir Üniversitesi ile değil, buradaki farklı Türk kurumlarının, derneklerin, vakıfların ortak çalışacağı yepyeni bir Türk kültür merkezi haline geldiğini ifade etti. 
     
"Her bir öğrenci adeta büyükelçi olacak"
 Bu okulda okuyan her öğrencinin Türkiye'nin adeta birer "büyükelçisi" olacağını ifade eden Bağış, Türkiye'nin bugün çok farklı bir noktada olduğunu, jeopolitik olarak çok farklı bir rol oynadığını, ABD de dahil olmak üzere global ölçekte artık çok daha tanınan ve itibar gören bir ülke haline geldiğini söyledi. 

"Artık Türkiye çok farklı bir ligde oynuyor" diyen Bağış, Türkiye'nin artık yeniden kendi gücünün farkına varan ve kendi gücünü başkalarına fark ettiren bir ülke olduğunu, kazandığı farklı bir özgüvenle dünyanın artık her yerinde varlığını hissettirdiğini kaydetti. Bağış, Türkiye'nin geleceğin parlayan yıldızlarından biri olacağına değil, bugünün parlayan yıldızlarından biri olduğuna inandığını belirtti. 

"Türkiye artık çantada keklik müttefik değil"
     
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ABD Başkanı Barack Obama ile çok kapsamlı ve uzun süren görüşmeler yaptığına ve Beyaz Saray'da çok sıcak bir şekilde ağırlandığına işaret eden Bağış, sözlerine şöyle devam etti: 

"Bu ilişkide artık farklı bir noktaya geldiğimizi, Türkiye'nin hiçbir şekilde çantada keklik bir müttefik gibi değil, saygın, kendi bölgesindeki istikrarın merkezi, kendi bölgesine ilham kaynağı olan bir ülke olarak, küresel bir lideri ağırlamanın heyecanıyla başbakanımızı ağırladıklarına hep beraber şahitlik ettik. İşte öyle bir başbakanın ülkesinin farklı kurumlarının da kendini farklı temsil etmesi gerekir. İşte Bahçeşehir Üniversitesi'nin bu vizyonunu ben kutluyorum." 

Bakan Bağış, "Bugün şu tabloya baktığımız zaman, Bahçeşehir Üniversitesi'nin artık dünyanın her yerinde olduğunu, ama bunun sadece Bahçeşehir meselesi olmadığını, bunu bir Türkiye'nin vizyon meselesi olduğunu hep beraber görüyoruz. Artık dünyanın neresinde bir uçağa binerseniz, elinde çantasıyla bir Türk işadamının farklı pazarlara farklı piyasalara gittiğine ve oralardaki imkanları değerlendirdiğine şahit olursunuz" diye konuştu. 
     
"Geleceğin yüzyılını Türkiye'nin tercihleri belirleyecek"
     
ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton'ın Türkiye'yi ziyareti sırasındaki bir anısından da bahseden Bağış, "O seyahatte, Başkan Clinton TBMM'ye bizim gönlümüzü okşayan, hoşumuza giden ama inanmakta zorlandığımız bir cümle kurmuştu. İşte Başkan Clinton'ın vizyonu gerçekleşti. Çünkü o gün o konuşmasında Sayın Clinton, 'geleceğin yüzyılını Türkiye'nin tercihleri belirleyecek' demişti. Artık Türkiye'nin tercihleri gerçekten önümüzdeki yüzyılı belirlemeye başladı" dedi. 
     
Dershaneden üniversiteye 

TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu da böyle hayırlı bir hizmeti hayata geçirmesi ve vizyonundan dolayı üniversitenin mütevelli heyet başkanı Enver Yücel'i kutladı. 

Hisarcıklıoğlu, "9 yıl önce dershanenin açılışını yapmıştık, bugün üniversitenin açılışını yapıyoruz. Bu müthiş bir vizyon işi. Kendisini kutluyorum. Müthiş bir hadise bu Türkiye açısından" dedi. 

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel de 9 yıl önce Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın Washington'daki dil okulunun açılışı sırasında Başbakan Erdoğan'ın, "İnşallah burayı üniversiteye dönüştürürsün" dediğini anlatarak, şimdi bunun gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Yücel, burasının Bahçeşehir Üniversitesi'nin Washington'daki bir merkezinden ibaret olmayacağını, Türkiye'deki bütün üniversitelerin, bütün işadamlarının, bütün akademisyenlerin, medyanın uğrak yeri olacağını ifade etti. 

ABD Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Maureen McLoughlin, bugünkü açılışın, iki ülke arasında eğitim alanındaki birbirine bağlılığın vurgulanması açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. McLoughlin, dünya genelinde kaliteli eğitim ve kültürel alışverişin günümüz dünyasında daha da önemli hale geldiğini belirtti. 

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de bir kısmını Türkçe yaptığı konuşmasında, bugünün kendisi için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, bu törene katılmaktan büyük onur duyduğunu, Türkiye ile ABD arasındaki kültür ilişkileri son derece önemli olduğunu kaydetti. 

Konuşmaların ardından, Bakan Bağış'ın da katılımıyla, üniversite binasının önünde kurdele kesme töreni düzenlendi. 
     
Mehmet Toroğlu-Serkan Fidan/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bahçeşehir Üniversitesi'ne göre satılık konut fiyatları artıyor!
  • 11.03.2022 15:01

Bahçeşehir Üniversitesi'ne göre satılık konut fiyatları artıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)’ın ha ...

Lamartine Otel, Designist imzası taşıyor
  • 07.06.2021 16:47

Lamartine Otel, Designist imzası taşıyor

Taksim’deki Lamartine Otel İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğindeki ödüllü i ...

BAU'den Türkiye'nin ilk hibrit eğitim merkezi!
  • 07.04.2021 10:37

BAU'den Türkiye'nin ilk hibrit eğitim merkezi!

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Türkiye'nin ilk hibrit eğitim merkezini hayata ge ...

Ronald-Nancy Reagan bu evde yaşıyordu
  • 11.03.2016 10:12

Ronald-Nancy Reagan bu evde yaşıyordu

Bir zamanların aktörü, kovboy filmlerinin yıldızı Ronald W. Reagan, eşi Nancy il ...

Washington'da hareketli dakikalar...
  • 15.04.2015 21:55

Washington'da hareketli dakikalar...

Washington'da bulunan Beyaz Saray heyecanlı dakikalara sahne oldu ve bir helikop ...

Gizli Servis, çakma Beyaz Saray istiyor!
  • 18.03.2015 09:34

Gizli Servis, çakma Beyaz Saray istiyor!

Beyaz Saray’ın güvenliğinden sorumlu olan ve Obama ailesini koruyan Gizli Servis ...