maritbet girişmaritbet
Avustralya Milli Görüş Teşkilatları, Melbourne şehrinde yeni bir okul daha açtı!

Avustralya Milli Görüş Teşkilatları, Melbourne şehrinde yeni bir okul daha açtı!

Avustralya'da yaşayan Türkler, Melbourne şehrinde yeni bir okul daha açtı

 

Avustralya Milli Görüş Teşkilatları'na (AMGT) bağlı İlim Koleji tarafından yaklaşık 10 milyon dolara satın alınan, 42 bin metrekare alan üzerine kurulu engelliler eğitim kompleksi, yine AMGT tarafından yaklaşık 20 yıl önce eğitime açılan İlim Koleji'nin Glenroy Kampüsü olarak hizmet vermeye başladı. 
     
Türk ve Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Glenroy-Fawkner semtleri arasında bulunan okul, kısa zamanda yapılan yenileme çalışmaları sonrası eğitime hazır hale getirildi. AA mikrofonlarına konuşan İlim Koleji Müdürü Aynur Şimşirel, "Bu kadar kısa zamanda bu kadar güzel bir okulu elde etmenin verdiği heyecan geçekten kelimelerle pek kolay tarif edilecek gibi değil şu an" dedi. Okula gösterilen ilginin beklediklerinden fazla olduğunu dile getiren Şimşirel, ilk etapta ana sınıfı ve dördüncü sınıflarla başlamayı planladıklarını ancak karşılaştıkları yoğun ilgi ile birlikte 180 öğrenci ile kapılarını açtıklarını söyledi. 
     
AMGT tarafından satın alınan okul, engelliler için özel olarak yapıldığı için birçok imkana sahip. Tanıtım gününe katılan veliler de okulu beğendiklerini söylediler. 
     
Avustralya genelinde Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına göre hizmet veren çeşitli Türk kuruluşlarına ait ilkokul ve lise düzeyinde 12 kampüs bulunuyor. Avustralya'daki Türklerin kurdukları okullarda farklı etnik toplumlardan binlerce öğrenci eğitim görüyor. 
     
Muhabir: Recep Şakar/AA
 

Yorum Yaz