maritbet girişmaritbet
Amerika’da gayrimenkul sektörünü göçmenlerin parası canlandıracak!

Amerika’da gayrimenkul sektörünü göçmenlerin parası canlandıracak!

Amerika'nın iş sağlamak ve ekonomiyi canlandırmak için yoğun biçimde teşvik ettiği EB - 5 yatırımcı tip vizesi ile Amerika'ya iş yapmaya gelenlerin ilgilendiği sektörlerin başında emlak piyasası geliyor

 

Amerika'nın iş sağlamak ve ekonomiyi canlandırmak için yoğun biçimde teşvik ettiği EB - 5 yatırımcı tip vizesi ile Amerika'ya iş yapmaya gelenlerin ilgilendiği sektörlerin başında emlak piyasası geliyor.

EB-5 yatırımcılarının ilgisi karşısında sadece belli bölgelerde değil, ülke çapında yatırımı özendirecek projeler hazırlanması önerildi. Halen seçilmiş bölgelerde yatırımcıların çalışması öngörülüyor, ancak emlak piyasası gibi geniş bir sektörün Amerika'nın her yerinde başarılı projelere imza atacağı düşünülüyor. Uzmanlar konuya sadece "konut geliştirme" olarak bakılmaması gerektiğini, EB-5 yatırımcılarının işyeri, hastane, sosyal konut gibi pek çok alana kaydırılabileceğini vurguluyor.

Programa ilişkin bürokratik süreç ve bazı işlemlerdeki karmaşıklık, zaman zaman yatırımcıların gözünü korkutabiliyordu. Bu ve buna benzer yakınmaları dikkate alan yetkililer de EB-5 yatırımcı vizesi daha kolay bir hale getirmenin arayışı içinde. Emlak sektörünün bu anlamda çok iyi bir motivasyon sağlayacağına inanılıyor.

EB-5 yatırımcı vize programı bugüne dek 2.5 milyar doların üzerinde yatırımı Amerika'ya çekmeyi başardı ve böylelikle en az 100 bin yeni iş imkanı sağladı. Yatırımcı vizesiyle ülkeye akacak finansal kaynağın daha da artmasını hedefleyen Amerikan Göçmen İşleri Dairesi, USCIS, EB-5 programını daha da cazip hale getirecek düzenlemeler ve vize sürecini kolaylaştıracak uygulamalar öngörüyor.

EB-5 programı sayesinde ABD'de ekonomik varlığını sürdürmekte zorlanan pek çok küçük ölçekli işletme yeniden canlandı ve yeni iş imkanlarıyla sektörde büyüme gözlendi. 21 yıldan beri uygulanmakta olan EB-5 yatırımcı vizesi ile ülkeye yatırım getiren ve Amerikan vatandaşlarına iş olanakları sağlayanlar da Green Card sahibi oldu. Green Card avantajlı bu programa katılabilmek için bir Amerikan şirketine en az 500 bin dolar tutarında yatırım yapmak ve en az 10 iş sahasını koruma altına almayı sağlamak gerekiyor.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bir depo için 175 bin TL öder misiniz?
  • 30.06.2015 14:51

Bir depo için 175 bin TL öder misiniz?

Dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan Manhattan’a depo fiyatları akıllara ...

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!
  • 08.06.2015 10:30

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!

Miami’nin en pahalı gayrimenkulü The Setai Hotel, dünyanın en ünlü yıldızlarını ...

Belki de sizin hayalinizi gerçekleştirdiler!
  • 05.06.2015 09:09

Belki de sizin hayalinizi gerçekleştirdiler!

Amerikalı sevgililer Nick ve Lilah, 500 dolara ön cephesi tamamen pencereden olu ...

Önce işten ayrıldılar, sonra evlerini sattılar, sonra da...
  • 04.06.2015 09:56

Önce işten ayrıldılar, sonra evlerini sattılar, sonra da...

Amerika’da yaşayan Works Ailesi, 2011 yılında şahane işlerini ve Kansas’taki 5 y ...

Bu köyde dünyanın en zenginleri yaşıyor!
  • 03.06.2015 11:57

Bu köyde dünyanın en zenginleri yaşıyor!

ABD’nin en güzel yerlerinden biri olan Miami’deki Indian Creek Adası dünyanın en ...

One World Trade Center işte böyle yapıldı!
  • 02.06.2015 15:27

One World Trade Center işte böyle yapıldı!

Dünyayı şoke eden 11 Eylül saldırılarının ardından yıkılan kulelerin yerine inşa ...