maritbet girişmaritbet
ABD’de Warren Buffett konut piyasasının toplanacağına inanıyor yorumu!

ABD’de Warren Buffett konut piyasasının toplanacağına inanıyor yorumu!

Dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan ABD'li ünlü milyarder Warren Buffett, iflasını açıklayan Residential Capital ve şirketin kredi portföyüne yaklaşık 3.9 milyar dolar teklif etti

 

Dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan ABD'li ünlü milyarder Warren Buffett, iflasını açıklayan Residential Capital ve şirketin kredi portföyüne yaklaşık 3.9 milyar dolar teklif etti. Buffett'ın bu teklifi piyasalarda, "Ünlü yatırımcı, ABD konut piyasasının toparlanacağına inanıyor" yorumlarına neden oldu 
 
Son 1 yıldır ABD'nin emlak piyasasının yeniden yükselişinin yakın olduğuna dair açıklamalarda bulunan milyarder işadamı Warren Buffett'in bir bildiği olacak ki, Eylül'de açık arttırmayla satılması planlanan konut ipotek hizmetleri şirketi Residential Capital'i ve sahip olduğu kredi portföyü için 3.85 milyar dolar teklif verdi. 
 
Residential Capital için 15 Mayıs tarihinde iflas başvurusunda bulunan Ally Financial, konut ipotek birimini 2.4 milyar dolara Fortress Investment Group'un (FIG) iştiraki Nationstar Mortgage Holdings'e satmayı planlıyordu. Ancak, Buffett'ın sahibi olduğu ve Residential Capital'in en büyük kredi verenlerinden biri olan Berkshire Hathaway de satış sürecine dahil oldu. Nationstar'ı saf dışı bırakmak isteyen Berkshire Hathaway, bu fiyata ilaveten Residential Capital'm elindeki kredi portföyü için 1.4 milyar dolar teklifte bulundu. 
 
Berkshire Hathaway, açık arttırmanın açılışının kendi verdiği teklif baz alınarak yapılmasını da önerdi. Buffett, son 1 yıldır sektörde hareketlenmenin yakın olduğu konusunda ısrar ediyor. 
 
'Gözle Görülür Sırlar: Warren Buffett'ın İş ve Yatırım Sırları' kitabının yazarı Jeff Matthews, Buffett'ın Residential Capital'a verdiği teklifin yatırımcının '(ekonomik krizde) en kötünün geride kaldığına' dair inancını ortaya koyduğunu kaydetti. 
 
Matthews, "Buffett emlak pazarı hakkında daha önce yanıldı. Ancak bu kez, hangi bankanın kredi portföyüne baksanız durumun iyiye gittiğini görebilirsiniz" dedi. RealtyTrac şirketi raporlarına bakıldığında, son 20 aydır ipotekli gayrimenkullerin borç tahsili için satışında önemli ölçüde düşüş kaydedildiği görülüyor. Konut ipoteği faiz oranlarındaki rekor düşüş ve piyasadaki satışa hazır gayrimenkuldeki azalma gayrimenkul fiyatlarındaki artışın Mart ayında yüzde 1.8'e ulaşmasını sağladı. Bunun, son 20 yıldır aylık bazda kaydedilen en büyük artış olduğu belirtildi. Bir süredir gayrimenkul sektöründeki yükselişi bekleyen Berkshire Hathaway, bu süreçte, sahip olduğu emlak komisyonculuğu şirketine yatırımlarını arttırarak şirketin güçlenmesini sağladı. Ayrıca, 2009 yılında, Leucadia National Corp şirketiyle birlikte kredi hizmeti ve ipotek işlerini yürütmek üzere Berkadia Commercial Mortgage adında bir girişim ortaklığı kurdu. 
 
Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!
  • 06.10.2022 11:09

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,7 ...

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi temmuzda %15,8 arttı
  • 28.09.2022 10:11

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi temmuzda %15,8 arttı

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuzda geçen yılın ayn ...

ABD'de konut satışları son 26 yılın en düşük seviyesinde!
  • 19.08.2022 09:50

ABD'de konut satışları son 26 yılın en düşük seviyesinde!

ABD'de ikinci el konut satışları, temmuzda düşüşünü altıncı aya taşıyarak aylık ...

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi nisanda yüzde 20,4 arttı
  • 28.06.2022 17:15

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi nisanda yüzde 20,4 arttı

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, nisanda geçen yılın aynı ...