maritbet girişmaritbet
22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın meşalesi geleneksel törenle yakıldı!

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın meşalesi geleneksel törenle yakıldı!

Soçi'de 7-23 Şubat 2014'te düzenlenecek oyunların meşalesi, Yunanistan'ın Olimpia kasabasındaki geleneksel törenle yakıldı

Rusya'nın Soçi kentinde, 7-23 Şubat 2014'te yapılacak 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın meşalesi, Yunanistan'ın Olimpia kasabasında geleneksel törenle yakıldı. 

Yunanistan Olimpiyat Komitesi (HOC) tarafından, tarihi kasabadaki 2500 yıllık Hera Tapınağı'nda, tören düzenlendi. Gösterilerin ardından olimpiyat ateşi alana getirildi ve meşale ateşlendi ve daha sonra 18 yaşındaki Yunan kayakçı Loannis Antoniou'ya verildi. Antoniou'dan sonra meşale, Rus milli hokey takımı oyuncusu Alexander Ovechkin'e geçecek.

Törene, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Yunanistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Kapralos ve  Soçi 2014 Düzenleme Komitesi Başkanı Dimitr Chernyshenko katıldı.

Soçi 2014 Düzenleme Komitesi Başkanı Chernyshenko tören sonunda Rusya RTR televiyonuna verdiği röportajda, Rusya'nın çok önemli bir organizasyona evsahipliği yapacağını, hazırlıkların son derece eksiksiz ve muntazam yapıldığını söyledi.

Chernyshenko, Yunanistan'dan Rusya'ya taşınacak olimpiyat ateşinin önemli olduğunu belirterek, dünya sporu adına ciddi ve değerli bir organizsyona evsahipliği yapmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

- Olimpiyat ateşinin Soçi yolculuğu

Olimpiyat ateşinin Yunanistan'daki 2 bin 500 kilometrelik yolculuğu, 250 meşale taşıyıcısı sporcu tarafından taşınarak, 4 Ekim'de Atina'da tamamlayacak. 

Meşale, 1896'da ilk modern olimpiyat oyunlarının düzenlendiği Atina Panathinaiko Stadı'nda  5 Ekim'de düzenlenecek törenle, Soçi 2014  Düzenleme Komitesi'ne verilecek. Meşale 7 Şubat'ta kış oyunlarının açılışının yapılacağı Soçi'ye ulaşacak. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın meşalesi geleneksel törenle yakıldı!
  • 29.09.2013 15:25

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın meşalesi geleneksel törenle yakıldı!

Soçi'de 7-23 Şubat 2014'te düzenlenecek oyunların meşalesi, Yunanistan'ın Olimpi ...