maritbet girişmaritbet
Alaçatı'da Taş Ev arayanlara! Alaçatı Taş Evleri

Alaçatı'da Taş Ev arayanlara! Alaçatı Taş Evleri

Alaçatı Taş Evleri 225 bin ile 350 bin avro fiyat aralığında satılıyor. Alaçatı Taş Evleri’nin kullanım alanları 110-150 metrekare, bahçelerin ise 200 ile 250 metrekare arasında değişiyor

Yazın yüzünü göstermesiyle, şehirden uzaklaşma arzusu da ağır basmaya başlıyor. Deniz, kum, güneş hayallerinin bir adım ötesi ise, kalabalık şehirlerde yaşayamadığımız bir hayat tarzı… Şirin ve küçük deniz kasabasındaki bahçeli bir taş ev, sıcak komşuluklar, taze yeşilliklerin satıldığı semt pazarı, akşamüstleri yenen keyifli yemekler.
 

Şehirden uzaktasınız, sabahları 1800'lü yılların ruhunu yaşatan bir taş evde uyanıyorsunuz. Bahçenizdeki ağaçların altında nefis bir kahvaltıdan sonra Arnavut kaldırımlı dar sokaktaki taş evlerin arasından, deniz kıyısına ulaşıyorsunuz. Günün en sıcak zamanında ise, serin taş evinizde buzlu bir limonata eşliğinde gazetelerinize gömülüyorsunuz. Eski komşuluklar dile geliyor, akşamüstleri daha bir şenleniyorsunuz.


1989'dan beri inşa ettiği yapılarla bu hayalin peşinden koşan Veryeriler İnşaat, taş ev yapmanın bir adım ötesine geçerek eski köy evi ve mahalle konseptini canlandıran projeleri hayata geçiriyor. Alaçatı' nın eski Rum mimarisini örnek alarak taş, sıva üzeri renkli duvarlar, cumbalar, Fransız balkonlar, üst balkonlarda ve girişlerde keyif pergolaları ve bahçe peyzajı ile huzurlu yaşam alanları yaratıyor.
Alaçatı'ya 9 yılda 150 taş ev kazandıran Veryeriler, Köy İçi Taş Evler ismini verdikleri yeni projelerinde ise toplam 50 taş evden oluşan mahalleler kuruyor. Bu mahallelerin içinde küçük köy meydanı, çeşmesi, zeytin ağaçları ve oturma mekânı bile mevcut.


225 bin euro'dan başlıyor
Alaçatı Taş Evleri 225 bin ile 350 bin avro fiyat aralığında satılıyor. Alaçatı Taş Evleri'nin kullanım alanları 110-150 metrekare, bahçelerin ise 200 ile 250 metrekare arasında değişiyor. Şu ana kadar 130 adet evin tamamlandığı Alaçatı Taş Evleri'nde 24 adet ev bu yıl teslim edilecek.

Taşla ahşabın düeti
Evleri tasarlarken Alaçatı'nın mimari dokusunu bozmadan, eski Rum mimarisinin özelliklerini devam ettirdiklerini ve Bergama'da yoğunlukla rastlanan bir taş kullandıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, taşın özelliklerine ilişkin şu bilgileri veriyor:
“Sahip olduğu doğal özelliklerden dolayı son derece sağlam yapılar inşa edilmesine ve ciddi bir ısı yalıtımına olanak sağlıyor. Bu taşın kullanıldığı yapıların iç ve dış cephelerinde sıva, badana ve benzeri uygulamalara gereksinim duyulmaması gibi avantajlarla beraber, kullanılan mekanların kışın sıcak, yazın serin olmasına katkıda bulunuyor. Biz bu taşları tamamen el işçiliği ile şekillendirip 60 cm. kalınlığında duvarlar oluşturarak kullanıyoruz”
 
Ünlülerin ve beyaz yakalıların yeni gözdesi:  Alaçatı
Sanatçı Demet Akbağ, Koç Holding CEO Turgay Durak ve Show TV Haber Koordinatörü Korcan Karar gibi birçok ünlünün de projeden ev alarak Alaçatılı olduğunu söyleyen Veryeri, “Dünyanın tanıdığı Alaçatı artık İstanbulluların da ilgi odağı. Doğası, denizi, sörfü, merkezindeki kafesi, restoranı ve herşeyden önce insanı ile cazibe merkezi durumunda” diyor.
 
Eski Alaçatı Evleri
Alaçatı evlerinde alt kat duvarları, birinci kat duvarlarına göre daha kalın işlenmiştir. Duvar yapımında çimento yerine kullanılan harç; evlerin kışın sıcak, yazın soğuk kalmasını sağlar. Bazı evlerin tamamında taş, bazılarının ise alt katında taş, üst katında tuğla ya da ahşap kullanmıştır. Sıvayla korunmuş eski Alaçatı evleri açık renk kireç badana ile boyanmıştır. Kapı ve pencere kenarları bir çok evde çivit mavi kullanılarak çerçevelendirilmiştir.
İç bahçesi (avlu) olan evlerin 2 m. yüksekliğindeki bahçe duvarlarının kalınlığı 40 cm.dir. Evlerin pencereleri düz veya kemerli olarak yapılıp, dik ve uzundur. Yatay ve geniş pencereler kullanılmaz. Genelde kalın duvarlar güneş ışığının pencere boşluğundan odaya yayılmasını engeller. Bu nedenle pencerelerin bina içine bakan boşlukları genişletilerek ışığın daha bol girmesi sağlanır.
Kapı ve pencere kepenkleri binayı süsleyen en önemli unsurlardır. Bu nedenle, ahşap veya demir dışında malzeme kullanılmamaktadır. Alaçatı evlerinde alaturka kiremit kullanılmıştır. Zemin döşemeleri ahşap, kayrak taşı, doğal renkli ve klasik desenli karo plakalarla kaplanmıştır. Eski zamanlarda Alaçatı evlerinin alt katları tütün depolamak veya hayvan barındırmak için; üst katları ise yaşam alanı olarak kullanılmıştır.
 
 

Alaçatı Taş Evleri iletişim bilgileri
Web:  www.veryerilerinsaat.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0 232 716 91 96

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz