maritbet girişmaritbet
Yenigün İnşaat, iki projeyle İstanbul’da atakta!

Yenigün İnşaat, iki projeyle İstanbul’da atakta!

Çok sayıda sektörde faaliyet gösteren Yenigün İnşaat, uluslararası yatırımlarının ardından Türkiye’deki projelerine hız kazandıracak

1973 yılında kurulan Yenigün İnşaat, çok sayıda ulusal ve uluslararası projeye imza attı. İnşaattan enerjiye, turizmden yapı malzemeleri üretimine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren firma, Türkiye'deki yatırımlarına hız kazandırdı.

Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, 11 ülkede gerçekleştirdikleri projelerle dünyada en iyiler arasına girdiklerini belirterek, 2014 yılıyla birlikte Türkiye'deki yatırımlarına hız verdiklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı, NATO Enformasyon Dairesi Başkanlığı ve Amerikan Ordusu Mühendislik Birimi'ne yapılan yüksek nitelikli imalatların, Yenigün'ün ulusal ve uluslararası alanda kazandığı başarıların temel etkenlerinden bazılarını oluşturduğunu belirten Mithat Yenigün, “Bu projelerin yapımı sırasında Afganistan, Özbekistan, Kuveyt, Kuzey Irak, Libya  gibi ülkelerde faaliyet göstererek, çok etkin bir çalışma disiplinini geliştirmeyi başardık” diye konuştu.  

Yenigün, Türkiye'deki güçlü varlığının yanı sıra Rusya ve Suudi arabistan'da devam eden işleri ve ABD, Suudi Arabistan, Polonya ve Rusya'daki temsilcilikleriyle global piyasalarda duruşunu güçlendirdiklerini vurguladı.

En iyi ofis ödülü

Ankara'daki Yenigün Yönetim Binası'nın, ‘En İyi Ofis Yatırım Geliştirme Projesi' ödülüne layık görüldüğünü belirten Mithat Yenigün, “1993'te Antalya Belek'e yatırım yapan ilk firma olarak, 1200 yatak kapasiteli Zeynep Resort Otel ve Zeynep Golf& Spa Otellerinin işletmesini de üstlenerek turizm sektörüne adım attık”  dedi.

Bomonti'ye 140 rezidans

Yenigün İnşaat'ın İstanbul'daki diğer projesi Tophane'deMimar Sinan Üniversitesi tarafından kurulacak Çağdaş Sanatlar Müzesi inşaatı. Yenigün, The House Grubuyla işbirliği ile 51 odalı The House Otel ve yine The House Otelden tüm concierge hizmetlerini alacak olan 140 rezidans ve spor merkezinin yer alacağı Bomonti gayrimenkul yatırım projesine yönelik çalışmalarını hızla sürdürüyor.

‘Sorunlara alışığız'

Aynı zamanda Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı olan Mithat Yenigün, Musul'da yaşananlarla ilgili olarak, şunları dile getirdi:

 “Orada sadece Çalık Gayrimenkul'ün projesi var. Bölgede tabiî ki bir tedirginlik hakim ama biz müteahhit olarak böyle sıkıntılara alışığız. Daha önce de Libya'da benzer şeyler yaşandı.Bağdat'ta da belli bir tedirginlik olduğunu duyuyoruz. Orada yaşayanlar sürekli elçilikle görüşüyor. Fakat Irak bizim için çok önemli bir pazar. Zamanla bu sorunların biteceğini düşünüyoruz.”

Kazlıçeşme'de proje aşamasında

Kazlıçeşme'de Özak, Ziylan ve Delta grupları ile Yenigün, emlak konut GYO'nun satışa çıkardığı 111 bin metrekarelik arazinin ihalesini kazanmayı başardı. Hasılat olarak  4 milyar 240 milyon liralık teklif veren ortaklar tüm dikkatleri üzerine çekti. İhalede, Emlak Konut'a ayrılan yüzde 37'lik idare payı 1 milyar 568 milyon lira, bugüne kadar verilen en yüksek hasılat payı olarak tarihe geçti. Kazlıçeşme projesi planlama aşaması süratle ilerliyor.

Yenigün, projenin önünden geçen sahil yolunun yerin altına alınması için İBB ile görüştüklerini ve maliyetini kendilerinin karşılamaları durumunda bu işlemi gerçekleştirebileceklerini söyledi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenigün İnşaat, Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumunu inşa etti
  • 27.09.2021 15:36

Yenigün İnşaat, Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumunu inşa etti

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Türk müteahhitler tarafından inşa edilen " ...

"Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müteahhitlik sektörüne de olumlu yansır”
  • 31.03.2021 11:44

"Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müteahhitlik sektörüne de olumlu yansır”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) 33. Olağan Ge ...

“Elde ettiğimiz güzel sonuçlar yüzümüzü güldürüyor”
  • 26.08.2020 10:27

“Elde ettiğimiz güzel sonuçlar yüzümüzü güldürüyor”

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, “Müteahhitlik firmala ...

"Yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık veriyoruz"
  • 16.11.2018 15:26

"Yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık veriyoruz"

Müteahhitlik sektörünün son yıllarda yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık verm ...

Mithat Yenigün'den Rusya'daki Türk müteahhitlerle ilgili açıklama!
  • 01.04.2017 13:21

Mithat Yenigün'den Rusya'daki Türk müteahhitlerle ilgili açıklama!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'da faaliyet gösteren ...

Bomonti The House Rezidans'ın dikkat çeken videosu
  • 16.05.2014 14:02

Bomonti The House Rezidans'ın dikkat çeken videosu

Konumu ve mimarisiyle dikkat çeken The House Rezidans'ın dikkat çeken filmi yayı ...