maritbet girişmaritbet
Yatırımcı, Giriş Kayaşehir’e koştu!

Yatırımcı, Giriş Kayaşehir’e koştu!

1 milyonluk nüfusun yaşayacağı Kayaşehir’de konumlanan dükkânlar satışa sunuldu. 212 ticari birimin yer aldığı ihale, birçok yatırımcı tarafından yoğun ilgi gördü

 

Geçtiğimiz aylarda satışa çıkan Bahçetepe İstanbul projesinde birçok konutta satışlar tükenirken, şimdi de mağazalar satışa sunuldu. Giriş Kayaşehir adıyla satışa çıkarılan 212 dükkân için yüzlerce yatırımcı ihaleye katıldı.  
 
Başakşehir'de konumlanan Bahçetepe İstanbul projesinde yer alan dükkânlar ihale yoluyla yatırımcıya sunuldu. Makro İnşaat&Akyapı Ortak Girişimi'nin Emlak Konut GYO ile gerçekleştirdiği projenin ticari birimleri için yapılan ihalede 212 dükkân yer aldı. Açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye, birçok firma ve yüzlerce katılımcı iştirak etti.
 
Satışlarla ilgili konuşan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Giriş Kayaşehir'e olan ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Bölgeye inanan firmalar arasında yer aldıklarını söyleyen Uyan, “Burada yaptığımız Bahçetepe İstanbul, Mavera Başakşehir ve Kayaşehir AVM gibi projelerle bunu kanıtladık. Burada yatırımcıya kazandıran bir politika güdüyoruz” dedi.
 
Bölgeye inanıyor
Ispartakule, Başakşehir, Olimpiyat Stadı, Yeni İstanbul, Bio City ve 2020 olimpiyatı gibi unsurların bölgenin değerini yükselttiğini söyleyen Uyan, “Bu bölge prim yapmaya çok açık. Bölgenin değeri iki üç yıla daha da yükselecek” diye konuştu.
 
Yatırımlar sürecek
Yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Uyan, “Başakşehir, Tuzla ve Kartal'da arsa ve proje görüşmelerimiz var. Uygun arsa bulursak Mavera Başakşehir 2'yi yapacağız. Yılsonuna kadar 200 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz” dedi. ‘Bahçetepe İstanbul projesinde örnek dairelerde gösterdiğimiz üzerinde bir konut vermek istiyoruz' diyen Uyan, “Bahçetepe İstanbul'da aile bağları ünitesinde verdiğimiz 20- 30- 40- 50 metrekarelik hobi bahçeleri projenin satışına ciddi katkı sağladı” diye konuştu.
 
Akyapı İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Hüseyin Dinçel de satışların beklentinin üzerinde gittiğini belirterek, “Dükkânların metrekareleri 6-7 bin lirayken 12-15 bin liraya kadar yükseldi. Ciddi bir talep var” dedi.
 
Deluxe daire yaptı
Makro İnşaat&Akyapı Ortak Girişimi'nin Emlak Konut GYO ile gerçekleştirdiği Bahçetepe İstanbul'da 16 blokta olmak üzere toplam 1.476 konut yer alıyor. Daire teslimlerinin 2014'ün ilk yarısından itibaren gerçekleşeceği projede, büyüklükleri 62 ile 247 metrekare arasında değişen 1+1'den 5+1'e farklı konut seçeneklerine yer veriliyor.
Ayrıca sınırlı sayıda yapılacak olan deluxe dairelerde Türk hamamı ve sauna yer alıyor.
 
Yeni şehrin ortasında
Giriş Kayaşehir cadde dükkânları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan ve Avrupa yakasında 1.5 milyon nüfusluk yeni şehir projesinin çekirdeği olan Kayaşehir uydu kentinin girişinde, ana cadde üzerinde yer alıyor. Kayaşehir, uydu kentinin henüz 20 bin konutluk kısmı teslim edilmiş olup, mevcut etaplarda yaklaşık 60 bin kişilik nüfus yaşıyor. Cadde dükkânları, sözleşmesi yapılmış ve inşaatına başlanacak Avrupa'nın en büyük sağlık kentinin de çok yakınında konumlanıyor. Bu sağlın kentinin günlük ziyaretçi beklentisi 80 bin kişi olarak hesaplanıyor. Cadde dükkânları, Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen ve inşaatı başlanan Bahçetepe 1. Etap ve 2. Etap konut projelerindeki binlerce konutun arasında yer alan tek ticaret birimi olarak da dikkatleri üzerine çekiyor.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!
  • 15.06.2022 17:08

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım arsası ihale yöntemiyle satışa aç ...