maritbet girişmaritbet
Veryeriler İnşaat, Alaçatı'yı taş evlerle cazibe merkezi haline getirdi!

Veryeriler İnşaat, Alaçatı'yı taş evlerle cazibe merkezi haline getirdi!

Türkiye’nin en önemli tatil merkezlerinden biri olan Alaçatı’da yaptığı taş evlerle adını duyuran Veryeriler İnşaat, bölgeyi İstanbullular için cazibe merkezi haline getirirken birçok ünlü buradan taş ev satın aldı

Konut sektöründe 22 yıldır faaliyet gösteren ve Alaçatı'da gerçekleştirdiği ‘Taş Evler' İle dikkat çeken Veryeriler İnşaat, Alaçatı'yı İstanbulluların ikinci adresi yaptı. Taş evlerin sahibi olan ünlü isimler arasında Demet Akbağ, Milli basketçi Kerem Gönlüm ve Koç Holding Ceo'su Turgay Durak gibi isimler bulunuyor.

Veryeriler İnşaat, Alaçatı'nın mimari dokusunu bozmadan, eski Rum mimarisinin özelliklerini devam ettirerek, 12 ay yaşanılacak, doğa dostu meskenler yaratıyor. Eskiden yapılan özgün mimarileri yeniden canlandırarak Alaçatı'da Rum mimarisini örnek alan marka, eski Rum mahallelerinin benzeri olan yeni mahallelerini, ahşap ve taşı buluşturarak inşa ediyor. 2002'den bugüne dek yaklaşık 300'ün üzerinde taş üreten firma, bu yıl 11'inci yılını kutluyor.

Veryeriler  İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, hali hazırda çok sayıda taş ev inşa ettiklerini belirterek, gelen yoğun talep üzerine gelecek yılın siparişlerini aldıklarını söyledi. Veryeri, özellikle İstanbulluların taş evlere yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek, “Birçok ünlünün burada taş evi var. Evleri hem mahalle havasında inşa ediyoruz hem de isteğe göre iç tasarımını yapıyoruz” dedi.

Yolları kendisi yapıyor
Hiçbir taş evin birbirinin aynısı olmadan o bölgenin dokusuna uygun bir şekilde hayata geçirildiğini anlatan Alpan Veryeri, şunları söyledi: “Alaçatı'nın yeniden inşa edilmesinde önemli bir rol üstleniyoruz. Konutları klasik site şeklinde duvarlarla çevrili bir şekilde inşa etmediğimiz için tam bir mahalle havası yaratabiliyoruz. Mahalle meydanı ve çeşmeler yapıyoruz. Hatta mahallelerin yollarını bile biz yapıyoruz.”

Taş ev satışlarının neredeyse tamamını dost tavsiyesi ile gerçekleştirdiklerini anlatan Alpan Veryeri, “Büyük şehirde yaşayanlar Alaçatı'da kendilerine bambaşka bir yaşam kurabiliyor. Dar sokakları, mavi bayraklı sahilleri, sıcak komşuluk ilişkileri  ile şehirlerin tersine hayatın yavaş aktığı bu yöreyi hemen benimsiyorlar. Biz de 12 ay yaşanılacak meskenler yarattığımız için bu evler tercih ve tavsiye ediliyor” diye konuştu.

Kişiye özel ev tasarlıyor
Taş evlerin en önemli özelliklerinin kişiye özel olarak tasarlanması olduğunu anlatan Veryeri, şunları söyledi: “Müşterilerin zevk ve ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri sunmaya çalışıyoruz. Oluşturulan bu yeni mimari doku içinde, kesme taşlarla ahşabın sıcaklığını bir araya getiriyoruz. Taş doğal bir malzeme, doğal klima işlevi görerek evdeki ısıyı muhafaza ediyor. Taşın evleri kışın sıcak yazın ise serin tutma özelliği var. İç ve dış cephelerde sıva, badana ve benzeri uygulamalara gereksinim kalmıyor. Uygulandıktan sonra günden güne taşların birbirine kenetlenmesi ile yapı daha da sağlamlaşıyor. Bu taşlar tamamen el işçiliği ile şekillendirilip, 51 cm kalınlığında duvarlar oluşturularak kullanılıyor.”

Yeni projeye başlayacak
Alpan Veryeri, Alaçatı 13, Alaçatı 14, Alaçatı 15 adlı projelerine önümüzdeki ekim ayında başlayıp 2014 Haziran ayında teslim edeceklerini belirterek, Alaçatı 11 projesinde ise 2. etap inşaatına devam edeceklerini kaydetti. Bu yıl hayata geçirecekleri Home 365 Ev Hizmetleri'ni devreye alacaklarını anlatan Alpan Veryeri, şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz 10 yıl boyunca yaptığımız taş evlerin bize kazandırdığı birikim ve tecrübe ile Alaçatı'da müşteriye özel hizmet/servis işine girmeye karar verdik. Ev, bahçe, havuz bakım hizmeti ve müşteriye özel alışveriş, kuru temizleme, araba kiralama, rezervasyon (consierge) hizmetlerinin verileceği bir şirket kurduk. Müşterilere farklı hizmet paketleri sunacağız.”

9 ayda teslim ediyor
Veryeriler İnşaat'ın Köy İçi Taş Evler projesinde avlulu veya avlusuz, değişik bahçe büyüklükleri ve 2+1, 3+1, 4+1 gibi ev seçenekleri bulunuyor. Yapımı 9 ay süren evler, haziranda teslim ediliyor. 1 Ekim 2012'de başlayan ve halen üretimi devam eden 30 adet taş ev de 30 Haziran'da teslim edilecek. Evlerin fiyatları 270 bin ile 290 bin euro arasında.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alaçatı'da taş evler büyük ilgi görüyor
  • 22.06.2021 16:30

Alaçatı'da taş evler büyük ilgi görüyor

Rüzgar sörfünde Türkiye'nin en önde gelen noktası olan, mimarisi ve otantik taş ...

Bakanlıktan dönüşüme 5 milyar liralık kira desteği!
  • 10.05.2021 12:55

Bakanlıktan dönüşüme 5 milyar liralık kira desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında yılın ilk çeyreğinde 11 ...

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV göz kamaştırıyor!
  • 16.11.2020 11:20

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV göz kamaştırıyor!

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV evinizin dekorunu tamamlarken, boş bir siyah e ...

Alaçatı Delikli Koy "jeosit alan" ilan ediliyor
  • 16.08.2020 10:00

Alaçatı Delikli Koy "jeosit alan" ilan ediliyor

Tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Alaçatı'daki Delikli Koy'un jeosit alan olara ...

Alaçatı Taş Evler projesi hemen teslim!
  • 27.07.2017 09:39

Alaçatı Taş Evler projesi hemen teslim!

Alaçatı Köyiçi mevkiinde yükselen Alaçatı Taş Evler projesi Kuryap imzası taşıyo ...