maritbet girişmaritbet
Vartaş, kentsel dönüşümde Alman hesabı yaptı

Vartaş, kentsel dönüşümde Alman hesabı yaptı

Vartaş, Fikirtepe’de Alman ortağı Stern ile hayata geçireceği Renovia projesini tanıttı

Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe Alman yatırımcılarla dönüşecek. Bölgede 5 adada proje geliştiren Vartaş, Almanya merkezli Stern Immobilien AG ile anlaşma yaparak Fikirtepe'deki dönüşümü birlikte gerçekleştirecek. Bu kapsamda Fikirtepe'de Renovia İstanbul projesini hayata geçirecek ortaklık, yeni yatırımlar için de el sıkıştı. Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Alman Stern Immobilien şirketiyle yüzde 50-50 ortaklık yaptıklarını açıklayarak, ilk adadaki 1100 konut ve 4 bin 400 metrekarelik ticari alandan oluşan projeyi birlikte yapacaklarını söyledi. Ömer Faruk Barata, Fikirtepe'de toplamda 5 adada proje geliştireceklerini belirterek, “3 adada konut, 2 adada ise ticari ünüteler yapacağız. Şu anda ilk konut adası için ruhsat çalışmalarında son aşamaya geldik. 2-3 aydır hafriyatın sürdüğü projede kısa süre içinde ruhsatın çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Yarısı yabancıya...

Projeye uzun süredir çok sayıda ön talep aldıklarını aktaran Barata, ruhsatı aldıktan sonra resmi satışlara başlayacaklarını açıkladı. Barata, Renovia'da 48 metrekareden başlayan 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin sunulduğunu ve metrekare fiyatlarının 5 bin 500 ile 8 bin lira aralığında olacağını vurgulayarak, “Projeyi Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda ve Suudiarabistan'da satışa çıkaracağız Yüzde 30'u Almanlara olmak üzere toplamda yüzde 50'sini yabancılara satmayı planlıyoruz” dedi.

Barata, 8 bin metrekarelik peyzaj alanın yer aldığı Renovia İstanbul'un teslimlerinin 2016 yılının son çeyreğinde yapılacağını kaydederek, şu bilgileri verdi:“Bölgede yeni yatırımlara ara vermeden devam edeceğiz. 3 adada toplamda 3 bin konut 2 adada ise 270 bin metrekarelik ticari alan yapacağız. Fikirtepe'ye toplamda 700 milyon lira yatırım yapacağız.

5 yıl İstanbul'u taradı

Stern Immobilien AG Yönetim Kurulu Başkanı Hans Kilger, Türkiye'nin ve İstanbul'un büyük bir potansiyel taşıdığını belirterek, bu nedenle yatırım yaptıklarını söyledi. Türkiye ile 5 yıl önce ilgilenmeye başladıklarını vurgulayan Hans Kilger, “5 yıl önce Türkiye'ye gelme kararı alarak araştırmaya başladık. Uzun araştırmalar sonucunda Fikirtepe'yi seçtik ve 1.5 yıl önce Vartaş'la el sıkıştık” dedi.

Türkiye'de daha kolay proje seçebileceklerini fakat kentsel dönüşüm gerçekleştirmekten korkmadıklarını dile getiren Kilger, “Almanya'da da zor projeler yaptık. İstanbul'un tarihi kökleri var. Burada dönüşümün içinde yer almak istedik. Kadıköy'e harika proje kandıracağımızı düşünüyoruz. Bu nedenle proje Avrupa'da da ilgi görecektir. Almanya'da da satışları yapacağız” dedi.

Tünelin ucundaki ışığı gördük'

Ömer Faruk Barata, Fikirtepe'de uzun bir dönemdi mücadele ettiklerini ve çok sayıda sorunla baş ettiklerini anlatarak, “Geldiğimiz noktada tünelin ucu göründü. Planlar değişti ama artık yoluna girdi. Fikirtepe'nin yüzde 45'i yeşil alan olacak. Ruhsatlar da verilecek ve sorun kalmadı” diye konuştu.

‘Duvarlardan kurtardık'

Projenin çizimini yapan Tabanlıoğlu Mimarlık Şirket Ortağı Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, Renovia'nın etrafını duvarlarla çevirmediklerini belirterek, bulunduğu bölge ve şehirle etkileşim halinde olan bir proje tasarladıklarını söyledi.
Bu kapsamda Fikirtepe'de insanı çevresinde tecrit etmeyen, şehrin enerjisinin paylaşıldığı bir projeye imza attıklarını kaydeden Tabanlıoğlu, “Fikirtepe'de dönüştürülecek 1 milyon metrekarelik alanın da bu şekilde şehre kazandırılması gerekiyor.

Bölgedeki diğer firmalar da projelerini çevirmeyecek. Böylece iyi bir yaşam alanı ortaya çıkacak” dedi.

Ortaklık için devam kararı

Ömer Faruk Barata, Fikirtepe'deki Renovia'nın dışında Alman ortaklarıyla birlikte yeni yatırımlara imza atacaklarını söyledi.

Bunlardan birinin Elazığ'da gerçekleştiğini anlatan Barata, “42 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir AVM'yi satın aldık” açıklamasını yaptı.

Barata, İstanbul Yeni Sahra'da da kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını açıklayarak, “Yeni Sahra'da Alman ortağımızla birlikte 120 bin metrekarelik alanda dönüşüm yapacağız” diye konuştu.

Yavuz Karaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe inatçısının efsane olan evi yıkıldı!
  • 15.08.2014 09:59

Fikirtepe inatçısının efsane olan evi yıkıldı!

Fikirtepe'de yer alan ve hafriyatı yapılmış 30 dönümlük arazide ilginç görüntüsü ...

Renovia İstanbul'da inşaat çalışmaları başlıyor
  • 15.08.2014 09:52

Renovia İstanbul'da inşaat çalışmaları başlıyor

Fikirtepe'de efsane olan ve 30 dönüm arsa ortasındaki görüntüsüyle kamuoyunda il ...

Ömer Faruk Barata ve Hans Kilger, Renovia'yı anlatıyor
  • 18.04.2014 14:00

Ömer Faruk Barata ve Hans Kilger, Renovia'yı anlatıyor

Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ve Stern Immobilien AG Denetim K ...

Renovia İstanbul'un yoğun ilgi gören basın lansmanı
  • 18.04.2014 11:18

Renovia İstanbul'un yoğun ilgi gören basın lansmanı

Vartaş ile Stern Immobilien AG ortaklığında hayata geçirilecek olan projenin ön ...

Renovia İstanbul projesinin tanıtım filmi yayında
  • 17.04.2014 19:34

Renovia İstanbul projesinin tanıtım filmi yayında

1100 konut ile 4 bin 400 metrekarelik ticari birimlerin yer aldığı projede yaşam ...

Renovia İstanbul projesinin dikkat çeken foto galerisi
  • 17.04.2014 19:59

Renovia İstanbul projesinin dikkat çeken foto galerisi

Vartaş ile Stern Immobilien AG ortaklığında inşa edilen projenin foto galerisi e ...