maritbet girişmaritbet
Vadi İstanbul 1 yılda yüzde 25 prim yaptı

Vadi İstanbul 1 yılda yüzde 25 prim yaptı

Projenin teslim tarihine kadar yüzde 10 daha prim yapması bekleniyor

Aydınlı, Keleşoğlu ve Artaş şirketleri tarafından hayata geçirilen Vadi İstanbul projesinde, temellerin atıldığı geçen yıldan bu yana yüzde 25 prim artışı gerçekleşti. Seyrantepe'de yapımına devam ettikleri proje hakkında açıklamalarda bulunan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, projedeki konutların temmuz ayında teslim edileceğini belirterek, o zamana kadar yüzde 10 daha değerlenmesini beklediklerini söyledi.
Geçen yıl temel atılan tarihe oranla fiyatlarda yüzde 25'lik artış meydana geldiğini ifade eden Çetinsaya, “Metrekare fiyatı 5500 liradan, 6650 liraya çıktı. Projenin bitiş tarihi olarak belirlediğimiz Temmuz ayına kadar bu oranın yüzde 10 daha artacağını öngörüyoruz” dedi.
Vadi İstanbul projesinin ilk etabında 1111 konuttan 283 daire kaldığını belirten Süleyman Çetinsaya, ilk etabın tamamlanacağı temmuz ayında bunların teslimlerin yapılacağını söyledi.
Otel sayısı ikiye çıkıyor
Çetinsaya, projede ikinci etap için hazırlıklara başladıklarını belirterek, “Burada 180 bin metrekarelik ofis alanımız bulunuyor. Bununla birlikte projedeki mevcut tek olan otel sayısını gelen talepler nedeniyle ikiye çıkartma kararı aldık” diye konuştu. Yatırımcıların ‘Blok yapın alırız' şeklinde kendileriyle görüşme talebinde bulunduklarını anlatan Çetinsaya, uzun dönemli kiralama ya da satış anlamında yatırımcılarla konuştuklarını belirtti.
Çetinsaya,  projenin ikinci etabının da 2 yıl sonra biteceğini belirterek, “2015 başında yanımızdaki fabrika boşalacak. Yerine konut ve ofis projesini içeren üçüncü etaba başlayacağız” dedi.
Ulaşım Havaray'la olacak
Çetinsaya, projenin konut alanlarının Ayazağa, Büyükdere Caddesi, İstinye, Kemerburgaz ve Tarabya gibi yerleşimlerde oturanlar ya da çalışanlar tarafından önemli derecede tercih edildiğini kaydetti.
Projeden TT Arena'nın yanındaki metroya havaray inşa edileceğini söyleyen Çetinsaya, “Bunun işletmesini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Yaklaşık 10 milyon dolara mal olacak ve İsviçreli bir firmadan yardım alacağız. Maçtan önce veya sonra buraya geliş-gidişler olacak”  dedi.

1.5 milyar liralık yatırım
Toplam konut sayısının 3 bin olacağı projede, teras evler, rezidanslar, ofisler, alışveriş caddeleri, kafeler, oteller ile alışveriş merkezlerinin yanı sıra eğlence alanlarına da sahip olacak. 1 milyar 500 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen Vadİstanbul'da ilk etabın maliyeti 300 milyon lira olacak. Projede hedeflenen ciro ise
2 milyar dolar.

‘En iyi yatırım aracı gayrimenkul'

İstanbul'da 1 milyon 100 bin vatandaş kirada oturduğuna dikkat çeken Süleyman Çetinsaya, “Geçen 11 yıl içerisinde hayata geçirilen konut sayısı 6 milyonu buldu. Vatandaşın borsaya yatırayım dövize yatırayım derdi bitti. Artık en kesin yatırım aracı gayrimenkul olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
Son dönemde boşanıp ayrılanların artışta olduğuna dikkat çeken Süleyman Çetinsaya, “Artık özellikle ayrılanlar evlerine, ailelerinin yanlarına genellikle dönmüyorlar. Ne erkek ne de kadınlar, kendileri evlerine çıkıyorlar. Ancak biz müteahhitler olarak öncelikli hedefimizin kirada olanları ev sahibi yapmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Projede bulunan 180 bin metrekare ofis ve kiralanabilir alanlara kurumsal markaları getirmek için görüşmeler yaptıklarını belirten Çetinsaya, “Türkiye'de bulunan yabancı şirketler burada bulunmak istiyorlar” şeklinde ifade etti.

Yorum Yaz