maritbet girişmaritbet
Türk firmaları Kuveyt’te mütekabiliyeti anlatacak!

Türk firmaları Kuveyt’te mütekabiliyeti anlatacak!

Kuveyt’te 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi’ne çok sayıda firmanın katılması bekleniyor. Emlak Konut GYO’nun da desteklediği fuarda, Mütekabiliyet Yasası da anlatılacak

Türkiye'de ve uluslararası alanda gayrimenkul işbirlikleri gerçekleştiren INREMA'nın Dubai merkezli AYN Group işbirliği ile düzenlediği Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013, 17-18 Eylül 2013 tarihinde Kuveyt'te gerçekleşecek. Bu yıl ilk defa düzenlenen Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013, gayrimenkul ve müteahhitlik şirketleri olmak üzere GYO, mimar, danışmanlık, bilişim, AVM, perakende, otel ve bankacılık gibi alanlarda çok geniş bir katılımcı profilini buluşturacak.

Türkiye gayrimenkul sektörünün lider kurum ve kuruluşlarının desteği ile gerçekleşecek zirvede, beş ayrı konu başlığı ele alınacak.

İlk büyük organizasyon
‘Mütekabiliyetin kaldırılmasının yabancı yatırımcılara getirdiği avantajlar' başlığının ön plana çıkacağı zirvede; ‘Türk gayrimenkul sektörünün bugünü ve geleceği', ‘Türkiye'de gayrimenkul yatırım fırsatları', ‘Türk gayrimenkul sektörüne Kuveyt'ten bakış' ve ‘Arap yatırımının Türkiye'deki geleceği' sektör temsilcileri ve uzmanları tarafından tartışılacak.

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'ne, Türkiye'den ve Kuveyt'ten bine yakın ziyaretçi kabul edilecek. 

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013'un düzenleyen INREMA ve AYN Group basınla bir araya geldi. Toplantıda konuşan INREMA Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, Inrema'nın Türkiye'ye yatırım çekmek üzere organizasyonlar yapan bir şirket olduğunu söyleyerek, Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'nin de mütekabiliyet yasası sonrası Türkiye'nin tanıtılması amacıyla ortaya çıktığını belirtti. Zirvenin yasayı yurtdışında anlatmak için yapılan ilk organizasyon olduğunun altını çizen Ilgar, pazarda yer bulmanın önünün açılması açısından fuarın önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin payı 3 milyar $
İlgar, Türkiye'nin gayrimenkul yatırımları açısından Türkiye'deki önemine işaret ederek, Körfez ülkelerinin vatandaşlarının Türkiye'den Bursa, Trabzon gibi şehirleri ve Emlak Konut GYO gibi markaları isimleriyle bildiklerini kaydetti. İlgar, yurtdışı organizasyonlarında şehirler için de stantlar kurulduğunu belirterek, “Türkiye'nin de bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğinden hareketle, Trabzon ve Bursa valilikleriyle görüşme halindeyiz” dedi.

Dünya gayrimenkul sektörünün yıllık 1 trilyon dolar iş hacmine sahip olduğunun bilgisini veren İlgar, şunları söyledi:

“Türkiye olarak bu pazardan 3 milyar dolar ile binde 3 pay alıyoruz. Türkiye'nin bölgesinde lider ülke konumunda olduğunu düşünürsek bu oranlar kabul edilebilir oranlar değildir. Yasanın çıkmasıyla potansiyel ülkelerde bu tarz tanıtımlara ihtiyacımız var.”

Fuare devlet teşviki
Ekonomi Bakanlığı'nın desteğini alan zirveye Türkiye'den katılmak isteyenler için uygulanan 25 bin dolarlık katılım ücretinin yüzde 50'sini bakanlık karşılıyor. Bu da fuara katılmak isteyenleri için önemli bir teşvik oluşturuyor.

Sırada Moskova var
Kuveyt'te ilki gerçekleştirilen zirvenin benzerini, önümüzdeki yıllarda Bakü, Moskova, Singapur gibi potansiyeli olan yerlerde düzenlemeyi planladıklarını anlatan İlgar, “Mütekabiliyet yasası çıktı, ama ülke olarak daha çok çalışmamız gerekiyor” dedi. İlgar, özellikle mütekabiliyet sonrası organize edilen Kuveyt Zirvesi'nin zamanlaması ile çok doğru bir iş olduğunu sözlerine ekledi.

Tanıtım da yapacak
Fuarın ziyaretçi profiline değinen AYN Group Genel Müdürü M. Haluk Pekdemir, “Zirveye ilgi çok yoğun. Ancak Türkiye'ye emlak yatırımı yapacak ziyaretçi kitlesini zirveye çekmek için gerekli tanıtım organizasyonlarını üstlendik. Şu anda Abu Dabi'de devam eden Ramazan fuarında zirveyi tanıtan bir standımız da bulunuyor” diye konuştu. Kuveyt'in yüksek alım gücüne işaret eden Pekdemir, zirveye katılan herkesin yatırımcı olabileceğini de vurguladı.

Türkiye cazip pazar
Körfez ülkeleri açısından Türkiye'nin birçok yönüyle çok cazip bir Pazar olduğunu anlatan INREMA Pazarlama Müdürü Mustafa Kılıç da, “Vize kolaylığı, helal gıda gibi konular, Türkiye'yi Körfez ülkeleri yatırımcıları için önemli avantajlar sağlıyor. Yasanın doğru anlaşılmasıyla hızlı bir uyum süreci olacaktır” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!
  • 15.06.2022 17:08

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım arsası ihale yöntemiyle satışa aç ...