maritbet girişmaritbet
Toya Moda’nın evleri ‘podyum’a çıktı

Toya Moda’nın evleri ‘podyum’a çıktı

Toya Yapı, iç ve dış tasarımını ünlü moda markası Dice Kayek’in yaptığı, mimar Bünyamin Derman’ın çizdiği Toya Moda projesini satışa çıkardı

Basın Ekspres Yolu'nda hayata geçirilen projede fiyatlar ise bölge rayiçlerine göre belirlendi. Gayrimenkul sektörünün en yenilikçi firmalarından biri olan Toya Yapı, İstanbul Basın Ekspres Yolu'ndaki yeni projesi Toya Moda'yı satışa çıkardı. İstinye'de hayata geçirdiği Qent İstinye projesinde Porsche Design ile çalışan ve büyük başarı yakalayan Toya Yapı, Toya Moda'da ise tasarımlarıyla tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Dice Kayek ile anlaştı. Buna göre projenin içi ve dış mekanlarını Dice Kayek'in kurucuları olan Ayşe ve Ece Ege tasarlayacak.

Projenin bir diğer özelliği ise Türkiye'nin önde gelen mimarlarından biri olan Bünyamin Derman tarafından çizilmesi olurken, Gold Leed sertifikasına aday olan proje tüm bu özellikleriyle önemli bir farklılık sağlıyor.

Projenin lansmanında konuşan Toya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu, Türkiye'de ilk kez bir inşaat markasının mimariyi moda ile buluşturduğunu ve dünyaca ünlü bir Türk tasarımcı ile işbirliğine gittiğini belirterek, “Dice Kayek ile hayata geçireceğimiz Toya Moda ile konutta moda anlayışını değiştiriyoruz” dedi.

185 bin TL'den başlıyor

Konut alıcılarının karşısına kaliteli tasarım ve ulaşılabilir fiyatlarla çıktıklarını söyleyen Zafer Topaloğlu, fiyat olarak bölge ortalamasına uyduklarını vurgulayarak, “Çok kaliteli bir projeyi ulaşılabilir fiyatlarla alıcıların beğenisine sunduk. Fiyatlarda bölge rayiçlerini gözeterek, evleri 185 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkardık. Tamamı balkonlu konutların metrekare fiyatları 3 bin 600 TL'den başlıyor. Bu fiyatın içine yüzde 18 KDV dahil. Alıcılar ekstra bir KDV daha ödemeyecek” diye konuştu.

Zafer Topaloğlu, projenin 100 milyon dolar yatırımla hayata geçirildiğini anlatarak, “Arsa üzerinde oto pazarı vardı. Hafriyatı bitirdik ve yakında temel atacağız. 2016 Aralık'ta konutları teslim etmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Projenin yüzde 40'ını 1+1, kalanları ise 2+1 ve 3+1 olarak planladıklarının altını çizen Zafer Topaloğlu,  “37 ile 151 metrekarelik evler yaptık. Büyük daireler yerine ihtiyaca yönelik, daha işlevsel küçük daireler tasarladık. Bu da fiyat avantajı da sağladı. Bu projeden ev sahibi olmak için çok zengin olmaya gerek yok” dedi

‘Alanlar kazanacak'

Topaloğlu, projeye lansman öncesinden yoğun ilgi olduğunu yüzde 15'inin satıldığını dile getirerek, şunları söyledi: “Bölgede çok iyi bir gelişim var. Basın Ekspress aksı İstanbul'un önemli lokasyonlarından biri. Buradan alanların iyi prim elde edeceklerini düşünüyorum.”

‘Türkiye'de ilke imza atıyoruz'

Dice Kayek markası oluşturan olan Ece Ege ve Ayşe Ege, genel konseptin tasarım danışmanlığını yaptıkları Toya Moda projesine çok inandıklarını söyledi. Onlarca inşaat markası arasından doğaya gerçekten saygılı, çevreci ve sürdürülebilir projeler geliştiren Toya Yapı ile Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ifade eden Ece ve Ayşe Ege, “Toya Moda'yı yaşayan ve hiçbir dönemde modası geçmeyecek bir proje olarak hayal ediyoruz” dedi.   

‘Master plansız dönüşüm olmaz'

Projenin mimarı Bünyamin Derman, bölgede kentsel dönüşümün hızla devam ettiğini belirterek, “Dönüşümün getto olmayan örneğini Toya Moda'da sunuyoruz. Kentte ve mahallede yer alan olguların tamamı bu projede yer alıyor. Toya Moda'yı bugünden yarına bundan yirmi yıl sonra da var olacak bir mimari eser olarak tasarladık, asıl kalıcı olan bu” diye konuştu.

Bir kenti kent yapan unsurların avlular, sokaklar, meydanlar ve ticari birimler olduğuna dikkat çeken derman, master planlardan yoksun olan dönüşümün işlevsiz kalacağını söyledi.

Bittiğinde yeşil proje olacak

Basın Ekspres Yolu'nda 21 bin metrekarelik arsada toplam 100 bin metrekare inşaat alanında projelendirilen ve stüdyodan 3+1'e kadar değişen daire seçeneklerinin sunulduğu Toya Moda'da toplam 486 daire ve 35 ticari birim bulunuyor. Toplamda 4 bloktan oluşacak proje az katlı mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Yüzde 70'i yeşil alan olarak planlanan projede, sürdürülebilirlik politikası ile gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak amaçlanıyor. Bu kapsamda proje, ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından LEED sertifikasına altın seviyede aday.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Toya Next, Kara Şimşek ile görücüye çıktı!
  • 28.09.2016 11:13

Toya Next, Kara Şimşek ile görücüye çıktı!

Akıllı konut kavramını değiştirmeyi amaçlayan Toya Next projesi, Kara Şimşek diz ...

Toya Vista'dan yüzde 10 peşinatla ev sahibi olun!
  • 24.04.2015 10:17

Toya Vista'dan yüzde 10 peşinatla ev sahibi olun!

Toya Vista'daki sınırlı sayıdaki daireler için son fırsatlar dikkat çekiyor. ...

Avcılar'daki o projenin deniz manzaralı tesisleri açıldı!
  • 25.12.2014 13:45

Avcılar'daki o projenin deniz manzaralı tesisleri açıldı!

Toya Yapı'nın Avcılar'da konumladırdığı Toya Vista projesinde yaşam başladı. ...

Toya Vista’da yaşam başladı
  • 05.12.2014 09:53

Toya Vista’da yaşam başladı

Konut teslimlerine başlanan Toya Vista, Avcılar'da toya Yapı tarafından hayata g ...

Moda'yı da fırsatları da yakından takip edin
  • 28.09.2014 11:14

Moda'yı da fırsatları da yakından takip edin

9 bin TL peşinatla ile konut sahibi olma imkanı sunan projede taksitler 1 yıl er ...

Ünlü eli değdi, konutlara moda geldi!
  • 09.08.2014 09:42

Ünlü eli değdi, konutlara moda geldi!

Toya Yapı tarafından hayata geçirilen proje 100 milyon dolar yatırımla yükseliyo ...