maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı, Concord İstanbul'un ilk etabını satışa çıkardı

Teknik Yapı, Concord İstanbul'un ilk etabını satışa çıkardı

Teknik Yapı, Fikirtepe’deki değişimin temelini atıyor. Bölgede inşaat ruhsatı alan firma, iki imar adasından oluşan Concord İstanbul projesinin 622 konutluk ilk etabını satışa çıkardı

Teknik Yapı, riskli alan ilan edildikten sonra kangren haline dönüşen Fikirtepe'deki sorunların çözülmesinin ardından ilk projesini satışa çıkardı. İnşaat ruhsatını alan firma, 650 milyon liralık yatırım değeri olan Concord İstanbul projesinin resmi satışlarını başlattı. E- 100 otobanına paralel bir şekilde yükselecek Concord İstanbul, yaklaşık 21.5 dönüm arsa üzerindeki iki imarlı adadan oluşuyor.

Concord İstanbul ile ilgili bilgi veren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Fikirtepe'de ilk ruhsatı alan ve tüm hak sahipleriyle daire paylaşımlarını yapan ilk firma olduklarını hatırlattı. Durbakayım, iki imar adasında toplam 1173 rezidans daireden oluşan Concord İstanbul projesinin ilk etabını oluşturan 622 rezidansı satışa sunduklarını söyledi.

Projenin Mimar Eren Yorulmazer'in imzasını taşıdığına dikkat çeken Nazmi Durbakayım, “Yüzde 70'i yeşil alan ve sosyal tesislerden oluşan Concord İstanbul'un ilk etabında ağırlıklı 1+1 olmak üzere 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Projenin ilk etabında 46 adet stüdyo, 348 adet 1+1, 182 adet 2+1 ve 41 adet 3+1 daire bulunuyor” dedi. Durbakayım, projeyi 30 ayda bitirmeyi planladıklarını ifade  etti.

Yüzde 1'lik KDV geçerli
Concord İstanbul projesinin fiyat  politikasından bahseden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da, tüketicilere kazandıracak şekilde planladıklarını ifade etti. Her yüzde 30'luk satış diliminin ardından fiyatlarda ortalama yüzde 10'luk artışlar olacağını söyleyen Umut Durbakayım, “Projede anlaşmalı bankalar aracılığı ile 60 aya kadar vadeli yüzde 0.90, 120 aya kadar vadeli yüzde 0.99 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor” dedi.
Umut Durbakayım, “Projenin ilk etabında satışa sunulacak 1+1 tipi rezidans daireler 307 bin 400 TL, 2+1 tipi rezidans daireler 553 bin 100 TL, 3+1 tipi rezidans dairelerin baz fiyatı ise 759 bin 800 TL'den başlıyor. Afet Yasası kapsamında hayata geçecek Concord İstanbul'da KDV oranı yüzde 1 olacak ve vergi ile harç muafiyeti uygulanacak” diye konuştu.

İKİ PROJE YOLDA
Yeni plan sonrasında 60 imar adasına dönüştürülen Fikirtepe'de 4 imarlı adada yer alan arsa sahipleriyle sözleşme imzalandığını hatırlatan Nazmi Durbakayım, “Sözleşme imzalayan adalardan ikincisinin ruhsatını almak için girişimlerimizi başlattık ve bir kaç ay içerisinde satışa çıkmayı hedefliyoruz” dedi. Durbakayım, “Yılsonuna doğru diğer iki adayı da projelendirip satışa çıkmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 

30 milyarlık ekonomi

Afet Yasası kapsamına alınan Fikirtepe'nin İstanbul'un en değerli alanlarından biri olduğunu hatırlatan Nazmi Durbakayım, “Fikirtepe'de 1 milyon 350 bin metrekarelik arazi yeniden yapılaşıyor. Bölgedeki projelerin hayata geçmesiyle birlikte Fikirtepe'de 30 milyar liralık bir yatırım gerçekleşecek” dedi. Durbakayım, “Burada ortaya çıkacak olan ticaret hacmi ve ekonomik hareketlilik, Türkiye ekonomisine nefes aldıracak bir pencere olacaktır” diye ifade etti.

‘Ataşehir ile yarışacak'
Bugüne kadar Teknik Yapı'dan daire alan herkesin yüksek oranda kazandığının altını çizen Nazmi Durbakayım, şunları söyledi: “Prim potansiyeli olan Fikirtepe'de de Ataşehir, Kartal, Tuzla, Halkalı gibi kazandıran projeleri yükselteceğiz. Nitekim son örnek Tuzla oldu. Gelecek potansiyeli olan Tuzla'ya gittik ve haklı olduğumuz ortaya çıktı. İki yıl üst üste en çok satan proje unvanı aldık. Fikirtepe'ye de çok güveniyoruz. Fikirtepe'nin birkaç yıl içinde gerek yaşam alanı gerekse yatırım bölgesi olarak Ataşehir ile yarışacağına inanıyorum.” 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"
  • 28.08.2018 15:32

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, tüm projelerinde T ...