maritbet girişmaritbet
Suudi prens yatırım için İstanbul’a geldi

Suudi prens yatırım için İstanbul’a geldi

Emlak 2013 fuarına gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un yeğeni Prens Ahmad Bandar Al- Sider, yatırım yapmak için geldi

Emlak 2013 fuarına gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un yeğeni Prens Ahmad Bandar Al- Sider, yatırım yapmak için İstanbul'un yanı sıra Bursa, Yalova ve Sapanca gibi bölgeleri de mercek altına alacak. Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un yeğeni Prens Ahmad Bandar Al- Sider Türkiye'ye yatırım yapmak için CNR EXPO'daki Emlak 2013 Fuarı'na geldi. CN HoldingYönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ile fuarı gezen Ahmad Bandar Al- Sider, Türkiye'ye yatırım yapmak istediğini söyledi.
Arabistan'da gayrimenkul, inşaat, çimento, prefabrik ve tarım sektöründe milyar dolarlık yatırımları bulunan Ahmad Bandar Al- Sider, İstanbul'un yanı sıra Bursa, Yalova ve Sapanca gibi bölgeleri de mercek altına alacak.
Sera için arsa bakıyor
Arabistan'nın Riyad kentinde binlerce dönümlük arazilerde sıcak hava nedeniyle klimalı seracılık yatığını vurgulayan Ahmad Bandar Al- Sider, özellikle Bursa ve çevresinde organik seracılık yapmak için büyük arsa almak istediğini kaydetti. Türkiye'nin tarım açısında çok ideal iklime sahip olduğunu kaydeden Ahmad Bandar Al- Sider, Türkiye'de hem gayrimenkul hem de tarım yatırımı yapmak istediğini ve bu kapsamda otel ve AVM yatırımlarıyla da ilgilenebileceğini söyledi.
Suudi Arabistan'da çok büyük gayrimenkul yatırımları bulunan Ahmad Bandar Al- Sider, fuarda Türkiye'deki projeleri de gezdi. İlk olarak Ağaoğlu'nun standını gezen ve burada Maslak 1453 projesini detaylıca inceleyen Ahmad Bandar Al- Sider'in ikinci adresi ise Vadi İstanbul oldu. Burada Aydınlı Grup İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni tarafından bilgilendirilen Ahmad Bandar Al- Sider, daha sonra Tema İstanbul, Emlak Konut GYO ve TOKİ'nin stantlarını da dolaştı. 
Helikopter turuna çıktı
Fuar ziyaretinin ardından helikopter ile İstanbul'u inceleyen Ahmad Bandar Al- Sider, kentin değişik noktalarında incelemelerde bulundu. Arsa yatırımı yapmak isteyen ve İstanbul'da proje geliştirmek isteyen Ahmad Bandar Al- Sider, ilgilendiği projelerle özel görüşmeler de yapacak.
Yatırım çağrısı yaptı
Suudi Arabistan ve Türkiye ilişkilerinin çok eskilere dayandığını ifade eden Al- Sider, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için iki ülkeye de yatırım çağrısı yaptı. Bu kapsamda Suudi Arabistan'daki Damman bölgesindeki yatırımcıların Türkiye'ye gelebileceğini ifade eden Ahmad Bandar Al- Sider, “Türkiye'ye yatırım yapabilirler. Biz bu yatırımları karşılıklı yapabiliriz diyoruz” diye konuştu.
Cİdde'ye davet etti
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de, Ahmad Bandar Al- Sider'in fuara katılmasının çok önemli bir gösterge olduğunu belirterek, “Fuara davet ettik ve hem fuarı gezmek hem de Türkiye'ye yatırım yapmak için geldi. Arabistan'da milyar dolarlık yatırımları var” dedi. Erem, Ahmad Bandar Al- Sider'in iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için kendilerini Arabistan'da fuar düzenlemek için davet ettiğini anlatarak, “Cidde'deki büyük fuar alanına bizi davet etti. Sadece gayrimenkul değil, farklı fuarları da düzenleyebileceğimizi söyledi. Biz de bu gelişme üzerine yurt dışındaki fuar takvimimize Arabistan'ı da koymayı planlıyoruz” dedi.
Yavuz Karaman

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!
  • 15.06.2022 17:08

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım arsası ihale yöntemiyle satışa aç ...