maritbet girişmaritbet
Sur Yapı, Metrogarden AVM'nin açılışını önümüzdeki ay yapacak

Sur Yapı, Metrogarden AVM'nin açılışını önümüzdeki ay yapacak

Konut projeleriyle adından söz ettiren Sur Yapı, AVM yatırımına ağırlık verecek. Firma toplamda 2 milyar dolarlık 5 projeye imza atmayı planlıyor.

Bugüne kadar inşa ettiği konut projeleriyle tanınan Sur Yapı, alışveriş merkezi (AVM) yatırımlarına ağırlık vermeye başlıyor. Haziran 2013'te Axis Kağıthane'nin açılışını yapan Sur Yapı, AVM yatırımlarına Metrogarden ile devam ediyor.

Önümüzdeki nisan ayında Çekmeköy'deki Metrogarden AVM'yi de faaliyete geçirmeye hazırlanan Sur Yapı, bu alanda toplam 5 yatırıma ulaşmış olacak. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, AVM yatırımlarının 5 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, ilk devreye giren projenin Axis Kağıthane olduğunu söyledi. Elmas, “Nisanda Metrogarden'ı açacağız. Ardından Axis İstanbul, Exen İstanbul ve İzmir'deki projemiz gelecek. Böylece 5 projeye ulaşacağız” dedi. Altan Elmas, bu 5 yatırımın 2 milyar dolarlık portföy oluşturacağını, tüm alışveriş merkezlerimize yıllık 40 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Metrogarden AVM'nin Çekmeköy-Ümraniye-Sancaktepe üçgeninde yer aldığını söyleyen Altan Elmas, “2015 yılında Üsküadar-Çekmeköy metrosunun açılmasıyla, AVM'ye metrodan direk ulaşım olacak. AVM böylece Üsküdar'dan Yenikapı'ya, Hacıosman'a kadar metro hattıyla entegre olacak” dedi.

Trafiği tersine çevirecek

Elmas, “AVM'nin bulunduğu lokasyonda 650 bin kişiye ulaşıyoruz. Bu kişiler, Tepeüstü'nde yer alan AVM'leri tercih ettikleri için özellikle haftasonları trafik yoğunlaşıyor. Ancak Metrogarden, bölgedeki trafiği tersine çevirecek” diye konuştu.

147 mağazalı AVM'nin 42 bin metrekare kiralanabilir alanının olduğunu belirten Elmas, şu ana kadar yüzde 80 doluluk oranına ulaştıklarını belirtti. Yılda 10 milyon ziyaretçi ve 400 milyon lira ciro beklentilerinin olduğunu ifade eden Elmas, “Çekmeköy'de 5 bin villa, 20 bin yeni konut olduğunu düşünürsek, her kesimden gelir grubuna da hitap edeceğiz” dedi.

‘Yılsonunda halka arz yapabiliriz'

Altan Elmas, iki yıl önce erteledikleri halka arzı yeniden gündemlerine aldıklarını da açıklayarak, yılsonunda ya da 2015 yılında halka arz yapabileceklerini söyledi. Elmas, “Halka arzı, kat karşılığı projelerin portföye eklenmesinde yaşanan bir sorun nedeniyle ertelemiştik. Şimdi geldiğimiz noktada sadece alışveriş merkezi portföyümüzle bile halka arz yapabiliriz” dedi.

Sultanbeyli'de yüzde 30 sattı

Alışveriş merkezi yatırımlarının konut projelerini etkilemeyeceğini dile getiren Altan Elmas, “Konut yatırımlarımız devam edecek. Yılda 1.000 konut üretmezsek, o yıl zarar ederiz” dedi. Konut satışları hakkında da değerlendirme yapan Elmas, “15 Ocak'tan sonra satışlar yeniden hız kazandı. Sultanbeyli'deki yeni projemiz İdilia'nın yüzde 30'unu 1.5 ayda sattık” diye ifade etti.

Anadolu hamlesine Bursa'dan başlayacak

Altan Elmas, İzmir'in dışında Anadolu illerine açılma planları olduğunu ifade ederek, “Nüfusu yüksek olan illeri araştırıyoruz. Bu kapsamda Bursa'da yeni bir anlaşma yaptık. Konut ağırlıklı, ofis ve ticari alanların olduğu bir proje yapmak istiyoruz. Anadolu'ya açılma anlamında böyle bir hamle yaptık” diye konuştu.

AVM'lere yerli film katkısı

Altan Elmas, alışveriş merkezlerine giriş rakamlarının son dönemde arttığına dikkat çekerek, “Yerli sinema filmleri, kapı girişlerini de etkiledi. Düğün Dernek ve Recep İvedik gibi filmler sayesinde, AVM girişleri de yüzde 10 arttı” dedi.

Çamlıca'da ruhsat aldı

Hazırlığı süren diğer yatırımları hakkında da bilgi veren Altan Elmas, şunları söyledi:

“Bayrampaşa-Eyüp-Fatih hattında yer alan Axis İstanbul'u Hayat Grubu'yla birlikte gerçekleştiriyoruz. 2015 sonunda bitecek projede, 60 bin metrekare kiralanabilir alan ve 27 bin metrekare de ofis alanımız bulunuyor. Axis İstanbul'un inşaatına başladık. İnşaatın başlamasıyla ofis satışları da ivme kazandı. Çamlıca'daki Exen İstanbul'un inşaatına bu yılın son çeyreğinde başlayacağız. Bu projemizin ruhsatını aldık. 36 bin metrekare kiralanabilir alanı olacak. Ayrıca 8 bin metrekare de ofis alanı yer alacak.”

İzmir'e karma proje yapıyor

Sur Yapı'nın planladığı son yatırım ise Hayat Grubu ve Torunlar GYO ile birlikte İzmir'de gerçekleştireceği karma projede yer alacak. Uzun bir süredir bekleyen projede ruhsat aşamasına gelindiğini anlatan Altan Elmas, “Proje, AVM, rezidans, otel ve izin alabilirsek marinadan oluşacak. AVM, 120 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşacak. Nisan'da ruhsat aşamasını bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!
  • 12.01.2023 16:30

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!

Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Yeni Konut Finansman Modeli’ne Sur Yapı ...

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Axis Kağıthane’de sömestr tatili şöleni başlıyor!
  • 22.01.2022 09:26

Axis Kağıthane’de sömestr tatili şöleni başlıyor!

Axis Kağıthane, sömestr tatilini şölen tadında etkinliklerle karşılıyor. Axis Ka ...

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor
  • 09.11.2021 10:16

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor

A Para'da yayınlanan Emlak Avcısı programına katılan KONUTDER Başkanı Altan Elma ...

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''
  • 30.05.2021 12:43

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camisi'nin açılışında önemli ...