maritbet girişmaritbet
Servet GYO ilk yurtdışı yatırımını Almanya’ya yaptı

Servet GYO ilk yurtdışı yatırımını Almanya’ya yaptı

Sinpaş Holding’in iştiraki Servet GYO ilk yurtdışı yatırımını Almanya’ya yaptı. Şirket, 292 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Neckermann-Area’yı, bir İngiliz fon şirketinden 60 milyon euro’ya satın aldı

Sinpaş Holding iştiraki olan Servet GYO ilk yurtdışı yatırımını Avrupa ekonomisinin en önemli merkezlerinden Almanya Frankfurt'a yaptı. Servet GYO Avrupa Merkez Bankası'nın da bulunduğu Frankfurt'un kuzeyinde yer alan ve yaklaşık 292 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Neckermann-Area'yı Ocak 2014'te devraldı.

Servet GYO'nun Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, söz konusu yatırımı bir İngiliz fon şirketinden 60 milyon euro karşılığında satın aldıklarını açıkladı. Çelik, komplekse, şehrin doğuyu batıya bağlayan lojistik özelliğinden esinlenilerek, OST-WEST kısaltılması olan OSWE isminin verildiğini söyledi.

Pazarlamaya başladı


Mahmut Sefa Çelik, ticari kompleksin uluslararası alanda pazarlamasına başlandığını belirterek, “OSWE, lojistik merkezi, depolama, ofis, perakende alanları ve TV stüdyosundan oluşuyor” dedi. 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alana sahip tesisin 83 bin metrekaresinin kiralandığını ifade eden Çelik, “Bugünkü rayiçle, sigorta değeri yaklaşık olarak 450 milyon euro iken, yeniden yapım değeri 600 milyon euro olarak düşünülüyor” dedi.

EN BÜYÜK GYO HEDEFİ

Sinpaş'ın GYO alanında üç şirketle faaliyet gösterdiğini, üç şirketin toplam portföy büyüklüğünün 4 milyar liraya yakın olduğunu belirten Mahmut Sefa Çelik, ofis, depolama ve lojistik alanında yatırımları bulunan Servet GYO'unun Mayıs 2013'te halka arz edildiğini, hızlı büyüme planları olduğunu ve gelecek 10 yılda şirketi en büyük GYO haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Mahmut Sefa Çelik, 2014 için 4 milyon euro'luk bir kira geliri beklediklerini ve yılsonuna kadar tesislerin yüzde 35'ini kiralamayı hedeflediklerini ifade etti. Çelik, tesislerin tamamı dolduğunda yıllık 15 milyon euro düzeyinde bir kira geliri beklediklerini söyleyerek, “Tesis yatırımının 5-6 yılda geri dönüşünü bekliyoruz. Kira fiyatları da ofisler için 10 ila 14, depo alanları için de 8 ila 11 euro arasında değişiyor. Tesisin doluluk oranı yüzde 27” dedi. Çelik, Avrupa'ya ihracat yapan Türk dış ticaret şirketlerinin depolama ve lojistik hizmetleri sayesinde operasyonel maliyetlerinin azalabileceğini söyledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mahmut Sefa Çelik, Marina Ankara'yı anlatıyor!
  • 06.04.2015 17:39

Mahmut Sefa Çelik, Marina Ankara'yı anlatıyor!

Ankara'nın en özel projesi Marina Ankara'yı, bir de Sinpaş Yapı İcra Kurulu Üyes ...

Mahmut Sefa Çelik, Kağıthane Flatofis'i anlatıyor!
  • 27.03.2015 19:20

Mahmut Sefa Çelik, Kağıthane Flatofis'i anlatıyor!

Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, Kağıthane'de hayata geçirilen Flatofi ...

Flatofis Kağıthane görücüye çıktı!
  • 27.03.2015 19:19

Flatofis Kağıthane görücüye çıktı!

Servet GYO, Flatofis Kağıthane projesi için düğmeye bastı. Teslimler Aralık 2016 ...

Seba Gacemer "Yılı 700 milyon TL ciro ile kapatacağız"
  • 12.12.2014 10:11

Seba Gacemer "Yılı 700 milyon TL ciro ile kapatacağız"

Sinpaş Holding Genel Müdürü Seba Gacemer, Ankara'daki İncek Life ve Altınoran pr ...

Sinpaş, Ankara projeleri ile şov yapıyor!
  • 11.12.2014 17:55

Sinpaş, Ankara projeleri ile şov yapıyor!

Son 5 yılda en çok konut satan firma olan Sinpaş, Ankara'da bir basın toplantısı ...

Ahmet Çelik "40. yılımızda 10 yeni projeye başlıyoruz"
  • 11.12.2014 17:44

Ahmet Çelik "40. yılımızda 10 yeni projeye başlıyoruz"

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Sinpaş Holding'in Ankara'da ger ...