maritbet girişmaritbet
Rönesans Holding’den Küçükyalı’ya Adalar manzaralı özel okul!

Rönesans Holding’den Küçükyalı’ya Adalar manzaralı özel okul!

TED Rönesans Koleji adalar manzaralı sınıfları, spor salonu ve kütüphanesiyle okul mimarisinde farklı bir çığır açıyor

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketlerinden biri olan Rönesans Holding, AVM, ofis ve konuttan sonra eğitime de girdi. Bu kapsamda Türk Eğitim Derneği (TED) ile ortaklık yapan firma İstanbul Küçükyalı'daki 22 dönümlük arsasında son teknolojiyle standartların dışında TED Rönesans Koleji'ni inşa etti.

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, gelecek eğitim öğretim yılında İstanbul Küçükyalı'da faaliyete geçecek. Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki olan okuldan elde edilen gelir yine eğitime aktarılacak

TED Rönesans Koleji Kurucu Müdürü İpek Ak, Rönesans Holding'in gayrimenkuldeki deneyimini bu okula aktardığını belirterek, çocukların ilgi alanlarına göre gelişimlerinin öngörüldüğü okulun özel bir mimariyle yapıldığını söyledi. Okulun inşaatının Rönesans tarafından yapıldığını anlatan İpek Ak, proje geliştirirken mimarların eğitimcilerden destek aldığını kaydetti.

Okulda anaokulu, ilkokul ve lise bulunduğunu dile getiren İpek Ak, “Mimari grubumuz olan Hatırlı Mimarlık dünyadaki en iyi okulları inceledi. Okul birbiriyle bitişik ama bağımsız yapıda 3 kompakt binadan meydana geliyor. Hepsinin kendine ait spor salonu, kütüphanesi ve reviri var” dedi.

Çevreci okul yapıyor

İpek Ak, okulun çocukların sağlığına zarar vermeyecek doğal malzemelerle inşa edildiğini belirterek, “Leed Gold sertifikasına aday olan kolejimizin yerleri doğal bambu ağacından kaplandı. Duvar boyaları kimyasal değil. Yüzde 40 tasarruf sağlayan ürünler kullandık. Binalar doğal ışık alması için özel olarak planlandı. Özel ses ve ısı yalıtımı yaptık” diye konuştu.

İpek Ak, Türkiye'nin geleceğine inandıkları için böyle bir yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “Bu okulda akıllı tahtalar var. Son teknolojileri kullandık. Ama amacımız akıllı öğrenciler yetiştirmek. Teknolojiyi sadece bir araç olarak kullanacağız. En iyi şef aşçılar, sporcular ya da ünlü modacılar buradan çıkacak. Bu okul geleceğin liderlerini de yetiştirecek” dedi.

Çatıya spor salonu

Toplam 20 bin metrekarelik alanda 1.200 öğrenciye eğitim verecek TED Rönesans Koleji, 35 milyon lira yatırımla hayata geçirildi. Okul, 11 bin 804 metrekarelik kapalı alan ve 7 bin 689 metrekarelik açık Oyun alanları ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi için gerekli olanakları sunacak.

TED Rönesans Koleji 300 kişilik çok amaçlı salon, 300 kişilik çok amaçlı sahne, kapalı spor salonu, beden eğitimi salonu, jimnastik ve bale salonları, bireysel müzik odaları, bando ve orkestra odaları, plastik sanatlar atölyesi ve çeşitli kulüp odaları ile çocukların sosyal ve fiziksel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamaları ve kendilerini tanımaları için gerekli tüm olanakları sağlayacak. Açık alanda ise 3 basketbol sahası, Tenis kortları, etkinlik alanı, oyun terası ve bahçeler bulunacak. Sınıfların yanı sıra, kütüphaneler ile çatıdaki spor alanları Adaları görecek şekilde tasarlandı.

Eylülde ziller çalacak

TED Rönesans Koleji, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde, deneyimli Türk ve yabancı öğretmenleriyle eğitim verecek. Eylül ayında 2014-2015 yılı için anasınıfından itibaren 6. sınıf dahil öğrenci alacak kolejde, İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretilecek. Okulda mavi, sarı ve turuncu gibi konsept renkler belirlenirken, her sınıfa göre bir renk uygulaması yapıldı. Koridorlarda ve sınıfların içinde bu renkler kullanıldı.

 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans, Türk inşaat sektörünün dünyadaki pazar payını artırıyor
  • 06.09.2022 15:48

Rönesans, Türk inşaat sektörünün dünyadaki pazar payını artırıyor

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak: "Avrupa’da, dünyanın en büyük şirketl ...

Rönesans, dünyanın en büyük müteahhitlerini solladı!
  • 26.08.2022 09:53

Rönesans, dünyanın en büyük müteahhitlerini solladı!

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne yönelik en köklü ve saygın de ...

Rönesans Holding’e Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Sürdürülebilirlik Ödülü
  • 15.06.2022 11:24

Rönesans Holding’e Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Sürdürülebilirlik Ödülü

Rönesans Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) 2022 yılı Sürdürüle ...

Rönesans Holding ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması başladı
  • 30.05.2022 16:33

Rönesans Holding ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması başladı

Dünyanın farklı coğrafyalarında heyecan verici mühendislik projelerine imza atan ...

Rönesans Holding Başkanı Ilıcak'a "Japonya'nın en yüksek devlet nişanı" takdim edildi
  • 18.05.2022 17:35

Rönesans Holding Başkanı Ilıcak'a "Japonya'nın en yüksek devlet nişanı" takdim edildi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin salgının en yoğun olduğu dönemde hı ...

Erman Ilıcak'a 'Japonya'nın en yüksek devlet nişanı'  takdim edildi!
  • 14.05.2022 12:01

Erman Ilıcak'a 'Japonya'nın en yüksek devlet nişanı' takdim edildi!

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Türkiye ile Japonya arasındaki iş bir ...