maritbet girişmaritbet
Renk danışmanlarıyla çalışılan Lapis Han, farklı mimarisiyle dikkat çekiyor!

Renk danışmanlarıyla çalışılan Lapis Han, farklı mimarisiyle dikkat çekiyor!

Gürallar’ın ilk ofis projesi olan Kartal’daki Lapis Han, bordo rengiyle dikkat çekiyor. Renk danışmanlarıyla çalışılan proje birçok özelliğiyle klasik ofis projelerinden farklılaşıyor

Çatı kaplama sistemleri, makine imalatının yanı sıra cam ve turizm alanında faaliyet gösteren ve sofra camı alanında dünyanın 6.ncı büyük kapasitesine sahip Gürallar Grubu, gayrimenkuldeki ilk ofis projesini hayata geçiriyor. Alışılmışın dışında tasarımıyla  dikkat çeken Kartal'daki Lapis Han'ın geleneksel han mimarisinden esinlenerek yapıldığını söyleyen Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, projeyi 4. nesil han olarak hayata geçirdiklerini söyledi.

Karayel, şimdiye kadar tarihte 3 grup han olduğunu vurgulayarak, “İlki Selçuklu hanlarıydı, daha sonra ise Osmanlı hanları yapıldı. Üçüncü aşamada ise Cumhuriyet döneminde hanlar inşa edildi. Biz ise eski hanlardan esinlenerek günümüzün 4. nesil hanını inşa ediyoruz” dedi.

Renk danışmanıyla çalıştı
Karayel, Lapis Han'ın ilk projeleri olması nedeniyle çok titiz bir çalışma gösterdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:
 “Projenin yapıldığı 6.857 metrekarelik araziyi satın almadık ve kat karşılığı olarak değerlendirdik. Kartal'da çok konut projesi vardı ve doğru konsepti bulmaya çalıştık. Biz de ofis yapmaya karar verdik. Zaten yaptığımız araştırmalar da bölgedeki ofis ihtiyacını ortaya koydu. Sonra iyi bir proje yapalım dedik ve mimar Nevzat Sayın ile anlaştık.”
Projeyi tasarlarken insan endeksli olmasına özen gösterdiklerinin altını çizen Karayel, “Mesela camları açılabilir yaptık. Kat bahçeleri tasarladık ve spor alanları yarattık ve sosyal tesis inşa ediyoruz. Kapalı yüzme havuzu bile Lapis Han'ın içinde olacak” diye konuştu. Karayel, bu nedenle binanın maliyetinin benzerlerinden çok daha yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Çok katlı bina yapmadık. Ayrıca birçok alanda danışmanlık aldık. Renk danışmanıyla bile çalıştık ve binanın rengini bordo olarak belirledik. Bina metro istasyonunun olduğu yerde ve E-5 kenarında olduğu için görüntüsü önemliydi. Biz de farklı bir renk kulandık” dedi.

Lego gibi ofisler
Kartal'da E-5 aksı üstünde, tam Soğanlık metro istasyonunun çıktığı noktada yer alan Lapis Han, 32 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Lapis Han'da 57 metrekareden başlayıp, 2 bin metrekareye kadar birleşebilir farklı büyüklüklerde 160 ticari lego ofis alanı bulunuyor. Lapis Han'da ofislerde çok sık kullanılmayan toplantı ve video konferans odaları, ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Tatil köyü gibi işletecek
Evrim Karayel, proje tamamlandıktan sonra işletmeyi de kendilerinin yapacağını kaydederek, ”Bunun için Gürallar Asist şirketini kurduk. Zaten elimizdeki turizm tesislerinin işletmesinden gelen bir deneyimimiz var. Bu ofisleri tatil köyü gibi işleteceğiz” dedi.

Tastamam teslim edecek
Vedat Arslan'ın genel müdürlüğünü yaptığı Aremas Gayrimenkul tarafından satış ve pazarlaması yapılan Lapis Han, 2014 Mart ayında teslim edilecek. Tüm ofisleri yer döşemeleri, boyası ve mutfak dolapları tamamlanmış bir şekilde teslim edilecek olan projenin yüzde 35'i satılmış durumda.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evrim Karayel '2015, 2014'e göre daha iyi olacak'
  • 04.12.2014 17:37

Evrim Karayel '2015, 2014'e göre daha iyi olacak'

Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde editö ...

Evrim Karayel 'Türk firmalarının fuarlara katılması gerek'
  • 14.03.2014 11:01

Evrim Karayel 'Türk firmalarının fuarlara katılması gerek'

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleşti ...

Evrim Karayel 'Yeni projelerle ilgili çalışıyoruz'
  • 14.01.2014 13:56

Evrim Karayel 'Yeni projelerle ilgili çalışıyoruz'

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Türk gayrimenkul sektörünün son durumu ...

Evrim Karayel'den ekibimize çok özel açıklamalar
  • 21.11.2013 13:12

Evrim Karayel'den ekibimize çok özel açıklamalar

Gürallar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Karayel, emlaktasondakika.com Haber K ...

Evrim Karayel Lapis Han projesini anlatıyor!
  • 03.06.2013 14:45

Evrim Karayel Lapis Han projesini anlatıyor!

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Kartal'da hayata geçirilen Lapis Han p ...

Evrim Karayel, GISP'te mikrofonumuza konuştu!
  • 01.06.2013 13:54

Evrim Karayel, GISP'te mikrofonumuza konuştu!

Evrim Karayel, GISP'te emlaktasondakika.com mikrofonuna konuştu... ...