maritbet girişmaritbet
Qent İstinye projesi yıl sonu teslim! 1 milyon dolara!

Qent İstinye projesi yıl sonu teslim! 1 milyon dolara!

Lüks konuta iddialı bir giriş yapan TOYA, Boğaz aksında hayata geçirdiği Qent İstinye projesini dünyaca ünlü Porsche Desing’a tasarlatıyor. Dairelerin metrekaresinin 12 bin dolara satıldığı projedeki mimari tasarımı ise Tabanlıoğlu yaptı

 

Lüks konutta iddiasını gösteren TOYA, İstanbul'un en kaliteli projelerinden biri olan Qent İstinye'yi Porsche'un tasarımıyla hayata geçiriyor. TOYA Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu, farklı kategorilerde projeler hayata geçirmelerine rağmen, lüks konutta da önemli bir marka olmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu noktada çıtayı oldukça yükseğe koyduklarını anlatan Topaloğlu, İstinye'deki Qent İstinye projesinin inşaatını hızla sürdürdüklerini kaydetti. Topaloğlu, projenin yapıldığı yerin yanı sıra tasarımının da farklı olduğunun altını çizerek, dünyaca ünlü Porsche Desing'ı da bu projeyle ilk kez Türkiye'ye getirdiklerini söyledi.
 
Zafer Topaloğlu, Qent İstinye projesinin mimari çiziminin de önde gelen mimarlık ofislerinden Tabanlıoğlu tarafından yapıldığını anlatarak, “Projede her şeyi en üst seviyede kurguladık. Porsche Desing bu projeyle Türkiye'ye giriş yaptı. Bu da Qent İstinye'nin değerini gösteriyor. Mimari çizimde de en iyilerden bir olan Tabanlıoğlu Mimarlık ile çalışarak kalite anlayışımızı ortaya koyduk” dedi.
 
Zafer Topaloğlu, İstanbul'da lüks konutta çok fazla arz olmadığını ve buradaki açığı da butik ve kaliteli projeler yaparak kapatmak istediklerini dile getirirken, bu projenin ardından yeni projeler planladıklarını anlatarak, “Bu ilk lüks projemiz oldu. Yeni projeler de gelecek. Porsche Desing ile çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
 
Üç dekorasyon tarzı sunacak
 
Qent İstinye projesinin tasarımını yapan Porsche, dairelerde 3 dekorasyon alternatifi sunacak.  Özellikle renklerle ilgili değişiklikler bu tasarımlarda dikkat çekecek.  Dairelerin tasarımları fiyatlara dahil edilirken, lüks konutlar en iyi marka buzdolabı ve çamaşır makinalarıyla birlikte teslim edilecek. Dairelerin tüm malzemeleri özel olarak üretilecek. Duvarlarda kullanılan kağıtlar bile ithal edilecek.
 
Metrekaresi 12 bin dolar
 
Qent İstinye projesi kullanılan malzemelerdeki kalite ve tasarımının yanı sıra fiyatlarıyla da öne çıkıyor. Dairelerin metrekare fiyatlarının 8 bin ile 12 bin dolar arasında değiştiği projede 1 milyon dolardan başlayan fiyatlar 4.5 milyon dolara kadar yükseliyor. Her türlü rezidans hizmetinin verileceği projede akıllı ev sistemlerinin yanı sıra modüler mutfaklar uygulanacak.
 
Bakırlar Almanya'dan
 
Projenin iç tasarımı kadar dış görünüşü de farklı olacak. Alışılmışın aksine bakırla kaplanacak binalar böylece çok farklı bir görüntüye sahip olacak. Özel olarak üretilen bakırlar ise Almanya'dan getirilecek. Bakırların rengi kararmayacak ve hep aynı kalacak.
 
21 lüks daire yapılıyor
 
Qent İstinye projesi Dilek Gayrimenkul ve TOYA ortak girişimiyle hayata geçiriliyor. İstinye'nin en güzel yerlerinden birinde 3 bin 70 metrekarelik arsada inşa edilen Qent İstinye projesi toplamda 21 ultra lüks daireden oluşuyor. Dairelerin büyük bir bölümünün Boğaz'ı gördüğü projenin İstinye Park'a uzaklığı ise birkaç yüz metre. 122 ile 395 metrekare arasında 1+1 ile 4+1 tipindeki dairelerden bazıları loft olarak planlandı. Toplamda 3 ayrı blokta yer alan projenin 500 metrekarelik sosyal tesisi de dairelere hizmet verecek. 2 girişin bulunduğu projede kapalı otoparkların yanı sıra 3-5 metrekarelik depo alanları da bulunacak. Projede açık-kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, hamam, lounge alanı yer alacak.
 
Yılsonunda teslim
 
Zafer Topaloğlu, projeyi belli bir seviyeye getirdikten sonra satmaya başladıklarını ve alanların ne aldığını görmesini istediklerini vurgulayarak, “Kaba inşaat bitti, ince işler başlıyor. 2013 sonunda daireleri teslim edeceğiz. Şimdiye kadar da yüzde 30'unu sattık. Ama acele etmiyoruz. Projeyi öncelikle en kaliteli şekilde tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Qent İstinye projesinin görselleri emlaktasondakika.com'da!
  • 29.11.2012 13:36

Qent İstinye projesinin görselleri emlaktasondakika.com'da!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Qent İstinye, Dilek Gayrimenkul ve To ...

Qent İstinye, en iyi konut projesi seçildi
  • 16.09.2015 16:56

Qent İstinye, en iyi konut projesi seçildi

Qent İstinye mimarlık dünyasının en büyük buluşmalarından biri olan Cityscape Gl ...

Avrupa'dan İstinye'deki projeye 2 prestijli ödül
  • 15.10.2014 12:06

Avrupa'dan İstinye'deki projeye 2 prestijli ödül

Toya, European Property Awards’ta, “İç mimari tasarım” (Interior Architecture ...

Boğaz’ın çevreci projesi Qent İstinye’de teslimler haziranda
  • 18.05.2014 12:16

Boğaz’ın çevreci projesi Qent İstinye’de teslimler haziranda

Toya Yapı ve Dilek Gayrimenkul ortak girişimi ile Boğaz’la bütünleşmiş Qent İsti ...

Qent İstinye, Haziran’da teslim ediliyor
  • 16.05.2014 14:17

Qent İstinye, Haziran’da teslim ediliyor

Özel zevklerin yeni adresi LEED® for Homes™ adayı Qent İstinye, Haziran’da tesli ...

Qent İstinye’de sunulan akıllı yaşam Leed’e aday
  • 19.02.2014 09:35

Qent İstinye’de sunulan akıllı yaşam Leed’e aday

TOYA Yapı ve Dilek Gayrimenkul ortak girişimi ile İstanbul’un en güzel semtlerin ...