maritbet girişmaritbet
Pendikli inşaatçılardan 1+1 savunması geldi!

Pendikli inşaatçılardan 1+1 savunması geldi!

İnşaatçıların son yıllarda gözdesi konumunda olan 1+1 daireler, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin tarafından kara listeye alındı

Başkan Şahin, inşaat ruhsatı isteyen müteahhitlerden artık 1+1 daire yapmamalarını  yönünde tavsiyede bulunduğunu söyledi.

Özellikle genç çiftler ve  bekarlara düşünülerek yapılan 1+1 dairelerin geniş ailelere hitap etmediğini belirten Başkan Şahin, bu konutların ihtiyaçtan fazla yapıldığını öne sürdü.

Pendik'e çokça 1+1 daire yapıldığını belirten Başkan Şahin, bu konutların geniş ailelerin yaşaması için uygun olmadığını kaydetti. 
 
Pendik'te  35 bin boş  konut bulunduğunu belirten Şahin, bunların büyük bir bölümünün de 1+1 daire olduğunu söyledi. 120 metrekarelik daire yerine 1+1 dört daire yapılabildiğini belirten Başkan Şahin bu durumun, daha fazla nüfus demek olduğunu, otopark problemine de yol açtığını da dile getirdi.

İnşaat sektöründen 1+1 savunması geldi

Viaport Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu büyükşehirlerde küçük dairelerin çokça talep gördüğünü anlatarak, “İstanbul çok kısa süre içerisinde Avrupa metropollerinin seviyesine ulaşacak. Bu sebepten ötürü de büyük dairelerin maliyetlerini karşılamak zorlaşacak. Şehir içinde masrafları daha düşük konutlar talep görecek” diye konuştu.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya da, küçük dairelerin özellikle İstanbul'da yaşamın ve proje geliştiricilerinin vazgeçilmez noktası olduğunu vurgularken, “Bu sebepten ötürü gayrimenkul sektöründe stüdyo ve 1+1 konutlardan vazgeçilemez” dedi.

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda küçük konut üretimi gerçekleştirdiklerini belirtirken, MVK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk Mavuk da, yatırım amaçlı konut alımlarında stüdyo ve 1+1 dairelerin daha çok tercih edildiğini kaydetti.

Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı ise Başkan Şahin'e katıldığını belirterek, “Küçük daireler daha rahat satılıyor olabilir, fakat bu dairelerde istenen fiyatlara kiracılar bulunamayabiliyor ve boş binalar rahatsız edici görüntüler oluşturuyor” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!
  • 29.08.2016 14:59

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!

Ünlü sunucu Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya reklam yüzü oldu. ...

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!
  • 14.01.2016 15:51

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!

2016'da 1.2 milyar liralık değere sahip Fikirtepe ve Çayırova projelerini satışa ...

Erguvan İnşaat, Kurtköy'de 5. projesine başlıyor!
  • 28.09.2015 13:18

Erguvan İnşaat, Kurtköy'de 5. projesine başlıyor!

Daha önce WBahçe, Avlu, Loft Dragos, WRoof ve QBahçe projelerini hayata geçiren ...

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!
  • 12.09.2015 15:40

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!

Dumankaya İnşaat'ın kampanya tanıtım reklamında Saba Tümer rol alacak. ...