maritbet girişmaritbet
Otonomi Ankara’nın yüzde 15’i bir haftada satıldı!

Otonomi Ankara’nın yüzde 15’i bir haftada satıldı!

Özgüven tarafından inşaatı gerçekleştirilen Otonomi projesi, Ankara içindeki oto galerilerinin şehir dışına taşınması kapsamında 375 bin metrekarelik alana inşa edilecek

Özgüven tarafından inşaatı gerçekleştirilen Otonomi projesi, Ankara içindeki oto galerilerinin şehir dışına taşınması kapsamında 375 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Satışa açılan proje, kent içerisinde dağınık haldeki otomobil satış alanlarının tek merkezde toplanmasını amaçlıyor.

Projenin temelinin Mayıs 2013'te atıldığını ifade eden Özgüven Mimarlık ortaklarından inşaat mühendisi Özgür Onur Özgüven, projenin Ankara Esenboğa yolunda hayata geçirildiğini söyledi. Daha önce firma olarak cami, AVM, enerji santrali ve okul gibi birçok farklı projeye imza attıklarının belirten Özgüven, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelikle otomotiv galerilerinin bir araya toplanması ve şehir merkezinden uzaklaşması gerektiğini söyledi.

Bu tür otomobil AVM projelerinin ilk olarak İstanbul'da gerçekleştiğini anlatan Özgüven, “Otonomi ise Ankara'nın ilk oto AVM'si olacak” dedi.

Projenin Başkent Otomotivciler Derneği tarafından toplam 750 milyon lira yatırım bedeliyle gerçekleştirileceğini belirten Özgüven,  “5 bin kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca Anadolu'da henüz böyle bir proje olmadığı için Ankara'nın ekonomisine de katkı sağlayacak” diye konuştu.

İlk hafta yüzde 15'i satıldı

Proje gelen talebin gün be gün arttığını belirten Özgüven, “Bu durum projenin ne kadar doğru ve zamanında olduğunun bir göstergesidir. Satışa sunulduğu ilk hafta yüzde 15'lik satış başarısı yakalayan projenin şu ana kadar yüzde 60'ı satıldı” dedi. Özgüven, projede otomotiv ticareti dışında oto servisi, satış destek birimleri, trafik tescil bürolarına da yer verilerek kolaylık sağlayacaklarını söyledi.

‘Emsali düşük tuttuk'

Projede emsali düşük tuttuklarının ifade eden Özgür Özgüven, “Emsalin 3'te 1'ini kullandık. Normalde 3 kat daha çıkabilirdik. Ama bunun yerine ferah alanlar ve yollar yaratmayı tercih ettik” diye konuştu.

12 bin araç bulunacak

2015 yılı içerisinde tamamlanması beklenen proje, 600 Oto Showroom'a ve 6 Oto Plaza'ya ev sahipliği yapacak. Bir başka deyişle, aynı anda 12 bin araç projede yeni sahiplerini bekliyor olacak. Dükkânların metrekarelerinin ise 2 bin 500 dolardan başladığını belirten Özgür Özgüven, projedeki ticari birimlerin alanlarının ise 200 ile 900 metrekare arasında değiştiğini ifade etti.

‘Cazibe merkezi yapıyoruz'

Otonomi'nin A sınıfı mekânsal kalite yaratacak şekilde tasarlandığına dikkati çeken Uğur Özer Özgüven de, şunları dile getirdi:

 “Oto Showroom ve Oto Plaza sahipleri, ferah ve nitelikli iç mekânlarının yanında araçlarını müşteriye son derece rahat sunabilecekleri açık ve kapalı alanlara kavuşacaklar. Bu mega proje, kısa sürede bir cazibe merkezine dönüşecek ve sunduğu kamu hizmeti ve nitelikli mekanlarla ilgili ilgisiz herkesin dikkatini çekecek.”

Firmalar sektörden silinir'

Projenin ikinci el otomotiv ticaretine çok yüksek bir kalite ve standart getireceğine dikkati çeken Özgür Özgüven, şunları dile getirdi:

“Doğacak rekabet müşterinin yararına olacak. Aynı işi yapan firmaların kümeleşmesiyle bu tip merkezlerde toplanan esnafların ekonomik refah seviyesinin yükseldiği, önceki örneklerinden bilinmektedir. Bu standart ve kalitenin altında kalan firma ve tüzel kişiler zamanla bu sektörden silinecekler.

Hâlihazırda şehir içinde bulunan otomobil showroomları taşındığında, şehir merkezindeki trafik büyük ölçüde rahatlayacak. Bu mega proje, çeşitlilik ve bütçe bazında müşteri beklentilerinin çok ötesinde olanaklar sunacak.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uğur Özen Özgüven Otonomi Ankara'yı anlatıyor!
  • 28.08.2013 13:41

Uğur Özen Özgüven Otonomi Ankara'yı anlatıyor!

Özgüven Mimarlık'tan Uğur Özen Özgüven Ankara'da hayata geçirilen Otonomi projes ...

Otonomi Ankara projesi görücüye çıktı!
  • 28.08.2013 13:38

Otonomi Ankara projesi görücüye çıktı!

Özgüven Mimarlık tarafından tasarlanan ve aynı firma tarafından inşa edilecek ol ...

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!
  • 27.08.2013 14:24

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!

Özgüven Mimarlık tarafından tasarlanan ve inşa edilen Otonomi projesinin foto ga ...

Otonomi'de yangın eğitimi verildi!
  • 08.10.2017 11:04

Otonomi'de yangın eğitimi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Otonomi projesinde yangın eğitim ...

Otonomi'de ekspertiz hizmeti de başladı
  • 22.02.2017 09:28

Otonomi'de ekspertiz hizmeti de başladı

Avrupa’nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’de, bankalar, note ...

Cizre'de 'Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması' başladı
  • 02.12.2016 14:41

Cizre'de 'Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması' başladı

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki "Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması" kapsamında trafi ...