maritbet girişmaritbet
Oryataş, Adalar ve Boğaz’ı gören proje yaptı!

Oryataş, Adalar ve Boğaz’ı gören proje yaptı!

Ümraniye’de 200 dönüm üzerinde kurulu boru fabrikasının yerine Oryapark’ı inşa eden Oryataş, bölgedeki dönüşüme katkıda bulunuyor.

Ümraniye'de 1967 yılından beri Ümran Çelik Boru Fabrikası ile üretime devam eden Oryataş, 200 dönümlük arsada konumlanan bu fabrikanın yerinde İstanbul'un en kaliteli projelerinden biri olan Oryapark'ı inşa ediyor.

Oryataş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buğdaycı, Oryapark projesinin aslında çok uzun bir geçmişinin bulunduğunu belirterek, ilk müteahhitlik şirketinin Orhan Yavuz adına 1953 yılında kurulduğunu, 1967 yılında ise inşaattan sanayiye geçtiklerini söyledi. Ümraniye'deki fabrikanın kendilerine dar gelmesi nedeniyle fabrikayı taşıma ihtiyacı duyduklarını anlatan Buğdaycı, şimdi tekrar inşaata döndüklerini ve arsada 3 etaptan oluşan Oryapark projesine başladıklarını vurguladı. Projenin otel ve ofisten oluşan ilk etabına 2010 yılında başlayıp 2014 yılında tamamladıklarını anlatan Buğdaycı, ikinci etaptaki rezidansların inşaatlarının başladığını ve 2016 sonunda teslim edeceklerini söyledi. Buğdaycı, projenin üçüncü etabına ise önümüzdeki dönemde başlayacaklarını ve bölgenin dinamiklerini gözeteceklerini ifade etti.

Arsayı istediler ama bunu tercih etmedik

Buğdaycı, projenin ilk iki etabının 900 milyon liralık yatırım değerine sahip olduğunu kaydederek, yaklaşık 1200 konut, ofis ve ticari alanlardan oluşan 3. etapla birlikte bu değerin iki katına çıkacağını açıkladı. 

Mehmet Buğdaycı, projenin arsasının gün geçtikçe çok değerli hale geldiğini belirterek, arsayı birçok kişinin istediğini ama satmadıklarını söyledi. Bölgede uzun yıllardır bulunmaları nedeniyle ihtiyaçları çok iyi bildiklerini dile getiren Buğdaycı, “Arsayı satabilirdik ama bunu tercih etmedik. Bunun yerine bölgenin ihtiyaçlarına uygun bir proje yapmayı tercih ettik. Otel ve ofis geliştirdik. Şimdi konut yapıyoruz. Bu projeler bulunduğu çevreye değer katıyor” dedi. 

AVM'den rezidansa hizmet 

Mehmet Buğdaycı, konsepti oluştururken insanların rahat edeceği konforlu ve tasarruflu mekanlar sunmaya özen gösterdiklerini anlatarak, “Arsa sahibi olmamız nedeniyle doğru kararları alabildik. Mesela çok yapıp hızlı yapmak yerine metrekareleri büyüttük. Rezidans hizmetlerini AVM'deki mağazadan karşılayacağız. Özel camlar ve dış cephe malzemesi kullandık. Asansörler enerjilerini kendileri üretiyor. Dairelere 12 metrekarelik balkonlar koyduk” diye konuştu. 

Projenin otel ve ofis bölümünde Leed Gold sertifikasının bulunduğunu dile getiren Buğdaycı, “Konutta da aynı kalite olacak. Fiyatlarımız ise metrekarede 5 bin 200 TL. Alanlar kazansın istedik” diye konuştu. Mehmet Buğdaycı, projenin yatay mimariye sahip olduğunu belirterek, Adalar ve Boğaz'ı gören daireler planladıklarını söyledi.

Lokasyonuyla öne çıkıyor

Oryataş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buğdaycı, Oryapark projesiyle birlikte bölgede yenileme çalışmalarının hızlandığını belirterek, “Buranın dönüşümüne etki ediyoruz. Bizimle birlikte bölgedeki diğer eski binalar da yenileniyor. 1967 yılında buraya ulaşım yoktu. Şimdi ise tam bir cazibe merkezi oldu. Küçüksu Caddesi çok hızlı gelişti” dedi. Projenin bulunduğu bölgenin lokasyonuyla öne çıktığını vurgulayan Mehmet Buğdaycı, şunları söyledi: “Bölge bir merkezi iş alanı haline geldi. Beyaz yakalı 20 bin kişi yaşıyor. 3. Köprü yoluna direkt bağlantı olacak. 1 ve 2. Köprüye zaten bağlantısı var. Üsküdar metrosu buradan geçiyor. Finans Merkezi'ndeki metro da buradaki hastaneye bağlanacak. Uluslararası firmalar fiyat ve lokasyon avantajı nedeniyle bu bölgeyi seçiyor. Özellikle Üsküdar metrosu burayı daha da geliştirecek.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Oryapark, bahar kampanyası ile ev sahibi yapacak
  • 06.05.2016 10:37

Oryapark, bahar kampanyası ile ev sahibi yapacak

Oryataş İnşaat tarafından Ümraniye'de hayata geçirilen Oryapark projesi, 38 dair ...

Mehmet Buğdaycı'nın gözüyle Oryapark!
  • 09.04.2015 16:37

Mehmet Buğdaycı'nın gözüyle Oryapark!

Oryataş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buğdaycı, şirketin geçmişi ve Oryapark'ın ...

Mevsim Erdemir, Oryapark'ı anlatıyor!
  • 09.04.2015 16:34

Mevsim Erdemir, Oryapark'ı anlatıyor!

Oryapark Satış ve Pazarlama Müdürü Mevsim Erdemir, Oryapark projesinin detayları ...

Oryapark'ta faiz oranları 0.70'e indi
  • 04.08.2016 14:41

Oryapark'ta faiz oranları 0.70'e indi

ORYAPARK İstanbul Emlak Konut GYO ve GYODER’in başlattığı kampanyaya destek veri ...

Oryapark’tan üçü bir arada kampanya!
  • 29.06.2015 13:03

Oryapark’tan üçü bir arada kampanya!

Bir Oryataş projesi olan Oryapark İstanbul’da ‘Yaza merhaba’ kampanyası... ...

Oryapark’ta ilk 4 ay aidat yok!
  • 30.05.2015 10:31

Oryapark’ta ilk 4 ay aidat yok!

Ümraniye'de Oryataş İnşaat tarafından inşa edilen Oryapark Evleri'nde teslim son ...