maritbet girişmaritbet
Ortadoğu Grup, Sancaktepe, Kandilli, Fikirtepe ve Eyüp'te proje yapacak!

Ortadoğu Grup, Sancaktepe, Kandilli, Fikirtepe ve Eyüp'te proje yapacak!

Gayrimenkulde ölçek büyüten Ortadoğu Grup, Zekeriyaköy’ün ardından 4 ayrı bölgede projelere başlıyor. Sancaktepe ve Kandilli’nin yanı sıra Fikirtepe ve Eyüp’te proje yapacak firma 2500 konutu satışa çıkaracak

Uluslararası nakliyecilik alanından sonra sağlık, enerji ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ortadoğu Grup, Merkez Zekeriyaköy projesiyle birlikte gayrimenkuldeki atılımını başlattı. Yeni projelerin yapılacağı yerler olarak Sancaktepe, Kandilli, Eyüp ve Fikirtepe'yi seçen Ortadoğu Grup, önümüzdeki dönem art arda projelerini satışa çıkaracak.

Ortadoğu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gür, grup olarak dört sektörde faaliyet gösterdiklerini belirterek, amiral gemisi olan inşaatta yeni yatırımları devreye alacaklarını açıkladı.

Mehmet Gür, firma olarak çok sayıda inşaat yaptıklarını ama markalı ilk projelerinin ise Middleist olduğunu vurgulayarak, “Middleist Şişli bölgesinde yapılan site konseptli ilk ve tek proje oldu. Projeyi kriz döneminde, 2009'da satışa çıkardık. O zamanki fiyat 500 bin liraydı, şimdi ise 800-900 bin lira oldu. Hâlâ o projeden daire soranlar var” dedi.  

Merkez'in devamı gelecek

Bu projenin ardından gayrimenkule ara verip enerjiye ağırlık verdiklerini ama bu süreci Merkez Zekeriyaköy projesiyle birlikte sonlandırdıklarını dile getiren Gür, “Geçtiğimiz aylarda Zekeriyaköy'ü lanse ettik. Projenin ilk etabında 106 daire var. Devamı gelecek. Toplamda ise 330 daire olacak. 2014'te yeni etapları devreye alacağız. Butik bir proje ama bölgedeki diğer projelere göre fiyatlarımız uygun. Oradan yatırım yapan müşteriler çok bilinçli olduğu için fiyat karşılaştırması yapıyor” diye konuştu.

İstanbul'da arsa fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade eden Mehmet Gür, bu nedenle artık arsa yatırımı yapmadıklarını ve proje geliştirirken de ya ellerindeki arsaları değerlendirdiklerini ya da arsa sahipleriyle anlaşarak inşaat yapacaklarını söyledi. 2 yıldır yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ve bunları geliştirmenin kolay olmadığının altını çizen Gür, toplamda 2.000-2500 konutluk projeleri hayata geçireceklerini açıkladı.

Mehmet Gür, İlk proje geliştirecekleri Sancaktepe'de 2 büyük arsalarının olduğunu ve burada çalışmalara başladıklarını anlatarak, şu bilgileri verdi:

Yeni projeler yolda

“Sancaktepe'de biri 117 bin, diğeri ise 36 bin metrekarelik iki arsamız var. Büyük arsada çalışmalar sürüyor ve 1-2 ay içinde satışa çıkmayı planlıyoruz. Aydos Ormanı'na komşu olan bu arsada iyi bir proje geliştireceğiz. Zaten o bölge de son yıllarda iyi bir grafik yakaladı. Sancaktepe'ye 4.100 yataklı hastane geliyor ve projeyi buna göre şekillendiriyoruz. Az katlı ve ferah bir proje yapacağız. 3 etapta yaklaşık 1.100 konut inşa edeceğiz. 36 bin metrekarelik arsada ise daha farklı bir konsept geliştireceğiz.”

Mehmet Gür, Kandilli'de ise çok özel bir projenin üzerinde çalışmalarını yaptıklarını belirterek, “Kandilli'de 14 dönümlük arsada az katlı proje yapacağız. Göksu'daki arsa Boğaz'ı görüyor. Proje çıktı ve 2014 yılının başında satışlara başlayacağız” dedi.


Fikirtepe ve Eyüp'e proje

Mehmet Gür, yeni projelerinin bir bölümünün dönüşüm kapsamında yapılacağını belirterek, Avrupa'da Eyüp, Anadolu yakasında ise Fikirtepe'de dönüşüm yapacaklarını belirtti. Gür şunları söyledi:
“Fikirtepe'de 70 bin metrekarelik arsadaki hak sahipleriyle anlaşmak üzereyiz. Bölgenin en tepesindeki proje bizim. Hak sahiplerinin yüzde 70'i ile anlaştık. Ruhsatları alınca satışlara başlayacağız. Eyüp'te ise İmar Blokları ile anlaştık. 120 kişiyle anlaştık ve 400 dairelik yeni proje için çalışıyoruz. Buraya gelecek yıl başlayacağız.”

Çöpten enerji üretiyor
Mehmet Gür, enerji sektöründe de başarılı yatırımlarının bulunduğunu anlatarak, “Çöplerdeki gazlardan enerji elde ediyoruz. Bu sayede 3 milyon ağacın yapabileceği şekilde havayı temiz tutuyoruz” dedi. Bu alanda dünyadaki ilk 3 firmadan biri olduklarını dile getiren Gür, “2015 yılından sonra enerji ihtiyacı çok daha fazla artacak ve bu nedenle yeni yatırımlara ihtiyaç var. Enerjide de büyüme kararımız var. Rüzgar ve jeotermal enerjiyle ilgili olarak yatırımlarımız olacak”diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Gür, 'Projelerimize yabancılar çok ilgi gösteriyor'
  • 13.09.2014 12:21

Mehmet Gür, 'Projelerimize yabancılar çok ilgi gösteriyor'

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, CNR Emlak 2014 Fuarı'nda emlaktaso ...

Ortadoğu Grup tanıtım filmi yayında
  • 11.02.2014 16:46

Ortadoğu Grup tanıtım filmi yayında

Ortadoğu Grup'a ait tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Mehmet Gür Resim İstanbul'u anlatıyor
  • 10.02.2014 17:20

Mehmet Gür Resim İstanbul'u anlatıyor

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, Sancaktepe Resim İstanbul projesin ...

Resim İstanbul maket fotoğrafları
  • 10.02.2014 16:21

Resim İstanbul maket fotoğrafları

Ortadoğu Grup'un Sancaktepe'de inşa ettiği Resim İstanbul projesinin maket görse ...

Sancaktepe Resim İstanbul proje galerisi için tıklayın
  • 10.02.2014 15:44

Sancaktepe Resim İstanbul proje galerisi için tıklayın

Ortadoğu Grup tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Resim İstanbul projesini fark ...