maritbet girişmaritbet
Now Bomonti'de satışlar başladı

Now Bomonti'de satışlar başladı

Kentin en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Bomonti’yi seçen firma burada 90 milyon dolarlık yatırımla karma konseptli Now Bomonti’yi satışa çıkardı

Organik tarımdan turizme kadar 7 farklı alanda faaliyet gösteren Kayserili Ali Başyazıcıoğlu Holding, İstanbul'daki ilk projesine başladı. İnşaat sektöründe 30 yıllık deneyimi bulunan ve Başyazıcıoğlu Sucukları'nın ortağı da olan firma İstanbul'daki projelerini hayata geçirmek için kurduğu Now Gayrimenkul ile Now Bomonti projesini satışa çıkardı.

Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, Kayseri'de çok sayıda proje hayata geçirdikten sonra İstanbul'a yatırım yapmaya karar verdiklerini söyledi. Şükrü Başyazıcıoğlu, bu kapsamda Bomonti'deki Sanofi İlaç Fabrika'sının arsasını 2010 yılında satın aldıklarını belirterek, “Bomonti son dönemlerin öne çıkan yerlerinden biri ve biz de bu arsada İstanbul'daki ilk projemizi geliştiriyoruz. Bunun ardında başka projelerle buradaki yatırımlarımızı sürdürmek istiyoruz. Temkinli ilerleyerek yeni projeler geliştireceğiz” dedi.

Şükrü Başyazıcıoğlu, projenin arsasının 4 bin 800 metrekare olduğunu ve burada 210 bağımsız bölümün bulunduğunu anlatarak, 105 rezidans ve 105 ofisin bulunduğunu söyledi. Projenin mimarının da Tabanlıoğlu olduğunu ifade eden Şükrü Başyazıcıoğlu, “Yaşayan bir proje yapmaya çalıştık. Konumu itibariyle de Bomonti'de öne çıkıyor. Hilton Oteli'nin hemen karşısındayız. İnşaata eylülde başladık ve 2015 3.çeyrekte teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

90 milyon $'lık yatırım
Projenin arsa dahil maliyetinin 90 milyon dolar olduğunu vurgulayan Şükrü Başyazıcıoğlu, “Yaklaşık2 ay önce ön satışlara başladık. Hem konut hem de ofisleri satışa çıkardık. Gelen taleple yüzde 15 satışa ulaştık. Artık resmi satışlara başlıyoruz” diye konuştu.

Projedeki önceliklerinin yatırımcıları kazandırmak olduğunu vurgulayan Şükrü Başyazıcıoğlu, “metrekare fiyatlarımız 3.500 dolardan başlıyor. Bu fiyatların 2015 yılında 7 bin doları görmesini bekliyoruz” dedi.

Tüm dairelere teras

15 katlı tek blok halinde yükselen projenin ilk 8 katında ofislere, 9 ile 15 katları arasında ise rezidans dairelere yer veriliyor. Birbirinden farklı rezidans ve ofis lobi girişleri ile işyeri ve konut ayrımını keskin bir çizgi ile ayırıyor. Konut ve ofislerin 60 metrekareden 2 bin metrekareye kadar tasarlanabileceği modüler bir mimariye sahip olan projede 1+0'dan başlayan ofis ve konut seçenekleri yer alıyor. Ayrıca tüm dairelerde kata ve konumuna göre tasarlanmış özel teraslar bulunuyor. Projedeki ticari alanların kiralamasını ise Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş yapıyor.

Bölgede az katlı yapılaşmayı seçti
Tabanlıoğlu Mimarlık'tan Melkan Tabanlıoğlu, bölgenin sosyal ve fiziki yapılanmasında yakın tarihi referans alan projenin genç ve çalışan bir demografiyi hedeflediğini belirterek, esnek mekan ve zaman algısının projeye yansıtıldığını vurguladı. Tabanlıoğlu, sadece direkt kullanıcıyı değil komşularıyla ve ziyaretçileriyle de yaşayan, sevilen bir yapı olacak Now Bomonti'nin semtin yeniden varoluşunda öncü bir estetik değer oluşturacağına inandığını söyledi. Günümüzde her yapının en yoğun şekilde kullanımının sosyal ve ekonomik olarak gerekliliğine değinen Melkan Tabanlıoğlu, bu az katlı yapılanmanın bölge ve gelecek yeni projeler için önemli bir ipucu olacağını belirtti.

Kayseri'ye Hilton
Şükrü Başyazıcıoğlu, firmalarının inşaatta yeni olmadığını ve Kayseri'de çok sayıda yatırımlarının bulunduğunu belirterek, “Kayseri'de 8-9 büyük proje yaptık. Bunlar arasında ofis, konut, fabrika ve otel binaları bulunuyor. Kayseri'deki Hilton Oteli'nin sahibi de biziz” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Now Bomonti'nin basın lansmanı yayında
  • 22.10.2013 16:19

Now Bomonti'nin basın lansmanı yayında

Now Bomonti'nin yoğun ilgi gören basın lansmanını emlaktasondakika.com ekranları ...

Now Bomonti basın toplantısından fotoğraflar
  • 22.10.2013 13:35

Now Bomonti basın toplantısından fotoğraflar

Şişli - Bononti'de bulunan Now Bomonti projesinin basın lansmanı bugün gerçekleş ...

Now Bomonti foto galerisi için tıklayınız
  • 22.10.2013 09:44

Now Bomonti foto galerisi için tıklayınız

2015 yılının 3. çeyreğinde teslim edilecek olan Now Bomonti, Now Gayrimenkul imz ...

Sosyal alanı fazla, geniş ofisler talep görüyor
  • 10.06.2021 17:08

Sosyal alanı fazla, geniş ofisler talep görüyor

Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, sektöre yabancı yatı ...

Now Bomonti modern yapılaşmanın son örneği
  • 04.04.2014 13:13

Now Bomonti modern yapılaşmanın son örneği

1890 yılında İsviçreli Bomonti kardeşlerin Şişli’de kurduğu bira fabrikasına ev ...

Now Bomonti’de ofisten konuta farklı seçenekler
  • 01.03.2014 10:35

Now Bomonti’de ofisten konuta farklı seçenekler

İstanbul’un tam merkezinde iş ve yaşam alanlarını birleştiren Now Bomonti, tüm d ...