maritbet girişmaritbet
Nef, Kağıthane ve Merter’de 510 milyon liralık iki yeni projeye başladı

Nef, Kağıthane ve Merter’de 510 milyon liralık iki yeni projeye başladı

Lanse ettiği tüm projeleri kısa süre içerisinde satan Nef, Kağıthane ve Merter’de 510 milyon liralık iki yeni projeye başladı. New York’ta ofis açan firma burada da Nef adıyla projeler gerçekleştirecek

Timur Holding'in markası olan Nef, karşılaştığı yoğun talep nedeniyle iki yeni projesini daha satışa çıkarıyor. Gayrimenkul en yenilikçi firmalarından biri olan Nef, İstanbul'un merkezi noktalarında Nef Merter 13 ve Nef Kağıthane 08 projesini de satışa çıkardı. Firma, 2014 Mart ayında lansmanını yapmayı planladığı bu projelerin satışını, geçtiğimiz eylül piyasaya sunduğu Nef Merter 12 ve Nef Kağıthane 03 projelerinin yoğun ilgi görmesi üzerine erkene aldı. Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, bir projeyi bitirmeden yenisinin satışına başlamadıklarını belirterek, satışların hızlı gitmesi nedeniyle yeni yatırımları devreye aldıklarını söyledi. Satış döneminin kısa sürmesi nedeniyle fiyatlarını da çok fazla arttırmadıklarını anlatan Timur, “Aslında satışları 23 günde değil 123 günde bitirebiliriz. Bu dönemde fiyatları artırıp bu kârı kendimiz alabiliriz ama biz bunu yapmıyoruz. Projedeki primleri alanlara bırakıyoruz” görüşünü dile getirdi.

800 daire sattı
Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, eylül ayı sonunda satışına başladıkları Nef Kağıthane 03 ve Nef Merter 12 ile toplam 900 konut için 40 binin üzerinde bilgi talebi aldıklarını belirterek, “23 günde 800'den fazla aileyi ev sahibi yaptık” dedi. Çelik, “335 adet konutun tamamı satılan Nef Kağıthane 03 ve 565 adet konutun yüzde 80'in satıldığı Nef Merter 12 projelerine gelen yoğun ilgi nedeniyle, yeni projelerimiz Nef Kağıthane 08 ve Nef Merter 13'ün satışını öne çektik” dedi. Çelik, Haziran 2016'da teslim edilecek projelerin toplam değerinin 510 milyon lira olduğunu söyledi.

2013'ü başarılı geçirdi
Erden Timur, 2013 yılının gayrimenkul sektörü ve Nef açısından çok olumlu bir yıl olduğunu belirterek, “2013 yılı Nef için beklentileri karşılayarak büyüdüğümüz bir yıl oldu. 2013 yılında, Nef olarak 1115 konut ve 461 ofis sattık ve sene bitmeden iki yeni projemiz ile bu başarıyı taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2014 yılından beklentilerimiz ise olumlu yönde” dedi. Erden Timur, kentsel dönüşüm yatırımları ve kentlerdeki alt yapı çalışmalarının yoğunlaştırılması ile birlikte gayrimenkul sektöründeki projelerde artış yaşandığını anlatarak, “Sektördeki markalı konut üreticileri olarak daha bilinçli hareket ettik. Kentsel dönüşüm için birçok ortaklığa imza attık ve kurucu üyesi olduğumuz Kentsel Vizyon Platformu ile birlikte dönüşüme yeni bir yaklaşım kazandırdık. Fikirtepe'nin master planlarını da Bakanlık ile birlikte çalıştık” dedi.

Ortaklık meyvelerini veriyor
Erden Timur, İş GYO ile yaptığı ortaklık çerçevesinde Topkapı'daki İzocam arazisini satın aldıklarını hatırlatarak, “120 dönümlük arsada geliştireceğimiz proje için çalışmalara başladık. Mimarlık yarışması açtık. İlk defa bu kadar büyük bir arazide proje yapacağız ve farklı konseptler geliştireceğiz” dedi. Erden Timur, bu projenin dışında 2014'te başka yatırımlarının da olacağını anlatarak, “Kağıthane'de arsalarımız var. Sütlüce'de Haliç Kongre Merkezi'nin arkasında farklı bir proje geliyor. Ama orada kapalı devre satış yapacağız. Daha önceden ismini yazdıran müşterilerimize satış yapacağız. Bir de Ataköy'de Kültür Üniversitesi'nin yanında proje geliştireceğiz” diye konuştu.

Ünlü mimarlar tasarladı
Nef Merter 13, her biri 14 katlı dört konut ve 13 katlı bir home-office bloğundan oluşuyor. 11 bin metrekarelik bir arsa üzerine inşa edilecek projede 672 konut, 168 home-office ve 37 mağaza yer alıyor. 45 ile 179 metrekare arasında değişen konut ve 43 ile 73 metrekare arasında değişen home-office ünitelerine sahip projenin mimarisi için dünyaca ünlü mimari grup Add-On ile çalışıldı. 1+1, 2+1 ve 3+1 konutların bulunduğu projede fiyatlar; büyüklüğe, kata ve konuma göre değişmekle beraber 220 bin liradan başlıyor. Nef Kağıthane 08'in tasarım yarışmasını ise Dome+Partners kazandı. 40 ile 133 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 toplam 177 adet dairenin bulunduğu proje 11 ve 14 katlı iki konut bloğundan oluşuyor. Projede konut fiyatları büyüklüğe, kata ve konuma göre değişmekle beraber 190 bin liradan başlıyor.

Dubai ofisi yakında açılacak
Geçtiğimiz hafta içinde Empire State binasında Nef New York ofisini açtıklarını belirten Erden Timur, ABD'nin çeşitli kentlerinde Nef markasıyla projeler geliştirmek istediklerini söyledi. New York'un yanı sıra, Los Angeles ve Miami'de projeler planladıklarını anlatan Timur, “İlk arsamızı da Brooklyn'de almak üzereyiz. New York'ta 124 milyon dolara satılan daireler bile var. Bizim Türkiye'de yaptıklarımızın ise onlardan aşağı kalır yanı yok ama 1300 lira aylık taksitle herkes bunları alabiliyor” dedi. Timur, Nef Dubai ofisleri içinse lokasyonu belirlediklerini sözlerine ekledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"
  • 22.06.2022 10:56

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu sözcüsü Rıza ...

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Galatasaray'da Erden Timur depremi!
  • 18.12.2021 11:32

Galatasaray'da Erden Timur depremi!

45 gün önce hem başkan danışmanlığını hem de Emlak AŞ’deki görevini bıraktı. Gal ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

"Nef İsmini koyarken global bir marka olmayı düşündük"
  • 01.11.2018 17:00

"Nef İsmini koyarken global bir marka olmayı düşündük"

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur Nef Global'in ilk projesi Nef Brentford L ...