maritbet girişmaritbet
Nef 13 günde 500 daire sattı!

Nef 13 günde 500 daire sattı!

Gayrimenkul sektörüne yenilikçi yaklaşımlar getiren NEF, 13 gün önce satışa çıkardığı NEF Kağıthane 03 ve NEF Merter 12 projesinde yer alan 897 dairenin 523 tanesini 13 günde satmayı başardı

Gayrimenkul sektörüne yenilikçi yaklaşımlar getiren NEF, 13 gün önce satışa çıkardığı NEF Kağıthane 03 ve NEF Merter 12 projesinde yer alan 897 dairenin 523 tanesini 13 günde satmayı başardı.

NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, müşterilerden gelen talebi karşılamakta zorlandıklarını ifade ederek, “Nisanda satışa çıkarmayı planladığımız 2 projeyi yoğun talep nedeniyle kasım ayına çektik” dedi.

Timur, satış ofisine gelen her iki müşteriden birisinin konut satın aldığını belirterek, 13 günde toplam 200 milyon liralık ciro elde ettiklerini kaydetti. Erden Timur, “Talebi karşılamakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

800 milyon liralık yatırım

8-10 Ekim tarihlerinde Dubai'de yapılan Cityscape Fuarı'nda projelerini görücüye çıkaran Erden Timur,  26 Eylül'de satışa sundukları NEF Kağıthane 03 ve NEF Merter 12'de yer alan 897 dairenin 523 tanesini 13 günde satmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yeni projelerin yine Merter ve Kağıthane'de konumlandırılacağını belirten Timur,  merkezi lokasyonlarda hayata geçirmeyi planladıkları toplam 2 bin konutluk  5 yeni konut projesinin değerinin 800 milyon lira olduğunu söyledi. Daha önce satışa çıkardıkları Haliç projesinde ise 18 günde 300 konut sattıklarını aktaran Erden Timur, Kağıthane ve Merter projeleriyle bu rekoru yenilediklerini ifade etti.

36 Türk firması katıldı

Ortadoğu'nun en önemli gayrimenkul fuarı olarak anılan Dubai Cityscape Global 2013, 200 farklı ülkeden 25 bin ziyaretçi ile kapılarını açtı. Türk gayrimenkul firmalarının da yoğun ilgi gösterdiği fuarda 36 Türk firmasının stantları büyük beğeni topladı. Türk firmaları Arap yatırımcılara projelerini tanıtmak için 10 Ekim'e kadar sürecek fuarda yerini aldı.

Türkiye ise 36 gayrimenkul firmasıyla fuarda yer alarak, Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra en çok katılımı gösteren ülke olarak dikkat çekti. Fuar başlamadan bir gün önce, Türk firmalarının faaliyetlerini anlatmak için Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayınlanan Gulf News gazetesinde 16 sayfalık Türkiye Gayrimenkul Eki yayınlanması da Türk stantlarına ilgiyi artırdı.

GYODER fuarda yer aldı

Dubai'deki fuara katılan firmalar arasında Babacan Yapı, Bak Yapı, Bio City, Bulut İnşaat, Dumankaya, Ege Yapı, Eroğlu, Garanti Koza, İş GYO, KLK Yapı, Nef, Torunlar GYO, Trump Towers, Vadistanbul ve Viatrans-Meydanbey ortaklığı bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Maslak 1453 projesini bu fuarda tanıtan ve büyük ilgi gören Ağaoğlu da Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden katılımcı olarak yer aldı.

Fuara katılan mimarlık ofisleri  ise TAGO Mimarlık, Tabanlıoğlu, Mimarlar Workshop, Dome Mimarlık oldu. Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER de fuarda yer aldı.

New York'a satış ofisi

Dünyanın farklı şehirlerinde satış ofisleri açmayı planladıklarını ifade eden Timur, Dubai ve New York için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Erden Timur, “Cityscape Dubai'de görücüye çıkarılan yeni projelerimizin gördüğü ilgiden dolayı talebe cevap verebilmek için burada bir satış ofisi açmaya karar verdik. Gelecek yıl açmayı planlıyoruz. Nihai hedefimiz bu ofislerle farklılığımızı gösterip, buralarda yeni projeler geliştirmek” dedi.

Singapur'dan talip geldi

Ortadoğulu bir yatırım grubunun toplu alıma yönelik kapılarını çaldığını anlatan Timur, 200 milyon dolarlık blok satışa sıcak bakmadıklarını ama pazarlık aşamasında olduklarını söyledi.

Timur, ayrıca NEF Kağıthane 03'ün ofis binasının henüz satışa sunulmadığını belirterek, “Buranın toplu satışı için yabancılarla görüşüyoruz. Singapurlu bir gruptan toplu satış için teklif aldık” dedi. Timur, ofis için toplu satış bedelinin ise 120 milyon lira olduğu söyledi.

Yeni projeler için 26 arsa aldı

İstanbul şehir merkezinde 26 adet arsayı satın almak üzere anlaşmaya vardıklarını kaydeden Timur, buralarda projelendirme aşamasına geçtiklerini ifade etti. Kağıthane ve Merter'deki projelerine 9 bin lira peşinatla ve 1200 liralık taksitlerle satışa sunduklarını hatırlatan Timur, “Şehir merkezinde uygun fiyatlı nitelikli konuta çok yoğun talep var. Bu kadarını biz de beklemiyorduk. Şimdi hedefimiz yeni projelerimiz için bankalarla anlaşıp ödeme koşullarını daha da uygun hale getirmek” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

Nef Garantili Kira Desteği nedir?
  • 13.12.2017 16:40

Nef Garantili Kira Desteği nedir?

Nef tarafından açık artırmayla satılacak olan dükkanlar için Garantili Kira Dest ...

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!
  • 06.12.2017 11:58

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması R ...

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!
  • 18.05.2017 10:26

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!

Türkiye’nin lider gayrimenkul firması Nef, FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk ...