maritbet girişmaritbet
MIPIM fuarında Türkiye bu yıl da onur ülkesi

MIPIM fuarında Türkiye bu yıl da onur ülkesi

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenecek Mipim fuarında Türkiye bu yıl da onur ülkesi... Çok sayıda firmanın katılacağı fuarda kurulacak Türk çadırıyla projeler yabancıların beğenisine sunulacak

Fransa'nın Cannes kentinde 11-14 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenecek, Mipim gayrimenkul fuarı yine çok sayıda Türk gayrimenkul firmasına ev sahipliği yapacak. Dünyanın en önemli gayrimenkul buluşması olarak nitelendirilen Mipim'de geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye onur ülkesi olacak. Türkiye'den hem bireysel hem de kurumsal çok sayıda katılımın olduğu fuarda Quasar'ı inşa eden Viatrans-Meydanbey ortak girişimi, Yorum İnşaat, Tema İstanbul'un yapımcıları Mesa-Artaş- Öztaş-Kantur Ortak girişimi, yenilikçi projelerle dikkat çeken NEF Gayrimenkul, Gaya Grup, Esas Gayrimenkul,  Bak Yapı, CNR Holding, Mimarlar Workshop, IMS Proje Yönetimi, İstanbul Ticaret Odası, DS Mimarlık, Karaoğlu Peyzaj, Öncüoğlu-ACP Miamrlık, Proplan Proje Yönetimi gibi firmalar katılacak.

Devlerle rekabet edecek
Rusya, Paris ve Londra gibi dünyanın önde gelen şehirlerinin de birçok projesiyle katılacağı fuarda firmalar, hem projesini hem de İstanbul'un tanıtımını yapacak. Mütekabiliyet yasasıyla yabancılara satışın kolaylaştığı Türkiye'nin son dönemde yaşanan sıkıntılı süreçlere rağmen ilgi görmesi bekleniyor.

Geçen yıl 28 firma katıldı
Son yıllarda hızla gelişen Türk gayrimenkul şirketleri, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen MIPIM'e her yıl çıkarma yapıyor. Geçtiğimiz yıl 28 Türk şirketinin stand açarak projelerini tanıttığı ve 500'ü şirket yöneticisi olmak üzere 670 kişinin Türkiye'den katıldığı fuarda, Türkler, Fransız ve İngiliz şirketlerinden sonraki en büyük katılımcı olmuştu. Fuarda gerçekleştirilen açılış galasına ise Kültür Bakanlığı ve Nef sponsorluk yapmıştı.

Yeni hedefi dünyaya açılmak
Geçen yılki Mipim fuarının 7-8 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışına sponsor olan Nef de, fuarda boy gösterecek. İstanbul'daki projelerinde çok hızlı satış grafiği yakalayan firma yeni projelerini burada sergileyecek. New York'ta ofis açan ve ardından Dubai'de yeni bir ofis planlayan firmanın uluslararası alandaki etkinlikleri bu anlamda büyük önem taşıyor. Firma birçok ülkede projeler yaparak, dünyaya açılmayı planlıyor.  

Tema İstanbul vitrine çıkacak
Mipim'in en önemli katılımcılarından biri olan karma proje Tema İstanbul dünya vitrinine çıkmaya hazırlanıyor. Mesa, Artaş, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul Atakent'te 1.5 milyon metrekare alan üzerinde 2 milyar dolar yatırım ile geliştirilen Tema İstanbul, birçok farklı fonksiyonu içerisinde barındırıyor. Projede 3 bin 614 konut, Türkiye'nin en büyük temalı eğlence parkı, ticari alanlar, oteller ve rezidans bölgesi yer alıyor.

Türkiye'yi temsil edecek
Fuara geçen yıl da katılan Quasar projesi bu yıl da Türkiye'yi temsil edecek. Toplamda 550 milyon dolarlık yatırım yapılan projede inşaat hızla devam ediyor. Projede rezidanslara yabancılar yoğun talep gösterirken, 257 konutun bulunduğu projede satılan dairelerin büyük bölümünü yabancılar aldı. Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisinde konumlandırdığı Quasar İstanbul dünyanın en iyisi seçildi. 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı
  • 05.05.2017 11:20

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, "Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor" ...

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu
  • 19.04.2017 18:33

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakik ...

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 19:03

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Emla ...