maritbet girişmaritbet
Mesa Kartall projesinde konutların yüzde 60’ı satıldı!

Mesa Kartall projesinde konutların yüzde 60’ı satıldı!

Mesa, İstanbul’un gelişim akslarından biri olan Kartal’da hayata geçirdiği Kartall Mesa’yı görücüye çıkardı

Mesa, İstanbul'un gelişim akslarından biri olan Kartal'da hayata geçirdiği Kartall Mesa'yı görücüye çıkardı. E-5 kenarında konumlanan proje, Mesa'nın bölgedeki ilk projesi olmasıyla da dikkat çekiyor. 

Projenin lansmanı için özellikle örnek dairelerin hazırlanmasını beklediklerini belirten Mesa Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, Kartall Mesa'nın firmanın bölgede gerçekleştirdiği ilk projesi olduğuna dikkati çekerek, projeye geçen yıl başladıklarını ifade etti.

Kartal'ı çok sevdiklerini ve bölgede başka projelere de imza atacaklarını söyleyen Aynagöz, “Kartal, gerek mevcut özellikleri, zenginlikleri ve gerekse potansiyeli ile Anadolu Yakası'nın yeni gözde merkezi konumunda” dedi.

2 proje daha yapacak

Kartal'ın son yıllarda gelişen ulaşım aksında olduğunu belirten Aynagöz, “Metronun mevcudiyeti ve yeni yapılan adliye sarayı da bölgeye olan talebi artırdı.  Bu talep bizim de ilgimizi çekti. 2. proje için çalışmalara başladık. Hatta sonbaharda 3. projeye başlayacağız” diyen Aynagöz, “Kartal'ın lokasyon olarak ‘doğru tercih' olduğuna inancımızı, yine burada bir diğer önemli arter olan Sahilyolu'nda başlayacağımız ikinci projemizle de ortaya koyacağız” diye belirtti.

Kartall Mesa'nın 286 konuttan oluştuğunu aktaran Aynagöz, projede 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelere yer verildiğini söyledi. Ayrıca iki adet 5+1 konutun da bulunduğunu belirten Aynagöz, “Konutların yüzde 60'ı satıldı. En çok 1+1 ve 2+1 dairelerimize talep oldu. Konut alıcıları daha çok yatırım amaçlı konut satın aldı” dedi. Projedeki konutların 214 bin liradan başladığını aktaran Aynagöz, 100 milyon liralık hasılat beklediklerini ifade etti.

Yüzde 60'ı satıldı

Kartal'ın Anadolu Yakası'nın gözde merkezi olduğuna dikkat çeken Mesa Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tokatlı da,  projenin tek bloktan oluştuğunu belirterek, projenin lansman öncesinde dahi yoğun ilgi ve talep gördüğünü ifade etti. Tokatlı, şuana kadar projede yüzde 60 satış gerçekleştiğini söyledi.

Temapark mayıs ayında satışta

Firmanın Halkalı Atakent'te konumlanan projesi Temapark'ta mayısın son haftası gibi satışa başlayacaklarının belirten Aynagöz, şunları dile getirdi: “Eğlence parkı da bulunan projemizde, farklı fonksiyonları biraraya getirdik. Projede AVM ve ticari birimler de var. Projede yer alması planlanan fuar alanı içinse imar değişikliğine gidildiği için orada da ticari üniteler yapmayı planlıyoruz. Bahçeşehir'deki projemizde de 4. etabı tamamladık. 5 etab için çalışmalara başladık. Ankara'daki 2 bin konutluk projemiz Parkoran'ı da 4 ayda bitireceğiz.”

Polonya'ya 2 bin konut

Mesa'nın 3-4 yıl içinde 3,5-4 milyar liralık yatırım gerçekleştireceğini anlatan Can Aynagöz, Çamlıca'da 130 konut ve birkaç villadan oluşan yeni bir proje yapacaklarını belirtti. Aynagöz, buradaki projenin alçak katlı bloklardan oluşacağına dikkati çekti. Eylül gibi ise Ankara'da 885 konutluk bir projeye başlayacaklarını belirten Aynagöz, “Şu anda ruhsat işleri tamamlanıyor. Ayrıca Türk Müteahhitler Birliği'nin yeni binasını da Mesa yapacak. Bu projeyi de ağustos gibi teslim edeceğiz” dedi.

Ayrıca Polonya'da da bir projeyi hayata geçireceklerini anlatan Aynagöz, “Varşova'da 2 bin konutluk bir proje yapacağız. Önümüzdeki yıl başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

M2'si 3 bin 400 TL'den başlıyor

Tek blokta 32 kattan oluşan projede toplam 286 daire bulunuyor.  1+1, 2+1 ve 3+1 konutlara yer verilen projede ayrıca 2 adet 5+1 daire yer alıyor. Dairelerin büyüklüklerinin 61 ile 346 metrekare arasında değiştiği projede, dairelerin metrekare fiyatları 3 bin 400 liradan başlıyor. Kartall Mesa'nın teslim tarihi ise Nisan 2014 olarak belirtiliyor. 9 bin metrekareyi aşan peyzaj alanının yanı sıra kat bahçeleri ve terasların bulunduğu proje, Adalar'dan Tuzla'ya kadar uzanan geniş bir açıda panoromik deniz manzarasına sahip.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mesa Kartal örnek daire videosu için tıklayın!
  • 01.05.2013 13:37

Mesa Kartal örnek daire videosu için tıklayın!

Mesa Mesken tarafından Kartal bölgesinde inşa edilen Mesa Kartal projesinin örne ...

Kartall Mesa projesinin basın lansmanı yayında!
  • 01.05.2013 12:16

Kartall Mesa projesinin basın lansmanı yayında!

Kartal'da Mesa Mesken tarafından hayata geçirilen Kartall mesa projesinin lansma ...

Ahmet Can Aynagöz Mesa Kartall'ı anlatıyor!
  • 01.05.2013 12:12

Ahmet Can Aynagöz Mesa Kartall'ı anlatıyor!

Mesa Mesken Genel Müdürü Ahmet Can Aynagöz, Mesa Kartall projesinin detaylarını ...

Kartall Mesa projesinin tanıtım filmi!
  • 19.04.2013 15:09

Kartall Mesa projesinin tanıtım filmi!

Kartall Mesa projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında! ...

Kartall Mesa projesinden görüntüler
  • 31.12.2013 11:00

Kartall Mesa projesinden görüntüler

Mesa'nın Kartal'daki projesi Kartall Mesa'dan kareler ...

Kartall Mesa örnek daire görselleri
  • 31.12.2013 10:31

Kartall Mesa örnek daire görselleri

Mesa tarafından inşa edilen Kartall Mesa projesinde bulunan 1+1 ve 2+1 örnek dai ...